Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Genel Konular > Sağlık
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Gelişim Çağında Sağlıklı Beslenmenin Önemi
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Gelişim Çağında Sağlıklı Beslenmenin Önemi

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
diyetuzmani Açılır Kutu Gör
Üye
Üye


Kayıt Tarihi: 17 Tem 2019
Konum: istanbul
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 3
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı diyetuzmani Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Gelişim Çağında Sağlıklı Beslenmenin Önemi
    Gönderim Zamanı: 17 Tem 2019 Saat 15:13

Güçlü Bir Gelişim Sağlıklı Bir Beslenme

Gelişim çağında sağlıklı beslenmenin önemi hakkında pek çoğumuz fikir sahibiyizdir. Gelişim çağı çeşitli alışkanlıkların oluştuğu bir dönemdir. Bu dönemde edinilen ve yaşam boyu devam edecek olan en önemli alışkanlık ise beslenme alışkanlığıdır. Sağlıklı ve dengeli beslenme herkes için önemlidir fakat gelişim çağındaki çocuklar için çok daha fazla önem taşır. Gelişim çağındaki çocuklar büyüme ve gelişme evresinde oldukları için zengin besin kaynaklarına ihtiyaç duyarlar.

Önce nasıl beslenmeniz gerektiğini öğrenin!

Gelişim çağında sağlıklı beslenmenin önemi oldukça büyüktür. Gelişim çağında sağlıklı beslenme adına yapılacak önemli şeylerden biri de öğün atlamamak ve kahvaltı öğününü aksatmamaktır. Gerekli protein, karbonhidrat, vitamin ve mineral tüketilmelidir.

En önemli noktalardan biri de dengeli ve düzenli beslenmedir.  Her bir gıdanın içinde vücuda yarar sağlayacak madde bulunur. Organların düzenli çalışabilmesi, büyüme gelişmenin sağlanabilmesi için tüketilmesi gereken besinlerin düzenli ve dengeli olması önemlidir.

Beslenelim Gelişelim!

Gelişim çağında sağlıklı beslenmenin önemi konusundan bahsederken vücudumuz ve zihnimizin gelişimi açısından besin değeri çok yüksek yiyecekleri özenle seçmeniz de fayda var. Gelişim çağında beslenme en dikkat edilmesi gereken konulardan biri. Fast food, abur cubur ve diğer şekerli gıdaların tüketimine dikkat edilmeli.

Gelişim çağında neler tüketmeliyim? Sağlıklı gelişim için ihtiyacım olan besinler neler?

Gelişim çağında sağlıklı beslenme, tüketilmesi önerilen besinler sayesinde sağlanır. Kalsiyum, protein, karbonhidrat, vitamin ve mineral desteği sağlayan besin değeri yüksek yiyecekler en doğru seçimler olacaktır. Çünkü gelişim çağında en çok ihtiyacımız olan şey gelişimimize yardımcı zengin içerikli besinlerdir. Gelişim çağında sağlıklı beslenmenin önemi konusunda tükettiğimiz besinler belirleyicidir.

  • Özelikle kalsiyum desteği için süt ve süt ürünleri tüketimi oldukça önemlidir.
  • Gelişim ve büyüme için bir diğer besin kaynağı da et, tavuk ve balık grubudur.
  • Vitamin ve mineral depolamak için sebze ve meyveler vazgeçilmez birer besi kaynağıdır.
  • Tahıl grubu ise enerji ihtiyacını karşılama noktasında önemli bir noktadır.
  • Gelişim çağında sağlıklı beslenme sürecinde bu noktalara dikkat edilmelidi.Doğru Gelişim İçin Doğru Beslenin!
  • Doğru Gelişim İçin Doğru Beslenin!

    Gelişim çağında sağlıklı beslenmenin önemi noktasında içeriği zengin besinler tüketmek elbette ki önemlidir.  Ama insanlar yapısal olarak farklılıklar gösterir ve ihtiyaç duyduğu besin kaynakları da buna göre şekillenir. Doğru gelişmek için doğru beslenmek şarttır. Bu nedenle sağlıklı beslenme sürecinde bir diyetisyen desteği hiç de fena olmaz.

    Diyetisyen eşliğinde beslenelim!

    Belirli beslenme kurallarına uyum sağlarken veya belirli sağlıklı beslenme yöntemleri uygularken diyetisyen ile işbirliği içinde olmanız sizin için çok faydalı olacaktır. Diyetisyeniniz sizin için en doğru programı uygulayacaktır ve bu sayede daha kesin sonuçlar sağlanacaktır. Gelişim çağında sağlıklı beslenmenin önemi hakkında bilgiyi en iyi aktaracak kişi diyetisyeniniz olduğu için bu süreçte birlikte olmanızı tavsiye ederiz.

  • Alıntıdır

    Kaynakça:https://www.diyetuzmani.com.tr/ergen-beslenmesi/gelisim-caginda-saglikli-beslenmenin-onemi

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

  | İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.