Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Geniz akıntısı
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Geniz akıntısı

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
aysgl1 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 46
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı aysgl1 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Geniz akıntısı
    Gönderim Zamanı: 03 Kas 2023 Saat 22:03

Hocam merhaba, henüz bu forumla ve sizin yazdıklarınızla yeni tanıştım. Sahtekarlığın 3 safhasını okudum. Ben de kendi problemimi anlatmak ve sizden yapmam gerekenler için öneride bulunmanızı rica edeceğim.

Öncelikle geçen yıl kızım 4,5 yaşında iken kreşe yazdırdım. Eylül 15 ya da 16’sında 2 haftaya yakın okula gitti ilk haftası 1’er saat denemelikti zaten. 2.haftanın son günü sinek ısırmıştı (sinek ısırığına  fazla reaksiyon gösterip kabarıp şişiyordu 2 yıldır). Burun ve alın kısmını sinek ısırınca tek gözü şişmişti evde dinlendi yollamadım okula.Tabi bu süreçte sinek ısırıkları için kullandığım stafine ve fenistik yeterli gelmeyince farklı doktora gösterdim; fucicort  krem ve zaditen şurubu verdi. Bir iki hafta böyle geçti okula yollamadım. Sonra 2 gün tekrar gitti o gün akşam ateşlendi calpol verdim bu arada geniz akıntısı başladı, gözünü kapatır kapatmaz geniz akıntısından öksürerek uyandı dik yatırsamda 1 dk içerisinde çok şiddetli bir şekilde yutkunma eylemi gerçekleştirip yoğun bir şekilde öksürüyordu, gece 3’lere kadar devam etti ve uygun pozisyonu bulunca o saatlere kadar ancak yatıştı. Tabi bu arada Mersin’de yaşıyoruz ve hep klima açık evde. Nem ve buhar cihazı açtım. Sabaha ateşi yoktu. Geçtiğini düşünerek o gün dr’a götürmedik fakat akşam yine aynı sorunu yaşadık.3. gün (03.11.2022) sabah erkenden doktora götürdüm burnu ve kulakları dolu dendi, yatış verdi hastanede boş yer olmayınca acilde serum ve buhar verdirip akşam için tekrar gelip almamızı söyledi. Akşam gitmek istemedik fakat yine geniz akıntısı problemi yaşayınca apar topar gittik. Ertesi gün bir oda ayarlandı ve yatışımız gerçekleşti. 6 gün hastanede yattı kızım. Antibiyotik, allerset ve buhar alımına devam etti. Eve çıktık 10 gün daha antibiyotik ve buhar alıp bu durumu atlattık. Buhar dediğim nebülizatörden ventolin ve serum fizyolojik.Bu arada İlk defa antibiyotik kullandık istemesek de. Doktorumuz alerjik rinit ve bronşit başlangıcı deyip yine de alerji doktoruna mutlaka gösterin dedi ve testler yapılmasına rağmen yine bir şey çıkmadı. Hem kendi doktorumuz hem de alerji doktoru once air kullanmamız gerektiğini söylediler. Her yıl 6 ay kullanmalı dediği için açıkcası kullanmak istemedim ve kullanmadım. Çünkü benim düşünceme göre bu çocuk bakteri ve virüse alerjik reaksiyon gösteriyor geri kalan hiçbir zamanda böyle bir durum yaşamadık. Göz altları koyulaşmıştı bu yüzden üzerindeki halsizlik durumundan kurtulması 2 ay sürdü evdeyken. Okula hiç yollamadım. Bu yıl artık yollamam gerektiği için (tek çocuk arkadaşlarla uyumu öğrensin diye), korkarak yolladım. Yarım gün olmasına rağmen okula sadece 3 gün gidebildi. Bu arada hastalığını belirten ne hapşırık ne balgam ne öksürük vs hiçbir şey yok halsiz görmem dışında. 3. günün akşamı bir an da ateşlendi. Bir iki gün dişinin ağrıdığını söylüyordu ama ağzında bir şey göremedim iyileşince diş doktoruna gösterecektim. Kızım canının acıdığını hiç söylemezdi ilk defa bacaklarını gösterip ağrıdığını söyledi. Hemen calpol verdim. Akşam 9 gibi gözünü kapatınca aynı durumu yaşadık geniz akıntısından yutuyor ve öksürerek boğulacak gibi olup uyanıyor. Bu kez geçen seferkenden daha yoğun yaşadık dakikada 4 defa bu durumu yaşıyoruz ve dik pozisyonda yatmasına rağmen. Hemen doktoru gördü dişinin ağrıdığını söyledi dedim, bronşit başlangıcı dedi kortizon vermek istemiyorum dedi; dalman, iliadin ve ventolin ve allerset verdi. Ateşi yoktu. Ciğerlere inmemişti.  