Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Kulak & Burun & Boğaz & Göz
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Geniz Eti
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumGeniz Eti

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
keskine Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 451
Mesajın Direkt Linki Konu: Geniz Eti
    Gönderim Zamanı: 02 Nis 2012 Saat 06:24
Merhaba Kadir Bey,
Kızımız 4 yaş 2 aylık neredeyse 8 aydır geceleri horlamaya başladı sürekli değil ama horluyor,ağzı kapalı uyusada çok kısa tekrar açıyor.Küçüklüğünden beri ağız suyuda akıyor epeyce.18 aylıkken bezi çıkarttık 2 yaşında gece de çıkarttığımız halde.Epeydir gece alt ıslatmayada başladı.Bunu eşimin evi terketmesine bağlamıştık,birde şu neredeyse 10 aydır sürekli kulaklarında sıvı var denmesi iyice üzdü beni.Kulakta dalgaları ölçen bir test vardı yapıldı sol kulak refleks vermemiş.Duyuyormu diye denedi KBB uzmanı ,duydu kızım ama evde de bazen cevap vermiyor özellikle TV izlerken ama duymuyormu diye endişelenmeye başladım. Geniz eti ameliyatlarına karşı olduğunuzu biliyorum.Heleki 5-6 yaşlarında küçülmeye başlıyormuş. Sizce beklemek sakıncalı mı kalıtsal işitme sorunlarına yol açabiliyormuş diye okudum iyice endişelendim.KBB uzmanı kulaktaki sıvı içinse tüp takarız gerekirse demişti.Tehlikeli bir durum mudur? Ne yapmak gerekli? Neredeyse 10 aydır 1 cm uzamış dr.108 cm ölçtü 17,4 kg. hep 97 persentilde giderdi kiloda almıyor boy uzaması da yavaşladı. Sizce beklemek doğru mu bu arada hatalı davranmış olmayayım beklerken geniz eti durumlarında ne zaman dr.a gidilmeli.geniz eti büyükse gereğinden fazla olarak kızımda kalıcı bir probleme yol açmış mıdır? 10 aydır şüpheleniliyor.Bu muayene esnasında geniz etine bakılarak anlaşılabilir mi herhangi bir test gerekli midir? 
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118694
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Nis 2012 Saat 07:25
1- Hic;"-Kalitsal isitme bozuklugu-" olan hastam olmadi.
2- Eski mailleri okursaniz, endiselerinizin ne kadar yersiz oldugunu gorursunuz. Ne yapacaginiz da onlarda yazilidir.
3- Kulakta sivi olma lafini herkeze soyluyorlar. Ameliyatli islerden uzak durun.
4- Sut en az 500ml. ve etli gida 1-2 kofte kadar aliyorsa, gelismesini merak etmeyin.
Yukarı Dön
keskine Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 451
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Nis 2012 Saat 08:16
Kadir Bey peki neredeyse 7 aydır horlaması mevcut neden olabilir? Özellikle sırtını elleyince horlama hissediliyor yanındaykende kısık bir sesle duyuluyor.Sanki bazende nefes almıyor gibi geliyor ama tam emin değilim ondan.Tekrar teşekkür ederim.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118694
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Nis 2012 Saat 18:01
Acele etmeyin, onumuz yaz, havalar musait oldugunda atin denize, sonbaharda gene degerlendiririz. Simdilik, Serum fiz. ve ColdMix ile idare edin. Serum fiz burnunu acmazsa, Iliadin ped. damla (3 gun) kullanin.  
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.