| 
 | 
| 
 | 
| Yanıt Yaz   | 
| Yazar | |
| kardelen.y   Üye   Kayıt Tarihi: 04 Eyl 2016 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Puanlar: 1 |  Mesaj Seçenekleri Yanıt Yaz Alıntı kardelen.y Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.  Teşekkürler(0)  Alıntı  Cevapla  Konu: Gelişim - böbrek- kalça çıkığı - demir Gönderim Zamanı: 04 Eyl 2016 Saat 16:00 | 
| 
   Merhabalar Kadir Hocam. Verdiğiniz emekler için çok teşekkürler.  Miadinda 40 haftalık 1 Nisan 2016 doğumlu oğlumun durumu ile ilgili sorularım var. Cevaplariniz için şimdiden teşekkürler. 1) Oğlum 3850 gr, 54 cm, 37.5 kafa capiyla doğdu. Doğduğundan bu yana sadece anne sütü aldı. 4 ay 8 günlük iken yapılan ölçümlerde 9000 gr, 70.5 cm, 44.8 kafa çapına ulaştı. Bu gün 5 ay 4 günlük 5 aylık kontrolü yaptirmadim. Kilosunun yaklaşık 9500 boyunun ise 73 cm civarı olduğunu dusunuyorum. Bu dönemde sadece D vitamini takviyesi kullandı. 20 gunlukten bu yana Cerrahpaşa Sağlam Çocuk Polikliniğinde takibi yapılıyor. Bu tabloya bakıldığında gelişim oldukça hızlı ilerliyor. Ayinin gerektirdiği davranışları sergiliyor. Sadece sırt ustunden yüz ustune donmede isteksiz. Gündüz en az iki saat ara koyuyorum emzirme aralarina. genelde 3 saatte bir emiyor. Gece emzirmesini de sadece bir kez yapıyorum. Havalar sıcak olduğundan sık sık uyaniyordu. Bu konudaki fikirleriniz nelerdir. Bir de gece öğununu bitirebilir miyim? 2) 35 haftalık hamile iken doktorum ultrasonda bebeğimin bobreklerinde genişleme tesbit etti. Doğumdan sonra ilk kontrole gittiğimizde doktora bu durumu anlattım, o da böbrek usg istedi. Onu yaptırdık. Sonuç olarak sol böbrekte genişleme saptandı. Bir çocuk nefrolojiye gostermek gerekir dedi.  Biz de 20 günlük iken Cerrahpaşa Sağlam çocuk polikliniğine gittik. Oradaki doktor durumu inceledi ve nefroloji birimiyle goruserek onlar aracılıyla takibi sürdüreceğiz dedi. mayıs ayında yapılan ikinci usg de yüzen internal ekolar mevcuttu. Bunların bize enfeksiyon olduğu söylendi. Maalesef o gün usg olurken idrar tahlili de yaptırmamız söylenmedi. 3. usg 1 temmuz da yapıldı. duruma gore büyümede gerileme ancak sol distal ureterde belirginleşmeye başladığı belirlendi. Dosyayı inceleyen nefroloji statik böbrek sintigrafisi istedi. biz bunu yaptırmak istemediğimizi söyledik. Ancak poliklinikte bulunan doktor eğer bir enfeksiyon gecirdiyse ve de bu böbreğe zarar verdiyse bilmemiz gerekir dedi. bizde maalesef yaptırdık. Sukur ki her şey normaldi. Usg deki o belirginleşme yoktu. Sonrasında bize 21 eylülde tekrar bi usg önerildi. Bu durumda ne yapmamizi onerirsiniz? Direk bir nefrolog ile mi temasa gecmeliyiz ya da bu poliklinik ile devam mı etmeliyiz? 3) Mayıs ayında yapılan usgde aynı anda kalça ultrasonu da yapıldı. bu ultrasonra acılarin tam olgunlaşmadigini söyledi radyolog. Bu sebeple bir ay sonra kontrol önerdi. Doktor böyle soyleyince durumu araştırdığımda kalça cikikliginda bacak bogumlarinin asimetrik olabileceği yaziyordu. bebeğimi inceledim. Sol bacağında sağa oranla boğumlar daha az belirgindi. 