|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 123> |
Yazar | |
babaolmakzor ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 20 Kas 2014 Durum: Aktif Değil Puanlar: 4 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı babaolmakzor
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 20 Kas 2014 Saat 10:42 |
Hocam merhaba, Oğlum şuanda 4 yaşında 1,5 yaşından beridir Sürekli aynı tablo ile karşılaşıyoruz. Girip gibi başlıyor Geniz akıntısına dönüyor UYURKEN ciğerlerine akıyor Öksürük başlıyor aradan 2 gün geçmeden ciğerlerine iniyor. Gündüz oynarken bir şey yok. 1,5 yaşında röntgenlerde ciğerlerine baktılar ciğerlerine inmiş zature – bronşit aynı şey dediler tedaviye başladılar Tedavi süresince Kistik Fibrozis Verem Kalp Testleri Kan Testleri Yapıldı. Hiçbir şey çıkmadı. 3 yaşında Alerji Testleri yapıldı ondada bir şey çıkmadı. Götürdüğüm Astım – Alerji uzmanı Doktor Her akşam 2 puf filexotide kullanmamız gerektiğini söyledi (2,5 senedir kullanıyoruz) Hastalık Sırasında * Ateş varsa Calpol ile ateşini düşürüp ılık duş aldırıyoruz. * Burun Akıntısı her zaman oluyor Tuzlu su ile olaya başlıyoruz * Peşinden ciğerlere inip inmediğini tam anlayamadığımız için Ventolin nebulu duruma göre 4-8 saat arayla kullanmaya başlıyoruz * Tablo ağırlaşmaya başladığında Nefes alış verişi hızlanırsa Pulmicort - Ventolin kullanıyoruz. * Tablo çokda ağırlaşırsa Kortizonlu bir şurup verdiler (Pembe renkte sanırım calpole kortizonun karışmış hali) onu genelde akşam yatarken 1 şeker kaşığı kullanıyoruz. Genelde hastanede de yapılanlar bunlar bunlar bizi 4-5 günde ayağa kaldırıyor. Hastalık %90 olarak Mayıs - Haziran ve Eylül - Ekim aylarında ciğerlere inme gösteriyor Alerji uzmanı doktorumuzun dediğine göre bu tablo 7 yaşına kadar zayıflayarak düzelir 7 yaşında hiçbir şeyi kalmaz. Astım olabileceğini de düşünmüyorum. Genelde viral enfeksiyonlardan kaynaklı dedi. Geniz akıntısını kessek faydası olmaz mı yok mu bunun bir tedavisi dedim. Viral olduğu için geniz akıntısı ciğere akmaz ciğerlerde oluşuyor dedi. Fakat yukardaki ilaçları kullanıkça benim canım yanıyor. İlaçları kullanmasam ciğerlerine iniyor daha kötü oluyor. Ne yapacağımı şaşırdım. Hocam sizin bir öneriniz olurmu ? Yazdığınız tüm yazıları okudum fakat bizde bu kadar kolay olmuyor.
Düzenleyen babaolmakzor - 20 Kas 2014 Saat 10:47 |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Puanlar: 117424 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
![]() ![]() ![]() ![]() |
IBRETLE OKUYUN.......
" 7 yaşında hiçbir şeyi kalmaz. Astım olabileceğini de düşünmüyorum. Genelde viral enfeksiyonlardan kaynaklı dedi. " Goruyorsunuz degilmi, nasilda isin aslini-feslini biliyor ama, GENEDE O SAHTEKAR ilaclarini veriyor... Tabiiki, hadiselerin TAMAMI Viral, tabiiki 7 yasinda, butun "Virus Kolleksiyonunu" tamamlayip, bagisiklik kazaninca, daha az hastalnacak... Bunlari domuz gibi biliyorda, Aileleri bu kadar masrafa sokmak, cocuklara bu kadar EZIYET etmenin sebebi, sadece PARA mi??? Gorunen oki, bunlar cahillikten filan yapilmiyor, isin aslini domuz gibi biliyorlar ama en fazla para kazanabilecek yontemleri uygulayarak cocuklar rezil hale getiriliyor.. Isin en aci olan yonu; Bu "Sahtekarlik tedavileri" Universitelerde, ders olarak anlatiliyor... Siz kazigin en alasini yemissiniz, simdimi uyandiniz??? Butun kullandiginiz ilaclari, COPE ATIN. Basiniza gelenlerin tamami verilen ilaclar yuzunden. Viral hastalikta; ASTIM ilaclari ve Kortizonlu spreylerin ne isi VAR????. Atesini bile dusurmeyin, sadece; Limonlu bal, Serum fiz ve ColdMix kullanin... Bu konu ile ilgili mailleri okuyun, yediginiz kaziklarin boyutunu goreceksiniz... Zaten Turk millet uyanana kadarda, bu "Sahtekar Hastanelerin" kredi borclari da bu sekilde sizler tarafindan odenmis olurda!!! Bunlar "ote yanda" bunlarin hesabini nasil verecekler, onu bilemem... Ayricada, unutmayin, bu islerin boyle olmasinin "Bas sebebi" devlettir... "-Benim Hastanelerim islerini bilirler.." zihniyeti ile butun hastane acacaklari tesvik etti, bunlara bol krediler Verdi, ortaligada ucuz-palavra doktorlari saldi, durum bu hale geldi... Kimi kime sikayet edeceksiniz... Tuz kokmus durumda. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 20 Kas 2014 Saat 20:20 |
|
![]() |
|
babaolmakzor ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 20 Kas 2014 Durum: Aktif Değil Puanlar: 4 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı babaolmakzor
Hocam ben çocuğumu 1-2 tane doktora götürmedim, Prof., Uzman Özel ve Devlet Doktorlarına götürdüm. Ben bir baba olarak çocuğum için en uygun tedaviyi araştırdım. En az 10 doktordan bilgi ve muayene aldık. Okumadığım internet sitesi araştırmadığım tez yazı kalmadı. Söylenilenlerin hepsi aynıydı. Bir baba olarak elimden gelenin fazlasını yaptığıma inanıyorum.
