Merhaba Benal Hanım. Bebek bakımıyla ilgili okuduğum bir kitapta “Meyve ve sebzeleri ayrı ayrı püre yapıp kaseyi soğuk su dolu bir kapta tutarak hızla soğutun. Püreyi buzdolabının buz kaplarına koyup streç filmle sarın ve buzlukta dondurun. Donduğunda buz kaplarını boşaltın. Püre küplerini torbalara koyup kapatın. Torbaların üzerine içinde ne olduğunu ve tarihini yazan etiketler yapıştırın. Bunları bir aydan çok saklamayın. Yemekten yarım saat önce dondurulmuş püre küplerini çıkarıp bir kaba koyun. Kabı sıcak suda bir süre bekletin. Isınan püreyi çocuğun yemek kasesine aktarın.” yazıyor.
Bu saklama biçimi sizce doğru mu? 2-3 günlük çorbasını ve püresini bu şekilde saklayabilir miyiz? Yoksa ille de her gün yenisini mi yapalım?Sevgiler….