Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
hndncndn
Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 81
|
Konu: gelişim hakkında Gönderim Zamanı: 03 Kas 2012 Saat 12:00 |
Hocam merhabalar, gelişimle ilgili kitaplarınız geldiyse birkaç sorum olacak. 1-Kızım 3 yaşını 2 ay geçti. 14 kilo ve 102 cm boyunda. 2-İştah sorunumuz var mı bilmiyorum sevdiği şeyleri tabak dolusu yer ama süt dışında yoğurt, peynir, ayran, yomurta, et, tavuk ağzına sokamadık. (Yoğurdu yayla çorbası şeklinde ve hazır küçük meyveli yoğurtlar şeklinde, yumurtayı kekte bazen çorbalarına katarak, eti sulu köfte şeklinde yediriyoruz) Ama sanırım halen eksik birşeyler var. Balık yemiyor, balık yağı kullanıyoruz. Fıstık, fındık yer, ceviz yiyemiyor. ıspanak, taze fasulye, semiz otu oyunlada olsa yer. Ama kurubakla yemiyor. Yemek yerken yeni tatlar konusunda çok cesaretsiz. Bun saydıklarımın tadına bile bakmaya cesaret edemiyor. yani bildiğinden , beğenmediğinden yememmek değil, tadına bakmaya korkuyor.Ne yapalım hocam? Bir de sürekli soru soruyor ama hep " niye" diye.. cevaplıyoruz anlamamış gibi "niye" ... Analatıyoruz ama anlamıyor gibi. Bi tuhaflık var mı ben mi tuhafım?
|
hndn
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 118975
|
Gönderim Zamanı: 03 Kas 2012 Saat 19:07 |
1- Boyu 10cm. fazla oldugundan, 300gram fazlaligi gozunuze gorunmeyebilir. Bu sekilde devam etmesinin bir zarari yok. 2- Dondurma deneyin, alirsa, yemek ustlerine "tatli" niyetine verin. 3- Merak ettiginden degil, maksat sizi mesgul etmek, sizin onunla ilgilenmenizi saglamak. "-bu ne?" diye pespese sualler de gelebilir.
|
 |
hndncndn
Üye
|
Gönderim Zamanı: 04 Kas 2012 Saat 00:24 |
Hocam cevabınız için teşekkürler. Kızım 15 gün evvel hafif ateş ve burun akıntısıyla başlayan bir dönem geçirdi. Bolbol burnu aktı. İlaç vermedim. Tam geçti derken 2 gün evvel öksürük başladı. Gıcık ve balgamlı. Sanki içine yapışmış gibi, öksürüyor ama öksürdükçe yapışkanlık sesi geliyor gibi (anlatabildim mi bilmiyorum). Ve dünden beri ateş başladı. Kulakların bir şey yok, boğazın acıyor mu diyorum hayır diyor, bakıncada ben bi kızarıklık yada beyazlık görmüyorum. Dilindede beyazlık veya ağzında kötü koku da yok. Çişinde de bi anormallik yok. Sık yada kokulu değil.İştahsızlaştı Başı, özellikle üst kısmı ve göğsü çok sıcak. başının ağırdığını söyleyince dolven verdim. Burnu çok tıkalı da değil.. Bu ne şimdi hocam? Pazartesi günü için randevu aldım, kan tahlili yaptırmak için. Bol sıvı vermeye çalışıyorum. Dün gece çok öksürdü, sıcak buhar ve viks ile rahatlattım. Ama bu ateş beni korkutuyor. Hiçbiryeri ağırmıyor, acımıyor başı dışında. Bu olayın öksürüksüz benzeri nisanda da başımıza gelmişti. Hiçbiryerinde birşey bulamamışlardı ama wbc si 23 çıkmıştı. iğne ile geçmişti. Dolven yerine novaljin şurup versem bi farklılığı olur mu?
|
hndn
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 04 Kas 2012 Saat 01:12 |
Ne olacak... Bildigin GRIP....Aynen sizin tarif ettiginiz gibi, arazlar ortaya cikarlar. Ates; 4-5 gun surebilir, normaldir. Atesden korkmayin. Sitemizin ilk sayfasindaki "yazarlar" kisminda benim yazimi actiginizda; "Yazarin eski yazilari" diye bir kutu goreceksiniz, orayi da acin, en altta, "Ates ve Tedavisi" makalemi okuyun. Ayrica eski mailleri ve Alt forum daki mailleri de okuyun. Cocuk atesden cok rahatsiz olmadikca, sirf atesi dussun diye ates dusurucu vermeyin. Atesin faydasi var.
Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 04 Kas 2012 Saat 01:14
|
 |
hndncndn
Üye
|
Gönderim Zamanı: 04 Kas 2012 Saat 14:38 |
Hocam yazılarınızı okuyorum. Ateşten korkmuyorum .Dolveni de başım ağırıyor dediği için verdim. Bu sabah da boğazında kızarıklık gördüm. Antibiyotiklik birşeyse Yani wbc 'si yüksek çıkarsa buna rağmen ilaç kullanmazsak ne olur. Yine kendiliğinden geçer mi yoksa başka arzlar çıkartırmı bunu merak ettim. Yani antibiyotik gerektiği halde vermezsek ne olur?
|
hndn
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 04 Kas 2012 Saat 18:23 |
Kendiliginden, hicbir araz vermeden iyilesir. Bir tek 10 yasindan buyuk cocuklarda gorulen; A-Grubu, Beta Hemolitik Streptokok enfeksiyonlari onemlidir. Bir tek bu bakteriel hastalik tedavi edilmezse, ilerde basiniza is cikarabilir, bu hastalikta da; Agiz kokusu+ Dilde pas yaninda, ilaveten bulanti ve kusma vardir. Hemen 10-15 dakikada netice veren; Strep-A testi ile belli olur.
|
 |
esya
Katılımcı Üye
Puanlar: 406
|
Gönderim Zamanı: 05 Kas 2012 Saat 10:37 |
Konuyla alakalı olduğu için buradan soruyorum hocam. A-Grubu, Beta Hemolitik Streptokok bakterileri için: Evde 10 yaşından büyük bir çocuk ve de 2-3 yaşlarında da bir çocuk var diyelim. Bu bakteriler o çocuğa geçmiyor mu? Geçiyorsa onda da mı deposilin vurulması gerekiyor. Veya 1 yaşından küçük bir kardeşi var diyelim, bebeğe de mi geçmiyor? Kısacası ailenin diğer üyelerine bu bakterinin etkisi nedir? Belki saçma oldu ama merak ettim:)
|
 |
hndncndn
Üye
|
Gönderim Zamanı: 05 Kas 2012 Saat 15:03 |
Bugün doktora götürdü annemler kızımı, sonuçları yazmak istiyorum ALT 12 0-45 U/L CRP 5,27 0-8 MG/L GLUKOZ 75 74-110 MG/DL AST 35 0-35 U/L BUNm 11 6-20 MG/DL TOTAL IGE 10,2 0-60 IU/ML VB-12 772 187-883 PG/ML ÜREA 24 13-43 MG/DL FERRİTİN 66 4,83-204 MG/DL KREATİNİN 0,48 0,3-1,0 MG /DL WBC 7,9 5-15 10^UL PLT 188 200-450 hgb 13,7 11,0-14,0 g/dl Hocam, bu sonuçlara göre ilaçlık bir durum olmadığını anlıyorum. Tıpkı dediğiniz gibi grip. Ateş halen devam ediyor. Beslenmesi açıcından siz bu sonuçlara bakarak bir yorumda bulunabilir misiniz?
|
hndn
|
 |