Fakat gittiğim doktorların ve araştırdığım kaynakların hiç birinde bu ciğerlere inmenin sebebini söyleyemedi. 2-3 doktor tıp bunu açıklayamıyor malesef böyle, geçecek düzelecek dediler. Sizin gibi net, konuşan yönlendiren bir doktorada ras gelemedim. Hepsi ilaç yazıp gönderiyor. Önerdiğiniz tedavi yönetimini kullanmak istiyorum. Fakat korkum akciğerde daralma olduğu zaman ne yapacağız ? Daha önce bir kez serum fizyolojik verip ballı turplu zencefilli bir karışım içirerek denedik fakat soluğu acilde aldık. Gene ciğerlere indi. O yüzden korkuyorum.. Çocuğumu deneme tahtasınada çevirmek istemiyorum. |
|
![]() |
|
dnt ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 09 Eki 2014 Durum: Aktif Değil Puanlar: 62 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hocam ayrı konu açmak istemedim. Uzun süreli flixotide inhaler kullanımlarından( 3 ay- 6ay) sonra ilacı bırakırken kademeli mi bırakmak gerekir? Birden kesmek doğru değil diye okudum bir yerlerde ama sizden en doğru bilgiye ulaşırız diye size sormak istedim. Teşekkürler...
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Puanlar: 117424 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Meslek hayatim boyunca, Grip gecirirken, "daralan" bir hastam olmadi...Duydugunuz hadiselerin TAMAMINI, doktorlar suni olarak verdikleri ilaclarla yapiyorlar...
1.SAFHA: Peditus, Asist, Umca, gibi ilaclarla sahte bir iyilik hali yaratip, 3-5 gun sonra, cocugun sikintiya girmesi. 2.SAFHA: Ventolin surup, Pulmicort, Nasonex, Nasocort, Flixotide gibi spreyler, Prednol icirmelerle, gene sahte bir iyilik hali yaratma.. Ama bu sefer kullanilan kortizonlu spreylerle, viruslarin hic belirti vermeden cigerlere inmesi olur... 3. SAFHA: Iste bu devrede, kortizonlu spreylerin kesilmesi ile, vucudun isin vahametini anlayip, siddetli reaksiyon gostermesi ile olan "daralmalar" nedeni ile acilen ambulanslarla hastanelere kosusturmalar yasarsiniz... Bu "It surusu" kadar cok acilan Ozel hastaneler nasil is yapiyorlar saniyorsunuz??? Bu Eneyi milleti ogrenen, ne kadar yabanci yatirimci varsa, Turkiyeye niye dolustu zannediyorsunuz??? Dunyada Turkler kadar enayisi varmi??? Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 21 Kas 2014 Saat 18:32 |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Kortizonlu spreyleri nasil keserseniz kesin, eninde sonunda cocuk,tikanacaktir...
Namussuzlar; halkin uyanmaya basladigini gorunce, bu Kortizonlu spreylerin kullanimini 5-6 aya cikardilar demekki....boyle uzun sureli kullanimlar, cocuklarda; BUYUME GERILIGI YAPAR... Ilacin icini okuyun. UYANIN!!!!! BU KORTIZONLU SPREYLER, SADECE; "Saman nezlesi" gibi Allerjik Rinitlerde kullanilir.. Bu allerjik Rinitlerde, bir tek; Ilkbahar ve Son baharda olur..Ekim-Mart aylari ve, Nisan-Eylul arasinda OLMAZ..... Biraz gaflet uykunuzdan uyanin, hic olmazsa, bu spreylerin icini okuyun... BU SPREYLER, VIRAL HASTALIKLAR ESNASINDA KULLANILMAZ.... Bu sebeple, bir zarar oldugunda, Ilac firmalarina dava da acamazsiniz... adamlar yazmislar... OKUSA IDINIZ DERLER... Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 21 Kas 2014 Saat 18:40 |
|
![]() |
|
dnt ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 09 Eki 2014 Durum: Aktif Değil Puanlar: 62 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
hocam bizde süreç şöyle işledi.