1 temmuz da yapılan usg de ise alfa acilarinin 60 dereceye ulaştığı betalarinda sagda 51 solda 46 olduğu belirlendi. poliklinikte bulunan doktor herşey normal dedi usg ye gore. daha sonra ben gözlemlerimi söyledim. O da tekrar muayene etti ve bizi ortopediye gönderdi. Cerrahpaşa çocuk ortopediye goturdum fiziksel muayene sonucunda boğumlar dışında herhangi bir şey yok dedi doktor ve tekrar usg istedi. Onu da 21 eylülde cektirecegiz. Bu duruma bakarak tavsiyeleriniz nelerdir? 4) 4 aylık kontrolünde doktor malum demir takviyesi önerdi. Biz de test yapılmadan vermek istemedigimizi söyledik. O da 9 aylık genel tahlil yapılacağını söyledi. Bebeğin gelişimi çok hızlı mutlaka ihtiyacı olacak dedi. Ben dengeli besleniyorum kendi depolarıma da dikkat ediyorum. Bu sebeple demir vermiyorum. Bu hızlı gelişim açısından takviye vermemekle yanlış yapmiyorumdur umarım. | |
|  | |
| Dr.KadirTugcu   Uzman   Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 119411 |  Mesaj Seçenekleri Yanıt Yaz Alıntı Dr.KadirTugcu Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.  Teşekkürler(0)  Alıntı  Cevapla  Gönderim Zamanı: 04 Eyl 2016 Saat 18:52 | 
| 1- Bana niye soruyorsunuz?? Bunun cevabini en iyi gene oglunuz bilir. Her cocuk farklidir.  Muhim olan; cocuk istediginde, memeyi vermenizdir. Bazi doktorlara; her hasta icin ayri-ayri program yapmasi zor geldiginden, her keze ayni; beslenme saatlerini gosteren cetveller verirler. Bu sistem cok  yanlistir. Siz cocugunuzun tepkilerine bakin. 2- O "bobrek" sahtekarligini sirf 2-3 defa daha US yapabilmek icin, her dogum yapana soyluyorlar..  Hic "bobreklerinde genisleme" olmadan dogan bebek YOK!!! ERKEK bebeklerde; IYE olmaz... Bunlar tam bir sahtekar.. Tabiiki hersey normal cikacak.. Alacagini aldi sahtekar!! Eger daha yapilacak tetkik olsa idi, sizi gene surundururdu. Turkiye'deki kadar SAHTEKAR  Nefrologlar dunyada yoktur. Yapilanlarin tumu sahtekarliktir.. Sizi iyi oymuslar..  Daha soyulmaya niyetiniz varsa, bu pezevenklere gitmeye devam edin!!!! 3- Erkeklerde ; "Kalca cikigi olmaz!!!  Tabiiki,  GENE her sey NORMAL cikti!!! Paraniz coksa, enseniz kalinsa, gidin, tokatlasinlar!!! 4- Tam sahtekarlar.. Yaptiklari sahtekarlik: Bebek "Kan Degerleri" ile, Eriskin "Kan Degerlerini" mukayese etmektir..    5 aylik bir bebekte, HGB alt siniri:10g/dL iken, Eriskin erkeklerde: 13g/dL dir. Bu sayede Turkiye'de butun bebekler de Anemi varmis gibi bir tablo ortaya cikar. Bu sahtekarligi baslatan; Turkiye'nin en buyuk sahtekari olan, Saglik Bakanligidir. O sebeple, sakin devletten bir yardim filan goreceginizi zannetmeyin.  Turkiye'de acilan, it surusu kadar Hastaneler bu sekilde sahtekarliklarla para kazanip, kredi borclarini size odetiyorlar. Tek kurtulusunuz, benim yazilarimi okumaktir.  Keski ilk dogdugunda, okumaya baslasa idiniz. Bu arada bir sorayim!!!!  Dogdugunda, Kulagi isitmiyor filan da demedilermi!!! Mutlaka demislerdir! Bundan sonra bu sahtekarlara gitmeye devam ederseniz; , cocugunuza; "Otizm suphesi var" diyecekler!! Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 04 Eyl 2016 Saat 19:00 | |
|  | |
| Yanıt Yaz   | |
| Tweet | 
| Forum Atla | Forum İzinleri  Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma | 
| 
 |