Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - sorularım...(mama,uyku,kaka)
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumsorularım...(mama,uyku,kaka)

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
minikmucizem Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 09 Mar 2015
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 2
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı minikmucizem Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: sorularım...(mama,uyku,kaka)
    Gönderim Zamanı: 10 Mar 2015 Saat 18:20
merhaba hocam
ablam iki evladını sizin tavsiyelerinizle büyüttü şimdi sıra bende inşallah.
46 günlük erkek bebek annesiyim.38+4 te 2920 gr 49 cm boy ve 33 cm baş çevresiyle doğdu yavrum.sütümün geç gelmesiyle mama takviyesi yapıldı.nihayetinde 29. günde mamasız ve huzurlu bir gün geçirmeyi başarmıştık ki ertesi günkü kontrolümüzde dr mamaya devam dedi.bir aylık olduğunda 3.500 gr boy 52cm ve baş 36 cm idi.ben sürekli emziriyorum.emzirdikten sonra mama teklif ediyorum.oğlumda iştahla içiyor.bilhassa akşamları çok ağlıyor,mamayla susuyor.
size sorularım
1- mama vermeye devam edeyim mi.günde toplam 120-150 cc arası mama veriyorum.
2- çok uyuyan bir bebek değil.gece iki gibi ancak uyuyor.gece bir defa derin uykuya dalıyor.uyandırmazsam beş saat kadar uyuyor.dr uyandırıp beslememi söyledi kan şekeri düşer dedi.bende dört saat sonunda kaldırıyorum.sizce ne yapmalıyım.
3- kakasını iki günde yapıyordu yaklaşık son on gündür,en son beş günü buldu.bahsettiğiniz gibi sarı renkte ama boza kıvamında.bu kadar geç yapması sorun mudur.
sorularımın çokluğunu mazur görün,kıymetli cevaplarınızı bekliyorum.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman


Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 113070
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Mar 2015 Saat 21:14
1- Mamalari, daima, emzirme sonrasinda teklif edin, ne kadar istiyorsa, o kadar verin. Zamanla sutunuz artacaktir. O zaman mamayi kesersiniz.
2- Uyku onun bilecegi bir is.. O aptal doktorun soyledigi durum ilk 48 saat icinde yeni dogan bebeklerde olan bir durumdur. Bu yasta bir cocuk, aciktimi aglar.
3- Kaka sayisina degil, KIVAMA bakilir. Sert kaka kabiz demektir. Isterse civik kakayi 10 gunde bir, bile yapsa, kabiz denmez. Sakin bu konuyu Turk Cocuk doktorlarina sormayin, asla bilmezler, size hemen ilac yazarlar. Pek kafalari calismaz.
Okuyun. Bilhassa ilk sayfadaki Yazarlar bolumundeki makalelerim arasindaki "Yeni dogan bebegin Ozellikleri" makalemi mutlaka okuyun, hatta cikti alip, basucunuza asin.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

  | İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.