|
Gözde çapak |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
antipc ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 10 Tem 2015 Durum: Aktif Değil Puanlar: 289 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 29 Tem 2018 Saat 22:14 |
İyi günler hocam, Düzenleyen antipc - 29 Tem 2018 Saat 23:30 |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Puanlar: 118444 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Her Goz damlasindan once, Serum fiz; her iki burun deliklerine damlatarak temizlik yapin.. Hem SF hem Tobrased'den sonra masaj yapin. SAKIN anne sutu damlatmayin...
Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 30 Tem 2018 Saat 06:34 |
|
![]() |
|
antipc ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 10 Tem 2015 Durum: Aktif Değil Puanlar: 289 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Iyi gùnler Hocam, kızkardeşim adına yazıyorum. Bu mesajdaki bebek. Kızım 43 gùnlùk. Doğduğundan bu yana burnu tıkalı. Önce gôzù çapakladi(tavsiyeniz ùzere serum fizyolojik +toprased+burun kôkùne masaj)çapak 2 gùnde gecti. Lakin bi sùre sonra sağ kulakta sarı akıntı oluşmaya basladı. Aile hekimi muayene etti, kulağa damla yazacaktı.Sizin yazılarınızdan biliyorum kulağa damla damlatmayin diyorsunuz . Yazdırtmadım. Serum fizyolojiye devam ettim. Hergùn de banyo yaptırdım. Burun kôkùne masaja devam ettim. Akıntı gecti .bir sùre sonra sol kulak akmaya basladi.sol kulak henùz gecmedî ama akinti azaldi.iliadini kullandim en son çare 3gùn. Burun hala tıkalı. Bazen balgamli kusuyor . Serum fizyolojiye devam ediyorum,geceleri rahat nefes alsin diye cold mix kullaniyorum. ama hocam burun hala cok tikali otribebe aldim kendim cekiyorum ama pek bir faydasi olmuyor. Hastanede nebùlizatôr maskelerinin hortumu ile oksijen sistemi yardimiyla bir burun deligine basinc uygulayîp diger taraftan cikiyor bùtùn ifrazat.bundan yaptirsam zarari olur mu?ya da ne yapsam hocam ,geçer diye bekleyeyim mi?aile hekimi burun kôkù cok basik demisti. bundan mi kaynaklaniyor bîlemedim.Anne sütü alıyor. Emerken çok zorlanıyor burnu tıkalı iken.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Puanlar: 118444 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Muhtemelen, dogdugunda, burun deliklerini temizlemek icin kullandiklari sonda kirli idi ve Hastane mikrobu bulastirdilar.. Bir tek; Hastane mikroplari bu kadar direnclidirler. SAKIN; o basicli sistemleri kullanmayin. Sadece; 4 saatte bir (uyanik oldugu saatlerde), 10'ar damla Serum fiz her iki burun deliklerine damlatin ve masaj yapin. Tobrased'e devam edin… Gunde:4x1, her iki goze.. (5 gun daha kullanin).. Burun boslugunu herhangi bir sekilde ( Otribebe gibi) bir sonda veya baska bir cisim ile uyarmayin.. Olusan ODEM, burun boslugunu daraltir ve problem devam eder. Bebeklerin TAMAMINDA; burun koku basiktir, zira "Burun kemigi" yoktur.. Dogum esnasinda, kirilmasin diye tabiat, burun kemigini sonra olusturur. O doktor herhalde, hic bebeklerin burunlarina dikkat etmemis… |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|