Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
asliy
Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 32
|
Konu: Gecmeyen Oksuruk Gönderim Zamanı: 04 Oca 2014 Saat 17:33 |
Hocam nasilsiniz? Yine acilen bilgilerinize ihtiyacimiz var. Oglum 4,5 yasinda. 2 hafta once burun akintisi basladi, atesi yok. Son 1 haftadir da oksuruk var. Bazen balgamli bazen kuru oksuruk. Balli limon, serum fiz ve coldmix ile devam ettik. Hicbir surup vermedim. Daha once 3 kere bronsit olmustu fakat sizi tanimadan once. Suruplardan dolayi peditus, mukotik gibi.
Simdi burun hala tikali ve oksuruk bolca devam ediyor. Doktora goturmedim. Enerjisi yerinde, istahi iyi, ates yok. Cigerlerine inip inmedigini nasil anlarim? Bronsit oldumu die korkuyorum.
Saygilarimla
Asli
|
 |
asliy
Üye
|
Gönderim Zamanı: 04 Oca 2014 Saat 20:10 |
Bu arada burun akintisi koyu
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Durum: Aktif
Puanlar: 117854
|
Gönderim Zamanı: 04 Oca 2014 Saat 22:17 |
6 seneden beri sadece bu konuyu konustuk, biraz eski maillere bakin.
|
 |
asliy
Üye
|
Gönderim Zamanı: 04 Oca 2014 Saat 23:14 |
Hocam bahsettiginiz maillerden ogeendigim icin bir ilac vermedim zaten. Ben bronsitle ilgili bi durum olusmus olabilirmi bunu nasil anlayabilirim onu bulamadm maillerde :(
Tesekkurler tekrar
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 05 Oca 2014 Saat 06:09 |
Bronsitte; hirilti veya oksuruk olmaz. Esas ana bulgu: Rahat nefes alip, sikintili solunum vermektir.. Nefes verirken; "Wheezing" denilen, islik sesi duyulur.
4.5 yasinda, hic "Bronsit" gormedim.. Tabii Turk doktorlari; 6 aylik bebekte bile Bronsit bulurlar, onlar yaryuzunde bir istisnadirlar..
|
 |
selege
Katılımcı Üye
Puanlar: 278
|
Gönderim Zamanı: 05 Oca 2014 Saat 22:57 |
Kadir bey bahsettiginiz icin soruyorum boronsitle bronsiolit arasinda ne fark var bebeklere dr genelde bronsiolit olmus deyip yaziyorlar antibiyotige de !!...
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 06 Oca 2014 Saat 05:17 |
Belki 100 defa anlattim:
- BRONSIT: Astim gibi, Allerjik bir durum olup, bronslarda daralma vardir, rahat nefes alinir, zor nefes verilir.
-BRONSIOLIT: Grip hastaliginin, akcigerlere inmis halidir. Cogunlukla; Aferin, Peditus, Actifed, Sudafed, Allerji ilaclari, Balgam incelticiler, Oksuruk suruplarinin kullanilmasi ile olusur. Hele birde; Nasonex, Flixotide gibi kortizonlu ilaclar kullanilirsa, vucudun bagisiklik sistemi tepki veremedigi icin, hastalik daha agir seyreder... Ambulanslarla acil olarak, Hastanelere; "Hava almaya" gidenler bunlardir..
|
 |
asliy
Üye
|
Gönderim Zamanı: 14 Oca 2014 Saat 17:34 |
Hocam, bahsettiğiniz ilaçların hiçbirini vermedim. Size yazdığım günden beri öksürüğü devam ediyor. Burnu şiddetli akıyor, koyu kıvamda, öksürük de hırıltısız devam ediyor. Doktora götürdük, dinledi birşey farketmedi, film istedi. Akciğer filmine bakıldı ve dediki, sağ ciğerinde hafif enfeksiyon var ve sol kulağında da hafif kızarıklık var. 400 mg antibiotik, ventolin şurup.
Ne derseniz onu yapıcam Hocam..
Saygılar.. Aslı
|
 |