Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Gelişim & Davranış Değişiklikleri
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - prematüre bebeğimin beslenme sorunu (gelişim)
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumprematüre bebeğimin beslenme sorunu (gelişim)

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
minikbebegim Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 21 Eyl 2014
Konum: İZMİR
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 2
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı minikbebegim Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: prematüre bebeğimin beslenme sorunu (gelişim)
    Gönderim Zamanı: 21 Eyl 2014 Saat 23:22
Merhaba Dr. Kadir Bey sitenizi yeni keşfettim ve çok doğru bilgiler içerdiğine kanaat ettim. Bu nedenle size prematüre bebeğimle ilgili sormak istiyorum.
Bebeğim 24 haftalık 503 gr. doğdu. Pek çok sıkıntıyı geride bıraktık çok şükür. Şu anda düzelt. 10,5 aylık kron. 14 aylık. Kilosu 7800 gr. boyu 72 cm. kız bebek. Desteksiz oturabiliyor, yeni sürünme çabası var kendini ittiriyor. 7 tane dişi var. Sizce gelişimi nasıl?
Bir de baştan beri beslenme sıkıntısı yaşıyoruz. 125 gün ayrı kaldık küvözdeydi, sütümü sağıp verdim ve mama ile takviye yapılmıştı. 9 ay da ben emzirdim ama sütüm yetmediği için aptamil mama kullandık ve şu anda da kullanmaya devam ediyoruz. Ek gıdalara çok isteksiz,hiç iştahlı değil. Aslında her şey yiyebiliyor ama yemediği için zorla yedirmek zorunda kalıyorum. Mamayı da yalnızca uykuya dalacağı zaman içiyor. Süte de başlamak istiyoruz. Beslenme ve gelişim için bize nasıl bir öneriniz vardır?
Cevabınız için şimdiden teşekkürler.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman


Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 113070
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Eyl 2014 Saat 06:15
Gelisimi; SUPER, daha ne olsun... Buyume cetvelleri; 3.5kg doganlara goredir. Bu sebeple, buyume cetvellerini cok kale almayin. Su anda; 14 aylik: (3.5kg doganlara gore)1.7kg eksigi var. Obur ayki kilo alisi ile bi 1.7kg acigi azda olsa kapatabiliyorsa, hic merak etmeyin, isler iyi gidiyor demektir. Bu 1.7kg acik artarsa, o zaman bir problem var diyebiliriz.
Mama yerine, Kutu sutlerine tedrici bir gecis yapin. Hatta, mamanin yarisina, sut ilave ederek yavastan baslayin, alistikca, mama oranini azaltarak kesin. Yemekler, corbalar; hic onemli degil.Sadece, teklif edin, alirsa alir.
9 ay emzirebilmeniz, buyuk basari... Brava...   
Yukarı Dön
minikbebegim Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 21 Eyl 2014
Konum: İZMİR
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 2
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı minikbebegim Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Eyl 2014 Saat 13:20
Çok teşekkür ediyorum verdiğiniz bilgiler için. Yüreğime su serpildi, içim çok rahatladı. Çünkü son gittiğimiz doktor kilosu az olduğu için çok olumsuz şeyler söylemişti. Bunun doktor olarak kendisinin anne olarak benim eksiğim olduğunu söyledi. Çok kafama takmamaya çalıştiysam da üzüldüm ve bebeğimi de yemeye zorlayip onu da uzdum. Söylediklerinizi uygulamaya başladım sütü sevecek inşallah. Tekrar teşekkür ederim. 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

  | İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.