Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
sengulnal
Kıdemli Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 1615
|
Konu: göz yaşı kanalı tıkanıklığının açılması Gönderim Zamanı: 31 May 2009 Saat 11:16 |
hocam oğlum 10 haziranda yaşını dolduracak doğduğundan beri göz yaşı kanalı tıkalı 4,5 aylık iken göz doktoruna götürdük göz yaşı kanalı tıkalı dedi ve masaj önerdi doktorun gösterdiği gibi masajını yaptık ama geçmedi dün yine kliniğe gittik doktor şansımızın azaldığını ve masajın bir işe yaramıyacağını söyledi sondalama işleminin yapılacağını ve kars taki anestezi uzmanlarının çocuk küçük olduğu için güvenmediğini erzurumda yaptırmamız gerektiğini söyledi üniversite hastanesine veya devletle anlaşmalı özel göz hastanesinde yaptırmamızı söyledi anestezinin yan etkisi nedir hocam açıkçası yaşı küçük olduğu için çok korkuyorum on gün sonra yaşını dolduracak ben yinede masaja devam ediyorum doktor bir jel verdi onunla masajı yap dedi günde 3 dafa 5 dakika sizinde önceki cevaplarınızda önce serum fiz. kullanın demişsiniz burnuna ama ben kullanmadım hiç hocam lütfen yardım edin bilgilendirin bundan sonra masajın yararı olurmu ve anestezi oğluma zarar verirmi şimdiden çok teşekkür ederim hocam
Düzenleyen sengulnal - 31 May 2009 Saat 11:19
|
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Durum: Aktif
Puanlar: 118591
|
Gönderim Zamanı: 31 May 2009 Saat 23:34 |
Siz serum fiz. lik durumu geçmişsiniz. Önce "İliadin Ped. damla" günde 2x2'şer damla her iki burun deliğine damlatın, arkasından masaj yapın. Bununda arkasından, Cipro %0.3 göz damlasını günde4x1 her iki göze damlatın .Arkasından tekrar masaj yapın.İliadini 2 defa kullanacağınız için, diğer iki sefer, 10'ar damla serum fiz (gifrer) damlatın.
|
 |
sengulnal
Kıdemli Üye
|
Gönderim Zamanı: 31 May 2009 Saat 23:43 |
hocam sadece sol göz tıkalı ve sadece sol göz çapaklanıyor cipro yu sadece sol gözemi yoksa her iki gözemi damlatayım budurumda günde dört kezmi masaj yapayım ve nezamana kadar geççip geçmediğini anlarız yardımlarınız için çok sağolun hocam
|
|
 |
sengulnal
Kıdemli Üye
|
Gönderim Zamanı: 01 Haz 2009 Saat 09:08 |
hocam sabah erkenden söylediğiniz damlaları aldırttım önce iliadini sol burnuna iki damla damlattım sonra masajını yaptım sonra cipro yu gözüne 1 damla damlattım tekrar masaj yaptım erken kalktığı için uyudu hocam masaj yapınca artık huylanmış herhalde daha başlamadan ağlıyor masaj bitene kadar ağlıyor bir olumsuz etkisi olurmu hocam diğer iki sefer gün içinde serum fiz. yapayım masajını akşam yatmadan önce iliadinle yapsam uygun olurmu tekrar teşekkürler hocam yardımlarınız için
|
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 01 Haz 2009 Saat 10:28 |
İkisine damlatırsanız daha iyi olur. Bazan birinden diğerine mikrop geçebiliyor. Sizinkisi sadece tıkanıklık olduğundan, tek göz de olabilir.Damla damlatırken çocuğu üzmeyin, kapalı gözün pınarına damlatın, o gözünü açınca girer. Göz kapaklarını, parmaklarınızla açmayın.
|
 |
sengulnal
Kıdemli Üye
|
Gönderim Zamanı: 01 Haz 2009 Saat 10:31 |
hocam çok teşekkürler dediğiniz gibi gözünü kapatıyor köşesinden döküyorum gözünü açınca gidiyor hocam iliadini üç günden fazla kullanmayın yazıyor kaç gün kullanayım göz damlasını kaç gün kullanayım
|
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 02 Haz 2009 Saat 10:58 |
İliadin en fazla 3 gün, arkasından isterseniz serum fiz. kullanın.
|
 |