2 gün sonunda kötüledi kbb’a geniz etine baktırdım alınacak kadar bir durum yok ortada denildi. Hemen ardından kendi doktorumuza geçtik ve yatış yapıldı.Bu kez ciğere inmiş dendi filmden sonra. Bu arada geniz akıntısının yarattığı durum haricinde hiçbir şikayetimiz yok gündüz hiçbir şekilde kötü bir durum yaşamıyorduk, balgam da yok burun akıntısı da. Burnu yıkandı yıkayan hemşire çıktı dedi ama ben göremedim şeffaf bir şeydi herhalde. 5 günün sonunda biz çıkmak istedik evde ilaçlarını devam ettim buharı düzenli veremedim zorlandığım için, ama antibiyotiği yine dayadılar. Buhara ventolin ve hastanede verdikleri flixair eşlik etti. Allerset ve asist de öyle. Evde 21. dişini çıkardığını gördüm ateşin onun yapmış olduğunu düşündüm. Doktorumuza söylediğimizde şaşırdı ve erken dedi. Eve çıkışımızın 3. günü daha da şiddetlendi. Doktorumuz başka bir meslektaşını önerdi yılların eskitemediği doktor dediklerinden biri. Akciğer, mide, kafa filmleri istedi. Akciğerde hasar oluşmuş covid geçirmiş bunu da daha önceki hastalarıma dayanarak söylüyorum  yine de kan testiyle emin olalım deyip antikor testi yapıldı. Filmlerden sinüslerinin dolu olduğunu ve kalaklarınında sıvı olduğunu söyledi. Bunu uzun uzun anlattı, alerjiden kaynaklı ise 3 ay sonunda tekrar bakmamız gerektiğini, alerji ise yeniden tekrarlayacağını, uzun soluklu olursa ilerleyen senelerde duyma kayıplarının gerçekleşeceğini bu duruma gelmemek için ise 3 ay sonunda kulak sıvısı geçmemiş olursa tüp takma durumunun gerçekleşmesi gerektiğinden bahsetti. Tabi bu durumda evde nasıl yaşam tarzı benimsemeliyiz, nelere dikkat etmeliyiz diye önerilerde bulundu, peluşlardan deterjanlara ve kokulu olan her şeyi hayatımızdan çıkarmamız gerektiğini anlattı. İlaç dozunu ayarlamak için sonuçları beklemem lazım dedi. Kandan alerji testi yapıldı. Ben de geceki durumdan bahsettim bunun için düşük dozlu kortizon verelim rahatlatır dedi artık kabul ettim yeterki boğazı dinlensin çocuğun. Prednol-l 20 mg kullandık. Sonrasında covid geçirmiş olduğu netleşince; once air 5 mg, flixair, risonel, bricanyl, zyrtec, asprin ve devit 3 verildi. Flixair’i ve bricanyl’i 2 gün dışında kullanmadım. Diğerlerine devam ettim. 1 ay sonunda kontrole gittik sinüslerden birinin neredeyse azalmış olduğunu diğerinin de çok az azaldığını belirtti. Kullanmadığım ilaçları söyleyince flixotide 125 mcg inhale, risonel, once air, asprin ve devit3 devam edlmesi gerektiğini söyledi. Kandaki alerji testi negatif çıkmış. Açıkcası 7 gün oldu kontrolden çıkalı Flixotide i yine sadee 2 gün verdim. Diğerlerine devam ediyorum. Şöyle bir durum oldu hocam 30 Ekim de okula tekrar başladı kızım 2 gün gitti umca verdim ve 2. günün akşam saatlerinde ateşlendi. Yanağını tutup boğazının ve ağzının ağrıdığını yemekleri yutamadığını acıdığını söyledi. 31 Ekim akşamı Calpol ve dönüşümlü iburamin zero verdim. Umca, sumbucol de veriyorum. Sabah ateşi yoktu akşama doğru tekrar çıkmaya başladı. Geceyi de tek sefer verip kapattım. Bugün ise öğlen tekrar çıkmaya başlayınca yine iburamin zero verdim. Öğlen uyutmaya zorladım dinlensin diye fakat, gözünü kapar kapamaz geniz akıntısı başladı. Risoneli sıktım rahatladı. Şu an her iki burnu da akıyor. 

