Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Aşılar
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - geç kalmış aşı
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumgeç kalmış aşı

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
migi80 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 2
Mesajın Direkt Linki Konu: geç kalmış aşı
    Gönderim Zamanı: 10 Eki 2010 Saat 03:06
hocam iyi geceler,size bir sorum olacak,kızım 3buçuk yaşında henüz suçiçeği aşını yaptıramadım.pazartesi günü alıp sağlıkocağında yaptırmayı düşünüyorum.acaba geçmi kaldım.burada sağlık ocağındaki ebeler aşı konusunda pek bilgili değiller.okuduğum kadarıyla siz tek doz öneriyorsunuz.ikinci dozu hemen gerekli görmüyorsunuz.acaba ikinci dozu yaptırmam gerekirse nekadar süre sonra yaptırmalıyım?suçiçeği aşısının deri altına yapılması gerekiyormuş fakat ebeler bildiklerini okuyorlar yinede,bunda diretmelimiyim?birde şimdi pnömokok aşısı var.bunu herkes önermiyor,açıkçası aklım karıştı sizce pnömokok aşısını yaptırmalımıyım?
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 117306
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Eki 2010 Saat 13:57
Suçiçeğine yakalanmadığı sürece "geç kalmış" sayılmazsınız.. İsterseniz 10 yaşında bile olabilir. Yeterki Suçiçeğine yakalanmamış olsun. Aynı gün veya en az 1 ay ara ile Zatürre aşısınıda yaptırabilirsiniz. Her ikiside size tek doz yeterlidir.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 10 Eki 2010 Saat 13:58
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.