Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - geçmeyen iye
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

geçmeyen iye

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
sarem Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 6
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı sarem Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: geçmeyen iye
    Gönderim Zamanı: 21 Ara 2021 Saat 10:12

Hocam hayırlı günler. İsminizi dün internette araştırma yaparken gördüm.Kızım 3,5 yaşında. Haziran ayında başlayan ve 7 aydır her ay sürekli tekrarlayan iyesi var.Daha doğrusu idrar tahlillerinde öyle çıkıtığı söylenip antibiyotik veriliyor. Bir kere idrar kültüründe üreme çıktı. Erzincandan yazıyorum.Çocuk nafrolojisine sevk ettiler.Trabzon Farabi Hastanesinde profesöre götürdük. Küçük bir vajinal yapışıklığı var dedi.Estriol kremi günde birkez sürmemi istedi.İdrarın bir kısmı orda kaldığı için bundanda kaynaklanıyor olabilir dedi.Kızım bu 7 aylık süreçte sürekli dr.gidip idrar verdiği için artık altına bakmamıza bile izin vermiyor.Sürmedim kremi.Voiding, Ultrason ve Sintigrafi çekimi istedi. henüz çektiremedik. 4 defa randevu erteledik.Çünkü enfeksiyon olunca çekim yapılmıyormuş.İdrarı temizlensin öyle getirin dediler. Şikayetlerimiz sık idrara çıkma,yüksek ateş 40,5 ları gördük.karın ağrısı son iki hastalıkta kanlı idrar. Antibiyotik kullanmaktan harap olduk.Dün forumu okuyunca gerçekten bir umut doğdu içime.Yardımcı olursanız çok sevinirim.Enson profesör bactrim vermişti.Tahliller çekilene kadar kullanın dedi.29/11/2021 de başladık.Bugüne kadar kullandık.Bugün için Trabzonda randevumuz vardı voiding için.Ancak hafta sonu kız yine idrara sık çıkmaya başladı.Karnım ağrıyor diyor sürekli.Bir idrarında kan geldi. Sadece bir kere ama.dün akşam acile götürdük.Yine enfeksiyon dediler.Bu kez zimaks verdi dr.Ne yapacağımızı şaşırdık.Bu kez ateş 38 e kadar çıktı ama bir gün.Şimdi yok.Bu sabah koyu limon sarısı şeklinde akıntı vardı çamaşırında yoğun bir şekilde.Önceki hastalıklarında bir kaç kez yine böyle olmuştu. Forumu bayağı bir okudum.Tahlilleri istemişsiniz.Bende eklemeye çalıştım ama  yükleyemedim.Forumdaki yazılarda nitrit ten bahsedilmiş.Bizim Bütün tahlillerimiz de nitrit negatif. Referans Dışı Değerleri Yazıyorum Sadece.

10/09/2021 WBC: H(0-3)        Sonuç: 35,70 

15/09/2021 Dansite 1010-1030   Sonuç: 1010  Eritrosit 1-3  Sonuç:2-3  Lökosit Bol Sayıda

24/09/2021 Dansite 1010-1030  Sonuç: 1020 Eritrosit 1-3    Sonuç: -  Lökosit: 1-3  Sonuç: 8-10 

16/10/2021 WBC 85,20 

5/11/2021 TAM KAN :   CRP :154    WBC:4,49-12,68   Sonuç:28.6X10   HCT :36-48  Sonuç :34.1    

MCV:80-96  Sonuç :77    MPV :9-11,9  Sonuç; 8.8    PDW:9,9-15,4  Sonuç :9,20        

LYM: 18,3-45,7 Sonuç: 10,80    MONO:0,1-1  Sonuç :1,41x10       NEU: 2,1-8,89  Sonuç:23.95X10 NEU%:42,9-74,3  Sonuç :83.80                           İDRAR :WBC 0-3 Sonuç:87         Bacteri ;0-45   Sonuç: 56     Alkalen Fosfataz  30-120   Sonuç:  169

8/11/2021     TAM KAN           CRP: 0-5    Sonuç:74               

İDRAR :     WBC   0-3   Sonuç: 107               Alkalen Fosfatez: 30-120   Sonuç :136

19/12/2021    WBC : 0-3  Sonuç:43,35 

Teşekkür ederim.

sarem
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119503
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Ara 2021 Saat 19:07
MUMKUN DEGIL!!!

Bana kalirsa, muhresem bir soyguncu cetesine catmissiniz..
Hakikaten; IYE oldugunda, NITRIT degeri:(+) olur.Kiz cocuklarinda daima lokosit cikar! Hele birde idrar 
almadan evvel temizlik yapilmadi ise, bol Lokosit gorulur.

