Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Yemek / Mutfak > Yemek / Mutfak > Et Yemekleri
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Yumuşak et
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kapalı KonuYumuşak et

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
sedesa Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 24 Ara 2011
Konum: Ankara
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 2647
Mesajın Direkt Linki Konu: Yumuşak et
    Gönderim Zamanı: 06 Şub 2013 Saat 22:01
Merhaba herkese...

Yemek yapmayı cok seven ben, et yemekleri konusunda cok kotuyum... Sanırım bunun sebebi biraz da Adanalı olan ailemin aşırı et düşkünlüğünden dolayı benim etten soğumam oldu... Bizimkiler neredeyse her yemeğe et koyarlar:.. Ama ben sebze yemeklerini daha cok severim.... Bir donem et yemeği hiç pişirmedik evde... Eti hep dışarıda yemeyi tercih ettik... Evdeki denemelerimde de etin sertliğinden dolayı hiç beğenerek yiyemedik.... Bonfile bile olmadı sanki.... Sizlere eti nasıl yumasattiginizi sormak istiyorum.... Biz cok et tüketen bir aile değiliz...!oglum da sadece köftede yer eti... Ama köftem bile istediğim gibi olmuyor aslında... Kuru kuru oluyor... Bana bu konuda tavsiyede bulunabilir mısınız...????

Düzenleyen sedesa - 06 Şub 2013 Saat 22:02

Yukarı Dön
Gülsen Açılır Kutu Gör
Moderatör
Moderatör

Yazıldığı gibi okunur:)

Kayıt Tarihi: 20 Haz 2009
Konum: giresun
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 13226
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Şub 2013 Saat 22:13
Semracım en yumuşak et kuzu etidir. Dana etinde ise en yumuşak antrikottur. Bonfile ise maalesef her daim yumuşak çıkmıyor. Ben bonfile kontrfile falan yapacaksam ve ete güvenmediysem 1 gece önceden zeytinyağı ve kuru biberiye ile terbiyeye yatırıyorum pişirirken biberiyeleri mutlaka ayırıyorum ve kekik ekliyorum pişirirken ama tabi ki en çok ete bağlı yumuşaklık
Yukarı Dön
meryem Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

Ali İlber'in annesi

Kayıt Tarihi: 12 Mar 2008
Konum: plates ile:))
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 4308
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Şub 2013 Saat 08:46
canım aynen ben de senin gibi et olsada olur olmasada olur diyenlerdenim.düşkünlüğüm yok..ama gebelik dönemlerinde yemem gerektiği için ben de nasıl yumuşatabilirim telaaşına düşmüştüm..

ben önce teflonda kısık ateşte direkt eti kavuruyorum.hatta en küçük ocak gözünde..suyunu çektikten sonra 1 şişe maden suyunu boca edip kavurmaya devam ediyorum.maden suyunu da çektikten sonra biraz tereyağı baharat tuz ekliyorum...lokum gibi oluyor..

besin değerini koruyor mu böyle orasını bilemiyorum.
Yukarı Dön
MaRaL Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye


Kayıt Tarihi: 22 Oca 2009
Konum: fransa
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 3544
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Şub 2013 Saat 10:27
ben duduklude ha$liyorum lokum gibi oluyor , suyunu az koyyorum:) tabi bu yemek içine
ba$ka turlu izgara vs napilir onu bilmiyorum maalesef
Yukarı Dön
dilek yiğitcan Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 31 Mar 2010
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 3604
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Şub 2013 Saat 16:12
eti birgün önceden yağla baharatla beklet pişir , köfteyede 1 yumurta ekmek baharatlarını  azıcıkta su 1 yemek kaşığı dan daha az   yada zeytın yaği ama az ,  sonra şeklını ver bıraz dinlendır  ,kısık ateşte pişir  ben oğluma öyle yapıyom yumuşak oluyo .
Hayat bana verdiklerini düşündüm Sonra Bir de Aldıklarını, Çok Pis Kazıklanmışım .
Yukarı Dön
gugguludaglarguggulu Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 10 Kas 2012
Konum: ev hanimi
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 184
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Şub 2013 Saat 17:48
slmlar.nacizane bende esinim auilesi nasil yapiyor.onu yazayim.cok harka oluyor.il etleri suyu cekene kadar normal tencerede pisirpyorum.suyu cektikten sonra dudukluye bir sogan rendeliyiorum.biraz margarin biraz sivi yagda sogan ve etleri pisiriyorum.cok az tuz katiyorum.ve uzerine goz karari su koyup dudukluye koyuyorum.suyu cekene kadar pisiriyorum.cok harika oluyor.onlardan ogrendim.umarim anlatabilmisimdir
Annem
Yoklugun icimde bir kor
Cekilmiyor hasretin annemm
Seni nasil ozledim annem
Bir bilsen....
Yukarı Dön
gülce Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 03 Tem 2008
Konum: Ankara'ya 78 km
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 1606
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Şub 2013 Saat 20:55
Orjinalini yazan: meryem meryem Yazdı:

canım aynen ben de senin gibi et olsada olur olmasada olur diyenlerdenim.düşkünlüğüm yok..ama gebelik dönemlerinde yemem gerektiği için ben de nasıl yumuşatabilirim telaaşına düşmüştüm..

ben önce teflonda kısık ateşte direkt eti kavuruyorum.hatta en küçük ocak gözünde..suyunu çektikten sonra 1 şişe maden suyunu boca edip kavurmaya devam ediyorum.maden suyunu da çektikten sonra biraz tereyağı baharat tuz ekliyorum...lokum gibi oluyor..

besin değerini koruyor mu böyle orasını bilemiyorum.
analar neler doğuruyorClapClap
biz de geziyoruz kadınız diye.kadın var;kadıncık var.burda kadıncık ben oluyorum;boy bakımından yaniLOLLOLLOL
eti ben de kısık ateşte kavuruyorum;rengi dönüp kendi suyunu çekince kapağını kapatıyorum tekrar sulanıyor o suyu da çekince yağ ve 1 bardak su ekliyorum;biberiye ve kekik koyup kavuruyorum ya da sırasıyla;soğan ve biber biraz kavrulunca domates ekliyorum.sonra yemiyorum yanında yatıyorum:P

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

  | İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.