Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
zuhaldeniz
Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 144
|
Konu: geniz akıntısı Gönderim Zamanı: 18 Nis 2011 Saat 16:47 |
merhaba kadir bey
oğlum 42 aylık dün gece aniden ateşlendi grip filan değil,öksürüğü de yok, amma sürekli burunu tıkalı ..ve dün gece ateşlenince bugün doktora götürdüm (bırada kulağıda ağrımaya başladı)doktor muayene eetikten sonra kulağında ve boğazında enfeksiyon oluşmuş dedi ve birde geniz akıntısı olduğunu söyledi(oğlunuz hep böyle ağızıından mı nefes alır dedi)onun için bazı ilaçlar verddi size sormadan vermek istemedim ....birde doktor bey iyileşince geniz eti filmini çektirelim dedi siz ne deesiniz?geniz akıntısından dolayı kulakta ve boğazda enfeksiyon olur mu?
verdiği ialçlar prefix2x1
sudafed 3x1
burun speryi olarkta nasouite rasel diye bir ilaç (tam akuyamadım yazından dolayı)
şimdiden teşekkür ederim...
|
zuhalgirgin
|
 |
zuhaldeniz
Üye
|
Gönderim Zamanı: 19 Nis 2011 Saat 11:44 |
doktor bey şuanda oğlumun ateşi yok..kulak ağrısıda kalmadı yalnız kulağımın içinde su var diyor ve kulağıyla oynadığında su sesini duyabiliyorum ..dün size antib.ilaç kulanıyım mı diye yazdım fakat sizden cvp gelmeyince vermek zorunda kaldım şuan ne ateşi nede kulak ağrısı var anti.devam edeyim mi?şuan sadece antibiyotik ve otrivine pedatrik damlası kullanıyorum.
|
zuhalgirgin
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 120708
|
Gönderim Zamanı: 19 Nis 2011 Saat 14:04 |
Tek başına Otrivine yeterlidir, diğer hiçbir ilacı kullanmayın. Geniz eti hastalık yapmıyor, hastalıklar bir lenf bezi olan geniz etini büyütüyor..
Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 19 Nis 2011 Saat 14:05
|
 |
zuhaldeniz
Üye
|
Gönderim Zamanı: 19 Nis 2011 Saat 14:41 |
doktor bey peki neden filmini istedi geniz etinin ?geniz akıntısını nasıl kesebiliriz...doktor bey ondan olacağını söylemişti
|
zuhalgirgin
|
 |
zuhaldeniz
Üye
|
Gönderim Zamanı: 19 Nis 2011 Saat 14:44 |
geniz etinin alınması hangi durumlarda geçerlidir siz tavsiye edeiyormusunuz...?
|
zuhalgirgin
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 20 Nis 2011 Saat 09:45 |
Akıntıyı yapan, geniz etini büyüten, hep mikroplar. O geniz akıntısı mikropların etkisini azaltmak için vücut tarafından, savunma amaçlı olarak yapılıyor. Enfeksiyon geçince hepsi geçecek.. Geniz etini, ancak burun boşluğu çok dar olan, bu sebeple çok sık kulak iltihabı, zar delinmesi olanlarda tavsiye ediyorum.. Ateş, öksürük, geniz akıntısı, ishal, kusma, hep mikroplara karşı vücudun savunmasıdır. Bunlar sizin dostunuz , düşmanınız değil. Esasında bizim doktorlar bunlarla uğraşacaklarına, bunları yapan milkroplarla uğraşsalar daha iyi olur ama, anne-baba da hep bunların giderilmesi için doktora baskı yapar.. Neymiş; "- yavrucağın öksürmekten ciğerleri parçalanıyormuş-"..
|
 |
zuhaldeniz
Üye
|
Gönderim Zamanı: 20 Nis 2011 Saat 10:10 |
doktor çok sağolun cevp için
:)sizin değiniz gibi antib.ilaçı kestim sadece sprey i kullanıyorum...kafama takılan kulağındaki ağrı geçti acaba enfeksiyonda geçimiş midir?yani ant. kullanmasam dah kötü olmas değil mi?
|
zuhalgirgin
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 20 Nis 2011 Saat 10:28 |
Zaten ilk başından beri bir "bakteriel" enfeksiyon yoktu.. Geçirdiği, "gripal" enfeksiyon nedeni ile oluşan ödem ile Öztaki burusu kapandığından, orta kulağı nemli tutmaya yarayan sıvı akamayıp, zara tazyik yapıyordu. İliadin ile ödem çözülüp, bu sıvı akmaya başladığında kulak iyileşir..
|
 |