Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Gece sürekli burun tıkanması
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Gece sürekli burun tıkanması

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Zencefil09 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 124
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Zencefil09 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Gece sürekli burun tıkanması
    Gönderim Zamanı: 17 Nis 2023 Saat 23:48
Merhaba Kadir bey, 
Kızım 5 yaş, 117 cm 18 kilo

Bizim problemimiz burunla. Gündüz hiç bir sıkıntı yok, yatarken de yok ama her gece (3-4 aydır aralıksız) burnu tıkanıyor nefes alamayarak uyanıyor, kuvvetli çekmesine rağmen açılmayan bir burun ve sabaha karşı her gece uyandırıyor. Grip e bağlı değil muhtemelen çünkü 3-4 aydır her gece böyle düzelme olmuyor ve burun dolu değil. Akmıyor da. Sadece hava geçmeyecek şekilde tıkanıyor ödem yapıyor. Doktor burnuna baktı ve nerdeyse tamamen kapanmış şişmiş dedi tıbbi bir terim söyledi ama unuttum. Burnun içindeki bir şeyler şişmiş dedi. Nazofix sprey verdi ama siz onu önermiyorsunuz biliyorum. Ama bir yandan burundaki ödemi de çözmek gerekiyor çünkü aylardır gece nefes alamamaktan sabah baş ağrısı ve morarmış gözlerle kalkıyor
illadin denedim ama işe yaramadı malesef. 
Başka burnunu açmak ödemi indirmek için ne kullanabiliriz? Ve neden burnu böyle olmuş olabilir? Çok teşekkürler
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117070
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Nis 2023 Saat 18:45
Basucuna, 2 damla ColdMix damlatin. 
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Zencefil09 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Nis 2023 Saat 22:04
Kadir bey cold mix de işe yaramıyor malesef ve gıcık şeklinde öksürük yapıyor kızımda ne zaman damlatsam.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Nis 2023 Saat 00:51
Yatmadan once sicak buhar uygulayin ve yastigini yukseltin. 
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Zencefil09 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Nis 2023 Saat 01:01
Kadir bey her akşam sizin yazılarınızı okuyorum uyumadan önce
Okurken bir cevabınıza denk geldim nazal burun yıkama ile ilgili
östaki borusuna ya da geriye kaçarsa başınıza bela alırsınız yazmışsınız
Bizim doktorumuz da öyle gösterdiği için biz de hep burnu tıkanınca şırıngayla tazyikli su ile bir burundan girip diğerinden çıkartarak yıkama yaptık çünkü doktorumuz öyle gösterdi doğduğundan beri. Ama çoğu zaman bir burundan sıktığımız diğerinden çıkmadı. Acaba biz o dediğiniz duruma mı düştük? 
O mesajda uyardınığınız nazal yıkama yaparsanız başınıza iş açarsınız derken ne demek istediniz? Eğer geriye kaçarsa ne olur nasıl bir sonucu olur? Bizim hiç düzelmeyen burun tıkanıklığımız sürekli kızımın başının ağrımasının sebebi bu olabilir mi?
Bu konuda da bizi aydınlatır mısınız? Acaba dediğiniz durum oldu mu diye içine kurt düştü. Bir daha asla öyle yıkama yağmayacağım ama bilmiyordum malesef
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Nis 2023 Saat 04:24
Oztaki borusuna kacarsa; Orta Kulak iltihabi gibi agrilar olur!
Sinus kanallarina kacarsa, Sinuzit olur. 

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 21 Nis 2023 Saat 04:24
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.