Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Geçmeyen Öksürük
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Geçmeyen Öksürük

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
asneti Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 79
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı asneti Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Geçmeyen Öksürük
    Gönderim Zamanı: 11 Ağu 2022 Saat 00:17
Hocam iyi günler... 
Şubat 2016 doğumlu bir oğlum var. Şimdi size bu mesajı yazarken değerlendiriyorum da resmen doğduğundan beri öksürüğe yatkın ciğerlerinde bir hassasiyet var sanki.
 Daha bebeklik döneminde bile krup tarzında öksürük tuttuğu olurdu. Daha sonra her hastalandığında o şekilde krup a benzer havlar tarzda öksürüğü oluyordu bazen hafif bazen ağır tıkanır şekilde geçiyordu. 
Sizin eski maillerinizden okuduğum kadarıyla krup sadece 1 2 kere olurmuş ama oğlum senelerce her hastalandığında öksürüğü öyle başladı desem yeridir hocam. 
Ben hep sanırım alerjik bir çocuk ondan böyle diye düşünüyordum. Kan testinde alerji değeri yüksek çıkmadı ama bilmiyorum.

Sonra oğlum 2 yaşında kreşe başlayınca dediğiniz gibi sürekli hasta olmaya başladı. Hastalıklar neredeyse hiç geçmiyordu ve hep yoğun öksürük oluyordu. Hastalığı atlatsa öksürüğü uzun süre kalıyordu. 

Öksürükle ilgili eski maillerinizi okuyunca bu mesajı yazma gereği duydum çünkü korktum hocam. 
Oğlumda neredeyse 6 7 aydır ara ara tutan özellikle efor sarfettikten sonra ya da gece uyumadan önce tutan bir öksürük hali var. 
Koştuktan sonra ya da çok yoğun kahkaha attıktan sonra öksürük tutuyor gündüzleri dikkatimi çeken bu ama geceleri her gece olmasa da çoğu gece uykuya dalarken öksürük tutuyor. Boğazında gıcık var da çıkarmak istiyor gibi sürekli boğazını temizliyor. 
Bazı geceler de uykusundan uyandırıyor öksürüğü. Kışın hastalık kapmasına bağlıyordum okuldan ama yaz oldu hala devam ediyor. Yaz kış gece uykuda kafası çok terliyor sırılsıklam oluyor yastığı.  Gündüz de koşup oynarken aşırı terliyor teri üzerinde soğuyor bu öksürük yapar mı bilmiyorum.

Eski maillerinizde yazanlar böyle uzun süre geçmeyen öksürüklerde çok değişik hastalıklardan bahsetmişler çok korktum hocam. 😔 

Ben bu yaşına kadar oğluma ateş düşürücü de dahil hiçbir ilaç vermedim. Sadece yine size sorarak bir kere kulak enfeksiyonu nedeniyle 5 gün Bactrim vermiştim o. Evimize bile almış değiliz hep bal limon zencefil ıhlamur böyle atlatmaya çalıştık hastalıkları. Öksürük şurubu bir kaşık bile içmiş değil. Ama bu geçmeyen öksürük maillerinizi okuyunca beni çok korkuttu. 

Bir doktora gitmeli miyiz hocam? Akciğer filmi vs çekilmeli mi? Benim evde kontrol edebileceğim bir şeyler var mıdır? 
Yukarı Dön
asneti Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı asneti Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Ağu 2022 Saat 16:19
Hocam eski mailler nedeniyle cevap vermiyorsunuz anladığım kadarıyla.. 
Ancak tahlil yaptırdım oğlumun IGE değeri 390 çıktı öksürük nedeni sanırım alerjik. 
Ne önerirsiniz hocam? Ne yapabilirim?
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118694
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Ağu 2022 Saat 16:31
IgE yüksek! 
Denemek için, Öksürük olduğunda; 1 ölçek/gün Zyrtec şurup verin. 
Yukarı Dön
asneti Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı asneti Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Ağu 2022 Saat 18:46
Peki ne yapılabilir düşürmek için hocam? Var mı bir sakıncası? Bu şekilde alerjik astım olma ihtimali var mıdır? 
Yoksa alerjeni mi bulmak lazım?
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Ağu 2022 Saat 19:10
Astım ile ALAKASI YOK!  Fazlaca Türk doktorlarının etkisi altında kalmışsınız. 
Onlar her öksürene; Astım derler, onları pek ciddiye almayın. 
IgE'yi düşürmek diye bir tedavi YOK! Allerji düzelince o da düşer. 

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 29 Ağu 2022 Saat 19:10
Yukarı Dön
asneti Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı asneti Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Ağu 2022 Saat 19:46
Yanlış soru sormuşum hocam o zaman kusura bakmayın. Alerji nasıl düzelir onu sormak istemiştim aslında? Bunun için yapabileceğimiz bir şey bir müdahale var mıdır?
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Ağu 2022 Saat 20:03
Denemek için, Öksürük olduğunda; 1 ölçek/gün Zyrtec şurup verin. 
Yukarı Dön
asneti Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı asneti Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Eyl 2022 Saat 14:36
Hocam sonuçları göstermeye doktora gittim. 
Doktor oğluma alerjisi yüksek diye rapor çıkardı ve 
Okul başlayıp kapanana kadar LEVMONT 2.5/4 MG ÇİĞNEME TABLETİ diye bir ilaç yazdı her gün 1 adet içsin diye. 

Bu nedir hocam siz ne düşünüyorsunuz? Benim için sizin fikriniz çok önemli. 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.