|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
Selma4848 ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Kas 2015 Konum: Muğla Durum: Aktif Değil Puanlar: 6 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Selma4848
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 21 Kas 2015 Saat 00:49 |
Merhabalar doktor bey;20aylık oğlumun geniz akıntısı var ve bununla birlikte öksürük ve kusma oluyor.kusma geceleri oluyor ve uykusundan uyandırıyor.kusmugu balgamsı şekilde.1tatlı kasıgı limonu çok balı az olarak sabah aksam veriyorum.ıhlamur veriyorum.dr asist ve pulmason verdi hiç kullanmadım.1hafta oldu hala gunde bır kere kusma devam ediyor.kulaklarında bır problem yoktu ama korkuyorum olur mu diye.burnumuz tıkalı değil ama okyonus suyu sıkıyorum yınede.yardımcı olursanız sevirim.tesekkur ederim şimdiden
|
|
Mert4848
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117422 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
![]() ![]() ![]() ![]() |
SAKIN, verilen ilaclarin hicbirini kullanmayin, eskli mailleri okuyun.
Iyilesmeye yakin, kulak agrilari olabilir, eved Iliadin damla bulundurun. Aynen devam edin. Sakin Turk doktorlarinin Allerji sacmaliklarina kanmayin. |
|
![]() |
|
Selma4848 ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Kas 2015 Konum: Muğla Durum: Aktif Değil Puanlar: 6 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Selma4848
Doktor bey dediginiz gibi ilaç vermemeye devam ettim.balli limon veriyorum halen öksürük devam ediyor ama gece oksurerek degilde aglayarak uyanmaya basladi.kusmalar kesildi.dolu dolu öksürüyor.kulak agrisi varmi anlayamadigim icin saglik ocagindaki doktora gittim. Yok ama cigerlerde hafif bir doluluk var dedi.daha baska yapacagim bir sey var mi.birde cocugun bu hali normalmi
Teşekkür ederim.
|
|
Mert4848
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117422 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Normal, sakin benim anlattiklarimin haricinde bir ilac kullanmayin. Toplamda; 2-3 hafta surecek. Eger ates ile fazla ugrasmadiniz ise, bu sureler daha kisa olur.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Selma4848
Kadir bey,hastalığımız bır ay oldu tam geciyor galiba derken bende aynı oldum.bu yüzden mı bilmiyorum ama oğlum sadece sabahları kalktıgında öksürüyor ve eskisi gibi balgamlı bir öksürük degıl.ama dün gece yine ilk başlangıcta oldugu gibi öksürerek uyandı geniz akıntısı hala devam ediyormuş.bunun farkına vardım.doktor bey ballı limona sadece iki gün ara vermiştim .bir aydır sürekli sabah aksam verdim.böyle ara vermeden devam etmemde sakınca yok degilmi . Birde ballı limon sadece öksürügümü geciryor acaba geniz akıntısınıda gecirecekmi.
|
|
Mert4848
|
|
![]() |
|
leylim ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 18 Şub 2015 Durum: Aktif Değil Puanlar: 24 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Kadir Bey,
Önceden de yazmıştım. Benim kızımın da 2 aydan fazladır ateşsiz, gece uyurken olmayan ancak sabah uyandığında 30 dk kadar devam eden öksürük krizleri oluyor. Burnu tıkalı genelde. Bu süreçte hiçbir ilaç kullanmadım. Alerjik olması ile gribe bağlı olmasını nasıl ayırt edebiliriz? Bir de alerjik ise tedavi nasıl olur? Bu kış o kadar çok geçmeyen öksürük vakası duyuyorum ki, bu senenin gripleri mi böyle yoksa hep böyleydi de bizim kreşte ilk senemiz olduğundan mı yeni farkediyoruz? Teşekkürler,
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bilhassa, atressiz baslayan Gripler, uzun surerler. Limonlu bal, sadece oksuruk etkisini arttirarak, daha az oksurmeyi saglar... Oksuruk kesmez.. Gripler hep boyledirde, son 10 seneden beri, Griplere, sirasi ile; Astim, Bronsit, Bronsiolit, Zaturre denir oldu. Gecen sene bir ara; Atessiz Zaturre sacmaligi cikmisti. Bu sene birde, Bronslit baslangici
, Astim baslangici, Zaturre baslangici modasi basladi.. Enteresan olan hadise; ne derlerse, desinler hep ayni ilaclari veriyorlar...Mutlaka Antibiyotik, yaninda mutlaka Ventolin... Neyseki, epeydir; Aferin,Peditus,Calpol'u yan yana verme sacmaligi bitti!! Guzellikle soyluyorsun olmuyor, hakaret edince anliyorlar..
|
|
![]() |
|
leylim ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 18 Şub 2015 Durum: Aktif Değil Puanlar: 24 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hocam,
"Astım, bronşit, allerjik bronşit, spastik bronşit, (bronşit başlangıcı diye bir hastalık yoktur) hepsi aynı mekanizma ile oluşur ve tedavileri de aynıdır... Bricanyl hepsinede iyi gelir. Kortizonlu ilaçlardan evvel bu tip ilaçlar tercih edilmelidir.. Perebron, bunların hiçbirinde kullanılmaz. Enfeksiyonun (bakteri veya virüs) Akciğerlere inmesi durumunda tercih edilir. Her iki durumda da "balgam inceltici" diye kullanılan şurupların kullanılması zararlıdır. Astım durumlarında, zaten balgam yoktur, ayrıca bunların ham maddesi olan "N-Asetil Sistein" bronş spazmı yaptığından, hastalığı dahada ağırlaştırır... Enfeksiyon durumlarında ise, incelmiş balgamın akciğerin alt kısımlara inmesi daha kolay olur. Tabiat boşuna balgamı koyulaştırmıyor, onunda bir vazifesi var. " Yukarıdaki gibi bir cevabınızı okudum. Doktora götürmeden öksürüğün balgamdan mı yoksa ciğere indiğinden mi kaynaklandığını kendim nasıl anlayabilirim? Bunu anlarsam bricanyl ya da perebron verebilir miyim kızıma? Teşekkürler, |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|