Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
didemipek
Katılımcı Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 203
|
Konu: göbek bağı Gönderim Zamanı: 05 Nis 2012 Saat 17:56 |
hocam kızım bugün 10 günlük oldu göbek bağı düşmedi, bugün kıyafetine baktığımda göbek bölgesinden sarı leke bulaştığını gördüm, enfeksiyon mudur acaba, birde doktor söylemediği için alkolle bakım uygulamadım, bugün araştırırken gördüm alkolle bakım yapılması gerektiğini, doktora başvurmalımıyım?
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 118331
|
Gönderim Zamanı: 05 Nis 2012 Saat 19:40 |
Gobek bagi bazen (bilhassa kalin oldugunda) 2-3 hafta da bile dusebilir. Dogru, enfeksiyon dusmesini geciktirir. Hemen Alkol pansumanina baslayin ve altini her actiginizda uygulayin. Mutlaka banyo yaptirin, "Gobek tozu"nun kullanildigi eski caglarda, bebek yikanmazdi, zira gobek tozu su ile temas ederse "ceset gibi" kokardi. Artik "gobek tozu' kullanilmadigi icin, ilk gunden itibaren hergun bebekler yikanmalidir.
Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 05 Nis 2012 Saat 19:40
|
 |
didemipek
Katılımcı Üye
|
Gönderim Zamanı: 07 Nis 2012 Saat 15:07 |
|
 |
didemipek
Katılımcı Üye
|
Gönderim Zamanı: 07 Nis 2012 Saat 15:10 |
hocam kızımın göbek bağı bu sabah baktığımda düşmüştü, yalnız göbeğin içinde resimdeki gibi göbek bağı kalıntısı kalmış ve bir miktar kanamıştı. bunun bir zararı varmı, ne anlama geliyor, zamanla düzelirmi?
birde göbek iyileşene kadar kaynamış suylamı yıkamalıyım? teşekkürler
|
 |
didemipek
Katılımcı Üye
|
Gönderim Zamanı: 07 Nis 2012 Saat 18:11 |
hocam birde göbek kanıyor, eczacı açık yaraya alkol sürülmez, sorumluluk almıyorum dedi, aklım karıştı
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 07 Nis 2012 Saat 18:21 |
Seveyim ben o eczacinin sorumlulugunu.. Ayni receteye; ( Hepsi Parasetamol olan) Aferin, Peditus, Calpol'u verirlerken sorumluluk duymazlar, alkolde duyarlar. Hergun banyo yaptirin, her altini actiginizda alkol veya kolonya ile temizleyin. Sakin krem filan surmeyin. Cildi sanki "isilik" gibi goruluyor, serin tutun. Sacli derisini yikarken; parmak uclarinizla degil, tirnaklariniz ile kendi sac diplarini kazidiginiz gibi kaziyin.
Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 07 Nis 2012 Saat 19:12
|
 |
didemipek
Katılımcı Üye
|
Gönderim Zamanı: 09 Nis 2012 Saat 20:22 |
hocam yanıtlarınız teşekkürler,
göbek bağı düştükten sonra kanayanlarda ikinci doz k vit. iğnesi yapılması gerekiyormuş diye duydum siz ne düşünüyorsunuz bu konuda?
bir de ne kadar zaman da iyileşir bu göbek, telaşlanmaya başladım iyice, kanama akar şekilde değil, silerken pamuğa bulaşıyor.
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 09 Nis 2012 Saat 23:06 |
Gobek cukurunun icini iyice ( kolonya veya alkollu gazli bez ile) kazimaniz ve kan pihtilarinin tamamini cikarmaniz gerekiyor. Kan pihtisi kalirsa, kanama devam eder.K vit icin, kan lekesinin; basparmaginizin tirnagindan daha fazla olmasi gerekir. Eger sadece o kabugun( kan pihtisinin) uzerine alkol surdunuz ise ve o kabugu kaldirmadiniz ise, kanama devam edecektir.
Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 09 Nis 2012 Saat 23:06
|
 |