Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Geniz Eti 28 aylık
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Geniz Eti 28 aylık

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Eminedynamo Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 7
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Eminedynamo Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Geniz Eti 28 aylık
    Gönderim Zamanı: 08 May 2023 Saat 15:24
Değerli Hocam,
28 aylık oğlumda geniz eti sorunu var. İlk olarak 24 aylık iken uzun süreli tıkalı burun ve ağızdan solunum sebebiyle doktorumuza başvurduk. Kulakta sıvı birikmesi olduğunu soyledi. Kendiside bize 10 günlük kullanacağımız bir sprey hazırlattı. 
İçeriği şöyleydi;
Genta Amp 160 mg 2 adet
Onadron Amp 8mg 2 adet
Otrivine Spray 1 adet
Distile Su 10 ml sabah akşam 2 şer kez kullandık. Sonuç gittiğimizde kulaklarımız düzelmişti.10 gün sonra bir 5 gün daha bu spreyi yine de kullanmamızı istedi. Sonraki 3 ay hiç problemimiz olmadı . Nezman ki domuz giribi oldu. tekrar başladı uyumama ,ağızdan nefes, gün boyu ağız açık durma(uyku dahil), kurumuş dudaklar, merdiven çıkmışçasına yorulmuş ağızdan soluma. Doktorumuza bilgi verdiğimde aynı spreyi yine kullanmamızı hatta uzun dönem kullanmaızda da sorun olmayacağını soyledi. 5 gün+ 7 gün şekilde ara vererek yeniden kullandık. Sonuç hiç işe yaramadı.
2 aydır çocuğum hala nefes almıyor. 
Bende tekrar sıvı birikmesinden kortuğum için bir kbb prof. götürdüm.Kulaklarının temiz olduğunu , burnununda temiz olduğunu ama geniz etinin çok büyük olması sebebiyle burundan nefes alamadığını dile getirdi.Ameliyat olması gerektiğini soyledi. 1 ay süreyle zaditen ve risonel sprey kullanmamızı istedi. Belirtmek isterim ki . 2 kere covid bir kere domuz giribi ,üsye bu belirttiğim süredeki sprey dışında hiç ilaç kullanmadık. Ateş düşürücüyü ile 3 günü aşan ısrarcı bir ateş olmadığı sürece vermedim bağışıklığı güçlensin diye. Doktorada bunu belirttim. İlaç kullanmaktan bu kadar imtina ederken 2 buçuk yaşında ki çocuğa aneztezi nedemek dedim.Gelişim geriliği olduğunu , yüzünün adenoid face şeklini aldığını ablak bakış göz altı torbası kubbe damak yapısı oluştuğunu söyledi. Oradan ağlayarak çıktım resmen. Sonuç olarak nasıl devam edelim. Çocuk doktorumuzun verdiği karışım spreye devam edelim mi ?

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118645
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (1) Teşekkürler(1)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 May 2023 Saat 16:03
1- Kulaklarında HİCBİR zaman bir problem OLMADI!!! Sizi dolandırmışlar.
2- Kulaklarda bir sıvı olsa; cocuk ağrıdan yeri- göğü yıkardı!! 
3- Hiç kulak ağrısı olmayan bir çocukta sakın Turk doktorlarının bu gibi zırvalıklarına kanmayın.
4- Verilen ilaçların tamamı, kortizon etkisi ile SAHTE iyilik hali yaratan, şarlatan ilaclarıdır. 
5- 2.5 yaşında bir çocuğa, asla "Geniz eti " ameliyatı YAPILAMAZ!! Bu yaşta ağız boşluğu ufak olduğu için,
çalışılacak yer yoktur!  Ameliyat yapmayıp, "yaptım" deyip sizi dolandıracak.  
6- Zaten o hiçbir işe yaramayan ilaçlar size kasten verildi!! Böyle lüzumsuz tedavilerle sizleri bıktırıp, " Bakın,
çok uğraştık, ilaçlarla olmuyor, buyurun ameliyata" derler.. Tabii yiyen yiyor! 
Yazılarımı okuyun.. Bilhassa "Sahtekarlığın 3 Safhası" yazımı Sabit Forum yazılarımdan bulup okuyun. 
Yukarı Dön
Eminedynamo Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 7
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Eminedynamo Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 May 2023 Saat 16:38
Değerli Kadir Hocam,
Öncelikle geri dönüşünüze çok teşekkür ederim. Gerçekten doktor kalmadı. Ameliyat kararı zaten benim alacağım bir karar değildi. Ve dediğiniz gibi bu spreyleri de bırakıyorum. Çok zararı olmuşmudur. Okadar dikkat ederken kortizonları çocuğa basmışım resmen. Birde övünüyorum ilaç vermiyorum diye. Keşke daha önce okumuş olsaydım.
peki dediği gibi gerçekten bu sebeple yüzü bozulmaya uğrar mı. Evet damağı ve ön 2 dişi önde ama 2-3 ayda boylesine bir değişiklik olur mu?
Öneriniz nedir? Hiç bir ilaç kullanmayıp sadece deniz ve güneşin faydasından mı yararlanmalıyız.
2 Aydan fazladır bu şekilde çünkü,Nefes almakta zorlanan küçük bir insan tanesi.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118645
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 May 2023 Saat 20:49
   " yüzü bozulmaya uğrar mı."

Yüzü DAR olanlarda, bu gibi problemler daha fazla görülür!! Yani; dar yüz, sonuç DEĞİL sebeptir! 
Türk Tıp Fakültelerinde, maalesef son 50 yıldan beri Fizyopatoloji dersi okutulmadığı için, Türk doktorları 
sebep-sonuc ilişkilerini kuramazlar. 
Niye Ateş çıkar, niye öksürük olur, niye kusma olur, bunları bilmezler ve bunları hastalık zannederler. 
Biraz sabırlı olun ve benim dediklerimin dışına çıkmayın. 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.