Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Kulak & Burun & Boğaz & Göz
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - geniz eti alerji
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumgeniz eti alerji

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
eflatun19 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 34
Mesajın Direkt Linki Konu: geniz eti alerji
    Gönderim Zamanı: 09 Ara 2013 Saat 12:41
lk mesajı gönderebildin mi bilmiyorum, bı yıl eylül 2013 de okula başlar başlamaz yine burun akıntısı başladı iki hafta sonra ateşi çıktı bademcik antibiyotik kullandık, ekim ve kasım da yine burun akıntsı oldu kasım ayındaki bayağı ağır geçti 3 hafta sürdü sağ bademciği şişti lenf bezleri şişti ama antibiyotiksiz atlattık, ağız kokusu kaldı bu hafta öksürüğü başladı ve cuma günü de yine burnu akmaya başladı beyaz başladı sarıya döndü, bazen beyaqz başlıyor bazen direk sarı başlıyor, dr.a gittik asist ,sudafed otrivine verdi, sudafedi kullanmadık, bu yıl okula başlar başlamaz çocuk sürekli hasta en uzun hastalıksız dönemi 4 hafat diğerlerinin arsı bir iki hafata, alerji-çocuk ve KBB.nin ortak görüşü alerj şurubu nazoneks ve çiğneme tabletinin kullanılması, ben çiğneme tabletini hiç kullanmadım, alerji şurubunu ara ara veriyorum, nazoneksi de iki hafta kullanmıştır, bu çocuğun alerjisi varsa okula başlayana kadar neden yoktu, akarlara alrjisi varsa diye odasını daha sık temizliyorum, ne yapmam gerekiyor bu ilaçları kullanmalımıyım, alerji doktoruna bir daha gitmedik verdiği ilaçları kullanmıyorum, geniz eti için KBB.ye götürmüyorum burnu rahat değil ama idare ediyor, sorum çok uzun oldu, lütfen yardımcı olur muzunuz , bütün bunlar alerjiden mi kaynaklanıyor , çiğneme tabletini ve spreyi kullanmalı mıyım yoksa dr. ları dinlememeye devam mı etmeliyim.... ?
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119269
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Ara 2013 Saat 18:58
SAKIN: asist ,sudafed, çiğneme tabletini ve spreyi gibi ilaclari,alerj şurubu ve nazoneks kullanmayin. Bunlari veren sahtekarlardan da uzak durun. Siz hic bu sahtekarlarin; Grip teshis ettiklerini gordunuz veya duydunuzmu??? Oksuren herkez, Astim, burnu akan herkez, allerjik rinit..Eski mailleri okuyun.   
Yukarı Dön
eflatun19 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 34
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Ara 2013 Saat 10:58
otrivine,cold mix, serum fizyolojik kullandık başka ilaç kullanmadık, bu sefer çok tıkanmadı, geceleri rahat uyuyor sayılır, hırıltısı oluyor ve ağzı açık uyuyor cold mix damlatıyorum eğer burnu çok tıkalı değilse işe yarıyor bakıyorum ağzını kapatmış, ama sabah yine ağzı açık oluyor otrivine dün ara verdik
1- Sabah sorum burnun açık mı diye biri açık biri kapalı dedi bu durumda östaki borusu tıkalı mıdır ? Otrivine kullanma gerekiyor mu? Biz iliadin damlayı kullanamadık, yatmıyor damla ucunda kalıyor ve burnu açılmıyor
2- Genelde burnu tıkalı olduğunda burnunda nefes alıp ağzından veriyor bu tabloda da östaki borusu yine tıkalı mıdır? otrivine kullanılmalı mı ?
3- Uyuduğunda genelde ilk bir -iki saat kafamız, ensemiz,sırtımız, göğsümüz terliyor hastaysak daha fazla terliyoruz bu normal Mi?
4- Bir de dikkat ettim biz antihistaminik şurup kullandığımız halde daha önce iki kez burun akıntılı soğuk algınlığı yada grip geçirmişiz o zaman demek ki hastalığın alerjiyle bir ilgisi yoktur değil mi ? Doktorumuz az antibiyotik yazan bir dr. ben verdiği her ilacı kullanıyordum, geniz etiden çaresiz kalınca internete sarıldım ve tesadüfen sizi buldum yaklaşık bir yıldır okuyorum, forumdaki yazılarınız çok aydınlatıcı,  keşke herkes sizden haberdar olsa, doktorumuz artık aferin yazmıyorum (sağlık baknalıının yazıları ve makaleler nedeiyle) diyip bize sudafed vermişti ama bunun da diğerinden bir farkı yokmuş, artık verilen ilaçları sorguluyorum ve kullanmıyorum, verdiğiniz ve yayınladığınız bilgiler için kendim adına ve herkes adına sonsuz teşekkür, Allah razı olsun.....
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119269
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Ara 2013 Saat 19:34
1- Hangi tarafiniza yatarsaniz; o burun deligi, hasta olmasaniz bile kapanir. Sadece burun acmak istiyorsaniz; spreyi tercih edin. Kulak agrisi sorun ise; mutlaka yatmasi gerekir.
2- Ilacli damlalari; kulak agrisi oldugu donemlere saklayin.
3- Bazi bunyeler, bu sekilde terlerler.
4- Tabiiki, Allerji ile bir ilgisi yok.. HELE kisin ortainda iken!! Ilkbahar-Sonbahar olsa anlarimda!!!

Bizim doktorlar; aldiklari "medrese" egitimi nedeni ile, "Robot" kafasinda doktorluk yaparlar. Aferin zararli ise, benzer ilaclarda zararlidir diye dusunemezler..
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.