Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Kulak & Burun & Boğaz & Göz
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Geniz akıntısı
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumGeniz akıntısı

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Selma4848 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 6
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Selma4848 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Geniz akıntısı
    Gönderim Zamanı: 21 Kas 2015 Saat 00:49
Merhabalar doktor bey;20aylık oğlumun geniz akıntısı var ve bununla birlikte öksürük ve kusma oluyor.kusma geceleri oluyor ve uykusundan uyandırıyor.kusmugu balgamsı şekilde.1tatlı kasıgı limonu çok balı az olarak sabah aksam veriyorum.ıhlamur veriyorum.dr asist ve pulmason verdi hiç kullanmadım.1hafta oldu hala gunde bır kere kusma devam ediyor.kulaklarında bır problem yoktu ama korkuyorum olur mu diye.burnumuz tıkalı değil ama okyonus suyu sıkıyorum yınede.yardımcı olursanız sevirim.tesekkur ederim şimdiden 
Mert4848
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117422
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Kas 2015 Saat 17:44
SAKIN, verilen ilaclarin hicbirini kullanmayin, eskli mailleri okuyun.
Iyilesmeye yakin, kulak agrilari olabilir, eved Iliadin damla bulundurun.
Aynen devam edin. Sakin Turk doktorlarinin Allerji sacmaliklarina kanmayin.
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Selma4848 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Kas 2015 Saat 11:16
Doktor bey dediginiz gibi ilaç vermemeye devam ettim.balli limon veriyorum halen öksürük devam ediyor ama gece oksurerek degilde aglayarak uyanmaya basladi.kusmalar kesildi.dolu dolu öksürüyor.kulak agrisi varmi anlayamadigim icin saglik ocagindaki doktora gittim. Yok ama cigerlerde hafif bir doluluk var dedi.daha baska yapacagim bir sey var mi.birde cocugun  bu hali normalmi

Teşekkür ederim. 
Mert4848
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Kas 2015 Saat 18:30
Normal, sakin benim anlattiklarimin haricinde bir ilac kullanmayin. Toplamda; 2-3 hafta surecek. Eger ates ile fazla ugrasmadiniz ise, bu sureler daha kisa olur.
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Selma4848 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Ara 2015 Saat 12:29
Kadir bey,hastalığımız bır ay oldu tam geciyor galiba derken bende aynı oldum.bu yüzden mı bilmiyorum ama oğlum sadece sabahları kalktıgında öksürüyor ve eskisi gibi balgamlı bir öksürük degıl.ama dün gece yine ilk başlangıcta oldugu gibi öksürerek uyandı geniz akıntısı hala devam ediyormuş.bunun farkına vardım.doktor bey ballı limona sadece iki gün ara vermiştim .bir aydır sürekli sabah aksam verdim.böyle ara vermeden devam etmemde sakınca yok degilmi . Birde ballı limon sadece öksürügümü geciryor acaba geniz akıntısınıda gecirecekmi.
Mert4848
Yukarı Dön
leylim Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 24
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı leylim Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Ara 2015 Saat 17:31
Kadir Bey,

Önceden de yazmıştım. Benim kızımın da 2 aydan fazladır ateşsiz, gece uyurken olmayan ancak sabah uyandığında 30 dk kadar devam eden öksürük krizleri oluyor. Burnu tıkalı genelde. Bu süreçte hiçbir ilaç kullanmadım. Alerjik olması ile gribe bağlı olmasını nasıl ayırt edebiliriz? Bir de alerjik ise tedavi nasıl olur? Bu kış o kadar çok geçmeyen öksürük vakası duyuyorum ki, bu senenin gripleri mi böyle yoksa hep böyleydi de bizim kreşte ilk senemiz olduğundan mı yeni farkediyoruz?

Teşekkürler,
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Ara 2015 Saat 22:12
Bilhassa, atressiz baslayan Gripler, uzun surerler. Limonlu bal, sadece oksuruk etkisini arttirarak, daha az oksurmeyi saglar... Oksuruk kesmez..
Gripler hep boyledirde, son 10 seneden beri, Griplere, sirasi ile; Astim, Bronsit, Bronsiolit, Zaturre denir oldu. 
Gecen sene bir ara; Atessiz Zaturre sacmaligi cikmisti.
Bu sene birde, Bronslit baslangici , Astim baslangici, Zaturre baslangici modasi basladi..

Enteresan olan hadise; ne derlerse, desinler hep ayni ilaclari veriyorlar...Mutlaka Antibiyotik, yaninda mutlaka Ventolin...
Neyseki, epeydir; Aferin,Peditus,Calpol'u yan yana verme sacmaligi bitti!!
Guzellikle soyluyorsun olmuyor, hakaret edince anliyorlar..
Yukarı Dön
leylim Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 24
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı leylim Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Ara 2015 Saat 16:41
Hocam,

"Astım, bronşit, allerjik bronşit, spastik bronşit, (bronşit başlangıcı diye bir hastalık yoktur) hepsi aynı mekanizma ile oluşur ve tedavileri de aynıdır... Bricanyl hepsinede iyi gelir. Kortizonlu ilaçlardan evvel bu tip ilaçlar tercih edilmelidir.. Perebron, bunların hiçbirinde kullanılmaz. Enfeksiyonun (bakteri veya virüs) Akciğerlere inmesi durumunda tercih edilir. Her iki durumda da "balgam inceltici" diye kullanılan şurupların kullanılması zararlıdır. Astım durumlarında, zaten balgam yoktur, ayrıca bunların ham maddesi olan "N-Asetil Sistein"  bronş spazmı yaptığından, hastalığı dahada ağırlaştırır...
Enfeksiyon durumlarında ise, incelmiş balgamın akciğerin alt kısımlara inmesi daha kolay olur. Tabiat boşuna balgamı koyulaştırmıyor, onunda bir vazifesi var.  "

Yukarıdaki gibi bir cevabınızı okudum. Doktora götürmeden öksürüğün balgamdan mı yoksa ciğere indiğinden mi kaynaklandığını kendim nasıl anlayabilirim? Bunu anlarsam bricanyl ya da perebron verebilir miyim kızıma?

Teşekkürler,

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.