|
Gereğinden fazla antibiyotik kullanımı |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Deriko ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02 Eki 2021 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Puanlar: 53 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 02 Eki 2021 Saat 16:55 |
Merhaba,
Kızım 10 aylık 8 kg doğum kilosu 3930 gr.6 Eylül de yüksek ateşle doktora gittik. Ateş düşürücü kullandık fakat ateşi düşmeden tekrar yükselmeye başlıyordu. Kan tahlili ve idrar tahlili sonucunda oral dönemde olduğundan dolayı mikrop kapmış denildi. Reçete olarak 7 adet iğne verildi (Paranox ve Novosef). 23 Eylül de tekrar ateşlendi fakat 3 gün önce hapşırmaya başlamıştı. Başka bir doktora gittik önceki tahlillere de baktı hastalığı nüksetmiş dedi. Bir adet iğne ve Suprax verdi. ilaç bitti dün kontrole gittik. Kızımın burun tıkanıklığı,geniz akıntısı ve az öksürüğü hâlâ devam ediyor. Kontrol sonrası boğazında az kızarıklık var diyerek 5 gün Augmentin kullanmamızı söyledi. Üst üste bu kadar antibiyotik kullanmak doğru mu ? Son verilen ilacı kullanmalı mıyım? Kızım hastalandıktan sonra iştahı da gitti anne sütü dışında birşey yemiyor. Ek gıdaya başladıktan sonra da kakasını ara ara ve küçük küçük kestane şeklinde yapıyor. Bu durumda doymuyor mu acaba? Şimdiden teşekkürler.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118370 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
" Üst üste bu kadar antibiyotik kullanmak doğru mu ?"
Degil... Ama siz Turk doktorlarina; "ates" sikayeti ile giderseniz, daima Antibiyotik yazarlar. Ahmak olduklari icin de, asla Grip diye bir hastaligin varligindan haberdar degillerdir. Butun Griplere: Astim veya Allerji derler. Niye yazilarimi okumadiniz?? Senelerdir, yuz bin kere anlattim! Ates+ Agizda pis koku+ Dili kaplayan pas tabakasi yoksa, Antibiyotik ASLA gerekmez. Ayrica da; Novosef ne alaka??? Sanki cocukta Menenjit var!! Bu kadar kuvvetli Antibiyotige NE gerek var? Zaten gordunuz, hastalik VIRAL olgugu icin,hicbir ise yaramadi!! Novosef'in tedavi edemedigini Augmentin ve Suprax ile tedavi edeceklerini sanan ahmaklar.. Bunlar resmen geri zekalilar, sakin bu sahtekarlara inanip cocugunuza onlarin verdikleri ilaclari kullanmayin. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 02 Eki 2021 Saat 20:24 |
|
![]() |
|
Deriko ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02 Eki 2021 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Puanlar: 53 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hocam ,
Bu forumla arkadaşım sayesinde önceki gün tanışabildim ne yazık ki. Bebekten fırsat bulabildiğim gece saatlerinde okuyabildigim kadar makalelerinizi ve soru-cevapları okumaya çalıştım. Son antibiyotiğin kutusunu açmadım bile. Artık doktorlara bile guvenemememiz ne kadar acı. Benim korkum doktorun belirttiği boğazdaki kızarıklık ilerleyip tekrar yüksek ateşe yol açar mı? Burun ve geniz akıntısı da devam ediyor hâlâ. Bu safhada bebeğe herhangi bir müdahale yapılmalı mı ?( İlaç vs.) Yoksa kendi haline bırakıldığında atlatabilir mi? İlk bebegim olduğundan soğuk algınlığında ne yapılır ne verilir bu konuda pek deneyim sahibi değilim. Saygılarımla. |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118370 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
"Yuksek atese yol acsa" ne olacak?? Atesin bir zarari YOK.
Ates olmadiginda, bagisiklik sistemleri calismazlar. Siz atesi suni olarak dusurdugunuzde, bagisiklik sistemi tehditin ortadan kalktigini zanneder ve calismayi durdurur, hastalik daha uzun sure devam eder. |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|