Yazdıklarınızın hepsini mutlaka fırsat buldukça okuyacağım ama bana bu durum için ne önerirsiniz hocam ? İliadin damlayı sanırım öneriyorsunuz yanlış biliyorsam affola, tüm ilaçları kesmemi söylerseniz şayet ben bu geniz akıntısı için (sadece uyurken) ne yapmalıyım ? Şimdiden çok teşekkür ederim, okumanız bile benim için değerli.

Düzenleyen aysgl1 - 03 Kas 2023 Saat 22:03
Yukarı Dön
Deryaydn Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 341
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Deryaydn Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Kas 2023 Saat 00:53

Düzenleyen Deryaydn - 04 Kas 2023 Saat 00:54
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117745
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Kas 2023 Saat 02:43
Saglam dolandirilimissiniz.
Yazilarimi okuyun, anlarsiniz! 
"Yapmayin" dedigim her seyi yapmissiniz, 
Sahi, 4.5 yasindaki kiziniza, bu 4.5 sene zarfinda, KAC defa, Grip tanisi kondu?? 
Yukarı Dön
aysgl1 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı aysgl1 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Kas 2023 Saat 06:46
4,5 yaşında bir defa başımıza geldi şimdi 5,5 yaşında bu yıl da öyle oldu daha beter vaziyette. Sizi günlerce araştırma yaptıktan çok sonra buldum hocam. Peki bu durum için bana ne önerirsiniz 
Yukarı Dön
aysgl1 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı aysgl1 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Kas 2023 Saat 06:48
İlk gittiğimizde nezle denmişti hastaneye yatışımız gerçekleşince alerjik rinit ve bronşit tanıları ardından devamlı geldi.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117745
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Kas 2023 Saat 18:58
20 seneden beri HERGUN anlatiyorum...
   ""Tesekkur ve 1 Yillik Tecrube" yazisindan okumaya baslayin ve diger cevaplari okuyun. 
Artik CIDDEN cok sikildim... 
Yukarı Dön
aysgl1 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı aysgl1 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Kas 2023 Saat 23:45
Sizinle geç tanışmak ve sizden bihaber olmak da benim ayıbım. Bahsettiğiniz yazıyı ve daha nicelerini okumaya başladım, uzun bir süreç olacak ama size minnattar kalacağım aşikar. Böylesi bir çarkta bizi aydınlattığınız ve yardımcı olmaya çalıştığınız için çok teşekkür ederim hocam. 
Yukarı Dön
aysgl1 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı aysgl1 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Kas 2023 Saat 00:31
Hocam merhaba, uzunca en son 31 Ekimde çıkan ateşten bahsetmiştim yazımın sonunda. Neyden kaynaklandığını öğrenmek için burun sıvısından örnek alındı ve rsv olduğu söylendi. Yazdıklarınızın hepsini bir anda okuyamadığım için parça parça özellikle soru cevaplarınızı okuyorum çok geriden bu çark çemberine düşmüş olsam da söylediklerinizi uygulamaya başladım ve once airı birden kesmemek için ona devam edip ballı karışımdan yapıp verdim, geri kalan tüm ilaçları kesmeye başladım. 5,5 yaşında kızım, söylediğiniz gibi o ilaçlar baskılamış olduğundan belki de daha önce başımıza geldi ama baskılandığından ruhumuz duymadı diye düşünüyorum. İlk defa balgam sorunu yaşıyorum yaklaşık bir saat öncesinden. Hırıltı var ve balgam boğazında kaldığı için boğazını gösterip ağrıdığını söylüyor ve zorlana zorlana tükürerek çıkarıyor. Bu durumda ne uygulamamı tavsiye edersiniz hocam ? Balgam sökücü önereceğiniz bir şey var mı yoksa bağışıklık kazanması için kendi kendine mi atlatsın, çünkü daha önceki yazılarınızda rsv cigere iner, bir süre sonra kendiliğinden geçer gibi bir yorumunuza denk geldim yanlış hatırlamıyorsam. Bu durumda bekleyeyim mi sadece hocam ? Yardımcı olursanız çok sevinirim
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.