Elinizdeki tahlilere bir daha bakin, NITRIT:(-) olanlarda idrar temiz demektir.

Turkiye'de uygulanan en buyuk sahtekarliklardan biri de; Nitrit:(-) oldugu halde, sirf idrarda "Lokosit" 
goruldu diye Antibiyotik baslanmasidir.
Lutfen elinizdeki idrar tahlillerindeki Tarih ve Nitrit degerlerini bana yazin. 

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 21 Ara 2021 Saat 19:08
Yukarı Dön
sarem Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı sarem Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Ara 2021 Saat 11:06
03/08/2021 Nitrit:+
09/08/2021 Nitrit :-
10/09/2021 Nitrit :-
16/10/2021 Nitrit:-
05/11/2021 Nitrit:- 
08/11/2021 İDRAR KÜLTÜRÜ:Üreme Saptandı ESBL+
19/12/2021 Nitrit:-
20/12/2021 Nitrit:-

Sayın hocam öncelikle cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim. Hocam bu doktorlarda hiç mi vicdan yok. Kızım 7 aydır antibiyotik içmekten harap oldu bizse onu öyle görmekten.Son şikayet hariç diğerlerinde ateşi 40 a kadar çıkıyor  üç gün sürüyor yürüyemiyor halsizlikten.ilk iki gün sık idrara çıkıyor.Karnım ağrıyor diye ağlıyor. 20/12/2021 tarihli idrar da WBC :227,40 çıktı hocam. 5 Kasımdaki kan değerlerimizde CRP :154 WBC:28,16X10 çıkmıştı hocam. Kızımın rahatsızlığı ne peki hocam. Teşekkür ederim.

sarem
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Ara 2021 Saat 18:40
Devamli  antibiyotik kullandiginiz icin, bagisikliginiz  olusamiyor ve devamli ayni mikroplarla "kisir dongu" 
seklinde hasta oluyor. Bu sahtekarligin NE kadar yaygin oldugunu bir bilseniz sasarsiniz. 
Bu assagilik sahtekar doktorlar, sizlerin asla iyi olmanizi istemiyorlar. 
Forum ilk sayfasindaki: "Sahtekarligin 3 Safhasi" yazimi okuyun. Kiziniz; kres/okul'a basladiginda da bu 
sahtekarlik cinsi ile karsilasacaksiniz. 
Bir tek ilk Idrar Tahlili yapildiginda, IYE varmis... Ondan bile suphe ederim! Bunlardan her sey beklenir.
Kasim ayindaki "uremeye" sakin inanmayin. Turk doktorlari; hastalik yapici bakteriler ile disardan bulasma
 bakterileri ayirabilmekten acizdirler. 

1- BUTUN ilaclari kesin. 
2- 2 hafta  boyunca, her gun 1 paket Reflor tozunu, 3 porsiyona bolup, yemeklerine serpistirin.
3- Her gun alabildigi kadar (Zorlamayin) yogurt veya ayran verin. Kefir bir ise yaramaz. 
4- Bugunden baslayip, geriye dogru Forumdaki; "Soru-cevaplari" okuyun. Belli ki etrafiniz CAKALLARLA 
dolu.. 
5- Zaman buldukca da; ilk sayfada; Yazarlar kismindaki makalelerimi okuyun. Simdiden okul zamanina
 hazir olmaniz sart.

Yukarı Dön
sarem Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı sarem Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Ara 2021 Saat 21:05
Hocam hemen söylediklerinizi uygulamaya başlıyorum. Çok teşekkür ediyorum. Birde hocam bu süreçlerde bazende ara zamanlarda kızım özel bölgesinin sürekli kaşındığını söylüyor.Temizliğine çok dikkat ediyorum. Sabun ya da başka birşey kullanmıyorum Sadece su ile yıkayıp kuruluyorum. Kaşıntı için ne yapmalıyım.
sarem
Yukarı Dön
sarem Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı sarem Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Ara 2021 Saat 22:18
Hocam idrar kültürü şimdi çıktı. Üreme saptandı ESBL+ diyor. Bize randevu vermişlerdi.VOİDİNG, SİNTİGRAFİ ve ultrason çekimi içi haftaya.Gerek var mı sizce.
sarem
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Ara 2021 Saat 01:06
SAKIN bu sahtekarlara inanmayin. Zaten butun bu alavera-dalavera, bu pahali tetkikleri yapabilmek icin. 
Devamli Antibiyotik kullandiginiz icin, vagen de mantar enfeksiyonu gelisiyor olabilir. 
Sakin Antibiyotik kullanmayin. Asiri temizlik yapmayin, sade su ile temizlik yapin.
Yukarı Dön
sarem Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı sarem Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Ara 2021 Saat 10:18
Teşekkür ederim hocam.Saygılar
sarem
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.