1 safhayı bi hiç yaşamadık.hiç bir zaman gripte ne antibiyotik ne peditus ne assist vb ilaçları kullanmadık. gecen mayıs normal grip olarak düşündüğüm rahatsızlığı öksürük ve az bir ateş birden hışırtılı soluk vermeye ve çok hızlı nefes alıp vermye döndü.acile gittiğimizde bronşiolit olduğunu ve solunum sayısının 70den fazla olduğu gözlemlendi.KEndi doktorumuzu aradığımda, kesinlikle hastanede tedavisini alsın öyle ve çıkın dedi. Takibinde olduğumuz bu doktor 3 yaşına kadar kadar hiç antibiyotik vermemiş, grip tedavisine yaklaşımı aynı sizin gibi olan bir doktor. öksürük şurubu vs hiç vermez. hep bal ıhlamur serum fizyolojik önerir.kanda bir enfeksiyon çıkmazsa. ona güvenerek hastanedeki tedaviyi aldık. ventolin ve ağızdan prednol.daha sonra evde kademeli bir şekide arasınız uzatarak 4-6 ve 8 saatte bir ventolin verdik aerochamberle daha sonra kestik. 3 ay sonra tekrar hışırtılı sesi ve solunum sayısındaki fazlalığı görünce doktorumuza gittik. ventolinle rahatladı. iki atak arası kısa bir zaman olduğu için doktorumuz bir alerji doktorunun görmesinin iyi olabileceğini söyledi.gittiğimiz alerji doktoru öykümüzü dinlediğinde,(babada da saman nezlesi, astım gibi öyküler var)bazı insanlarda broşların daha dar olduğunu grip yapan virüslerinde bazılarında bronşlara inip orayı daha da daralttığını bu atakların da bundan kaynaklanabileceğini anlattı.Bağışıklığının kuvvetlenmesi için kreşe başlayabileceğini(ne kdr çokm virüsle tanışırsa o kadar çabuk bu dönemi atlatacağını), grip aşısı vurulması gerektiğini ve 3 ay flixotide akşam iki puf şeklinde kullanmasını önerdi. Kortizonlu ama bu miktar kana karışmaz o yüzden yan etkiler görülmez dedi. O dönemden beri defalarca hasta oldu. Öksürük krizleri burun akıntısı gibi.Hepsini sizin yöntemle atlattık. peditus assist vb hiçbir ilaç kullanmadık Şimdi sormak istediğim hiç assist peditus vb ilaçları kullanmamıza rağmen bu hışırtılı ve faza sayıdaki solunumla gelen ataklar bizim gerçekten bronşiolit geçiridğimizi ve flixotide ın bu ataklar için kullanlması gerektiğini mi gösterir? Yoksa bizde tezgaha mı geldik?benim kafam biraz karıştı.Çünkü sizin faza soluk alıp verme durumunda muhakkak hastaneye gitmemiz gerektiğini önerdiğinizi okumştum. Yoksa bronşiolit tanısı doğru ama flixotide gereksiz miyd? HErşey için teşekkürler. Saygılar
Düzenleyen dnt - 21 Kas 2014 Saat 21:39 |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Sizdeki hastalik; Bronsiolit DEGIL.... Bronsit... Artik ne dusundulerse, Bronsiolit deyip, Bronsit tedavisi verdikleri icin, cocuk rahatlamis...
Bronsiolitte, ASLA bu tedavi uygulanamaz, uygulanirsa, hadise virutik oldugundan, daha beter olursunuz... Buna mukabil allerjik kokenli olan; Bronsitte bu tedaviden fayda gorulur.. Ikisini ayirmanin en kolay ve Pratik yani: Bronsiolitte ATES vardir, Bronsitte ates OLMAZ..... Sizdeki hadise, yanlis teshise, dogru tedavi verilmesi ile iyi sonuclanmis... AMA; teshis dogru olsa idi, bu tedavi ile su anda Hastanelik olurdunuz... Sadece; Bricanyl surup ve Ventolin sprey yeterli olur...Bunlarla devam edin. SAKIN Flixotide'i kullanmayin... En ufak bir Gripal enfeksiyonda bile hastanelik olursunuz... Flixotide'in icini BIR OKUYUN bakalim, sistemik etkisi varmi-yokmu??? Cocuklarda gelisme geriligi yapiyormu-yapmiyormu!!!! Doktorlar okumaz bari siz okuyun... Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 21 Kas 2014 Saat 21:54 |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 123> |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|