|
geniz eti-kulakta sıvı |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
iremgül ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 26 Mar 2017 Durum: Aktif Değil Puanlar: 108 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 08 Oca 2020 Saat 01:01 |
Sayin Kadir Hocam Merhaba
şuan 3 yaşında olan kızım. 20 gün önce ateş, kulaklarında kızarıklık ve yoğun burun akıntısı üzerine kulak enfeksiyonu denilince Klamoks 400 mg 2×3.5 ml kullandık (10 gün) malesef. geçen yılda böyle başlayıp ısrarla ilaç vermedim ama bronşit oldu.2 ay hastalığı iyileşmedi ve 1.5 kilo verdi. o yüzden bu yıl yine kulak enfeksiyonu denilince korkudan,istemesemde anybytk kullandık.Antibiyotik bitiminde kontrolde kulaklarında sıvı oldugu ve 20 gündür horlama şikayeti üzerine röntgen çekiminde geniz eti olduğu söylendi. Çocuk Dr flutel ve Onceair 3 ay kullanmamızı söyledi.kullanmadım. KBB doktoruna götürdüm. 1 ay boyunca Sudafed şurup(yeşil) ve Risonel sprey verdi.yine kullanmadim başka bir KBB Dr ise 5 gün Sudafed,1 ay Onceair ve Risonel sprey verdi. ve ameliyat öneriyorlar.kesinlikle yaptırmak istemiyorum.Ama kızım geceleri horlamasi arttı.geceleri burnu tıkalı.gündüzleri koyu sarı akıyor.sürekli.sümkürüyor. geniz eti ile ilgili yazılarınızı okudum. fakat her Dr farklı birşey söylüyor.size çok güveniyorum lütfen bu durumda ne yapmam lazım.Sürekli hasta olmaya meyilli.Ekim ayindan beri ya burnu tikali, ya cok akiyor, yada oksuruyor. şuan kızım 12 kilo 95 cm.3 yaşında.çok iştahsız zorla yemek yiyor.biz ebeveynler olarak biz de alerjimiz var.babası alerjik rinit.anne ve ablası atopik dermatit.acaba 3 yaşındaki kızımda da alerji olabilirmi? Şimdi gecenin bu saatinde kızım horlamaktan, sanırım geniz akintisından ve burnu dolu dolu oldugundan rahat nefes alamiyor agzi açik, fakat uyuyamıyor. geniz eti filmi: www.4GP.ME/bbtc/157843202963.jpg kulak sıvısı: www.4GP.ME/bbtc/157843222919.jpg cevaplarınız için şimdiden cok teşekkürler |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 120659 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Son 3 gunden beri yazdiklarimi okuyun.
|
|
![]() |
|
iremgül ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 26 Mar 2017 Durum: Aktif Değil Puanlar: 108 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Kadir Bey okudum, okumaya da devam ediyorum
peki gönderdiğim resimdeki film de 3 yaşındaki kızımın genizeti gerçekten büyük mü? ve diğer resimdeki kulaktaki sıvı birikimi çok mu? tedavi edilmeli? (uykuya ilk daldığında horluyor ve burundan nefes alamiyor.sonra horlama kesiliyor)
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 120659 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
1- Geniz eti; bir Lenf bezidir. Bu yaslarda, henuz antikorlar olusmadigi icin, hastaliklarla, lenfatik system mucadele eder. Hic merak etmedinizmi, NIYE Rontgen cekilirken, cocugun basina "O POZISYON" verilmis??? Siz basinizi o pozisyona getirip, nefes almaya bir calisin bakalim!!! 2- Kulaktaki sivi, daima; Gribin yaptigi odem sonucu, Oztaki borusunun kapanmasi ile biriken sividir. ASLA, Antibiyotiklerle tedavi edilemezler!! Sadece; Iliadin damla ile odemin coczulmesi ile iyilesirler. SAHI, yazilarimi okudugunuz halde, hala bu anlattiklarimi ogrenemediniz mi?? Yazilarimi tekrar gozden gecirmem gerekli demektir.. Neresi anlasilmiyor ise! Sakin Turk KBB doktor ve bunlarin egitimlerini veren assagilik Prof. tayfasina inanmayin. Onlarin butun derdi, halki dolandirmaktir… |
|
![]() |
|
Sayın Kadir Hocam (sorumu ayrı bir mesaj konusu açmadan buradan soruyorum.inşallah buradan sormam yanlış olmamıştır.) 3 yaşındaki kızımın 10 gündür özellikle gece burun tıkanıklığı, gece ve sabahları hafif öksürük ve cok az burun akıntısı vardı. illiadin damla kullandık. bal limon vs. verdim.daha önce yazdıgım yukarıdaki soruda oldugu gibi geniz etinden dolayı geceleri horluyor. en son kulak enfeksiyonu oldugundan beri (tahmini 3 aydır) boynunda bezeler var. fakat bugun sabah kalktıgından beri boynum acıyor diye surekli aglıyor. sol kulağinin 2-3 parmak altinda bezelerden biri nohut kadar büyümüş hareketli ve yumuşak. Önce bu bezelerin olduğu taraf yani sol tarafının acıdığını söyledi.2-3 saat sonra ense sinin tam ortasinin acıdığını söylüyor ve ağliyor. bu bezeler tehlikeli mi? ne yapmam gerekiyor? acaba nesi var? normalde herhangi bir hastalıkta ağlayan bir çocuk değil. aciyor diye ağlaması beni korkutuyor (bugun oksuruk kesildi. burun akıntısı ve ateş de yok)
Düzenleyen iremgül - 05 Mar 2020 Saat 17:51 |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Okuyun. O kadar cok anlattim ki!!!
|
|
![]() |
|
Sayın hocam
başka arkadaşın da dediği gibi "eski yazılarınızı aratıyorum ancak sistemsel bi sıkıntı var galiba ulaşamıyorum." tek tek mesajlara baktım. ulasabildiklerimi okudum. ama kızımla ilgili aydınlatıcı bir durum bulamadım inanın internetin karşısında acaba ane zaman cevap vereceksiniz diye bekliyorum Sorum geniz eti değil(geniz eti ile ilgili mesajlari okudum) sorum boyundaki bezeler ve kızımın boynunun ensesinin acıması... teşekkürler...
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bir daha anlatauim!!
1- Enfeksiyonlardan sonra olusan basit lenf bezleri, cesitli boylarda olup, cilt altinda, hareketli olurlar. Agrili degillerdir. Nadiren, bu bezelerde, iltihaplanma olur. Bunun sonucunda, beze, aniden yumurta buyuklugune erisir. Uzeri sicaktir, deri kizariktir, ellemekle hassasiyet vardir. Bunlarin hemen Antibiyotiklerle, veya (gerekiyorsa)igne sekilleri ile tedavileri gerekir. Basit len bezlerine bir sey yapilmaz. 2-Hodgkin gibi lenfomalarda, lenf bezleri "PAKET" (veya uzum salkimi)seklindedirler..Alttaki dokulara yapisiktirlar, hareket etmezler. Beraberinde karaciger ve Dalk da buyume vardir. 3- Verem bezeleri; yukardan asagi zincir seklindedir (siraca denir) Deriye yapisiktirlar, tedavi edilmeyenlerde, acilirlar ve cerahat akar. Bunlarin hicbiri "Boyun agrisi" yapmaz. AMA; bu bezleri yapan hastalik boyun agrisi yapabilir. Menenjitte; AGRI OLMAZ!!! Ense sertligi denilen, hareket edememe durumu vardir. Oturur duruma gelemez, dizini opemez. |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|