Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Yemek / Mutfak > Yemek / Mutfak
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Pilav en guzel nasil yapilir??
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kapalı KonuPilav en guzel nasil yapilir??

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
caissaca Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 19 Ara 2012
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 2
Mesajın Direkt Linki Konu: Pilav en guzel nasil yapilir??
    Gönderim Zamanı: 21 Ara 2012 Saat 17:18
Ne isi var bir erkegin bu forumda diyebilirsiniz ama bu sorunun cevabinida en guzel burdan alabilecegimi dusundum..

ismim Ozgur bu arada, herkese selamlar:)

evet insanoglunun yemekten vazgecmedigi, gecmeyecegi pilav, en guzel nasil yapilir? kanadada tek basima yasiyorum ve yardiminiza ihtiyacim var 

varmi onerisi olan, hafta sonuna arkadaslar gelicekte.. Shocked

yardim icin simdiden tesekkurlerClap
Yukarı Dön
MaRaL Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye


Kayıt Tarihi: 22 Oca 2009
Konum: fransa
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 3544
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Ara 2012 Saat 18:08
pirinç mi bulgur mu?
Yukarı Dön
nurten... Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

bilalim + eşim + erenim

Kayıt Tarihi: 13 Ağu 2008
Konum: 2 paşasıyla
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 4509
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Ara 2012 Saat 18:25
eğer pirinçse 2 su bardağı pirinç kaynar su dökülerek şişmeye bırakılır 
2 saat sonra güzelcene yıkanır süzdürülür 
tencerede yarım çay bardağı sıvıyağ ve 2 yemek kaşığı tereyağ eritilip üzerine pirinçler eklenir kavrulur
sonra üzerine 2 bardak sıcak su eklenir 1 tatlı kaşığı tuzu eklenir 
pilav suyu çekince kapatılıp dinlendirilir inş. anlatabilmişimdir senelerdir ben böyle yaparım  
KOLLARIMDA İKİ MELEK:)
Yukarı Dön
kübRAbia Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 13 Kas 2011
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 918
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Ara 2012 Saat 02:18
Orjinalini yazan: nurten... nurten... Yazdı:

eğer pirinçse 2 su bardağı pirinç kaynar su dökülerek şişmeye bırakılır 
2 saat sonra güzelcene yıkanır süzdürülür 
tencerede yarım çay bardağı sıvıyağ ve 2 yemek kaşığı tereyağ eritilip üzerine pirinçler eklenir kavrulur
sonra üzerine 2 bardak sıcak su eklenir 1 tatlı kaşığı tuzu eklenir 
pilav suyu çekince kapatılıp dinlendirilir inş. anlatabilmişimdir senelerdir ben böyle yaparım  
2bardak pirince 2bardak su az gelmiyormu nurten,1e 2 gibi yaparım ben hep de
Yukarı Dön
Kevser Açılır Kutu Gör
Moderatör
Moderatör

Mersin benden sorulur:)))))

Kayıt Tarihi: 27 Mar 2009
Konum: Kayseri
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 7222
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Ara 2012 Saat 14:04
Orjinalini yazan: kübRAbia kübRAbia Yazdı:

Orjinalini yazan: nurten... nurten... Yazdı:

eğer pirinçse 2 su bardağı pirinç kaynar su dökülerek şişmeye bırakılır 
2 saat sonra güzelcene yıkanır süzdürülür 
tencerede yarım çay bardağı sıvıyağ ve 2 yemek kaşığı tereyağ eritilip üzerine pirinçler eklenir kavrulur
sonra üzerine 2 bardak sıcak su eklenir 1 tatlı kaşığı tuzu eklenir 
pilav suyu çekince kapatılıp dinlendirilir inş. anlatabilmişimdir senelerdir ben böyle yaparım  
2bardak pirince 2bardak su az gelmiyormu nurten,1e 2 gibi yaparım ben hep de
Ben de 1 bardak pirince 1,5 bardak su eklerim. ama önceden ıslatmıyorum, pirinci yıkayıp hemen ekliyorum. 1e 1 bana da az gibi geldi ama Nurten önceden ısladığı için olabilir.
Yukarı Dön
MaRaL Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye


Kayıt Tarihi: 22 Oca 2009
Konum: fransa
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 3544
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Ara 2012 Saat 15:08
ben pirinci islatirim yinede 1 e 2 koyarim


pilavinizi et suyuyla yapin mutlaka caissaca , goruntu den kaybedersiniz lezzetden kurtarirsiniz :)
Yukarı Dön
caissaca Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 19 Ara 2012
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 2
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Ara 2012 Saat 07:00
Arkadaşlar hepinize çok teşekkür ediyorum. Topiği açıp pekte takip etme şansım olmadı iş yoğunluğundan. Buralarda gözünün yaşına bakmayıp baya çalıştırlar:)

Sevgili Maral hanım, et suyu yerine tavuk suyuyla yaptık, fırında tavukta yapmıştık onla beraber iyi gitti. 2 su bardağı dolu pirinçe 4 bardak su ekledim şansta yanımda olunca başaralı bi iş çıkarmış olduk arkadaşların yardımıyla:)

hepinize tekrar teşekkürler. Çokta güzel bir forum ve birliktelik yaratmışsınız. Konular erkekleri fazla enterese etmesede uğramaya çalışcam kalın sağlıcakla.. : )
Yukarı Dön
MaRaL Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye


Kayıt Tarihi: 22 Oca 2009
Konum: fransa
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 3544
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Ara 2012 Saat 18:13
caiisaca tavukda bi et deilmidirSmile  , genelleme olarak soylemi$tim
tavuk yada kirmizi et ikiside olurdu ama bende tavuk suyunu tercih ederim lezzet olarak
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

  | İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.