|
Grip aşısı bilgisi |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
L1 ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 23 Tem 2017 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Puanlar: 182 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 12 Kas 2019 Saat 17:09 |
Hocam iyi çalışmalar
Ankaradayız. Bugün grip aşısı geldi. Temin edebildik çok şükür. Malum geçen sene yok üçlü yok dörtlü gelmedi az geldi derken temin edememiştik. Bu sene de ancak bu tarihte gelebildi. Nedense ?! Bilgi vermek istedim. Alara 4.5 yaşında. Evvelki sene yarımşardan iki doz vuruldu. Geçen sene olmadı. Bu sene tam doz değil mi? Bir de kan tahlili bakacağız hatırlarsanız. Kanı aşıdan önce mi sonra mı aldırayım? Çok olmadıysam son sorum da eşim burundan deviasyon ameliyatı oldu 8 gün önce. Aşıdan sonra denk mi geliyor bilmiyorum ama hep grip oluyor. Burundaki ödem geçmeden olmasın mı? Şimdiden teşekkürler Sevgiler saygılar |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118425 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
1- Grip asilarinin viruslari; SADECE, "Dollenmis yumurtada uretilebilir ve bir yumurtadan ancak, 6 asilik ham madde elde edilebilir. Bu yuzden, asi firmalari siparis uzerine, "Dollenmis yumurta" stok ederler. Bu islerden anlamayan Saglik calisanlarinin oldugu ulkeler ise, ne halt yediklerini, yiyeceklerini bilmedikleri icin, boyle sona kalirlar!! Sonucta, tavugun popo gucune bagli bir durum.. Neyseki, artik eski sistem ile degil, hani o cok zararli dedikleri "Adjuvan" kullanimi ile, bir yumurtadan elde dilen ham madde ile, 20 civarinda asi elde edilebiliyor. Hala bazi geri zekalilar, asilarin ilaclar gibi uretilebilecegini zannediyorlar!! Gecmis senelerde, bir de; Eylul sonuna kadar asilari yaptirin, yoksa ise yaramaz diye salak salak ahkam kesen sozum ona otoriteler vardi.. Bu sene dilleri bir yerlerine girdi! 2- Evet, bu sene tek ve tam olacak. Kan Tahlilinin, asi ile; bir ilgi veya alakasi YOK... Ameliyatlarla da bir alakasi yok. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 12 Kas 2019 Saat 19:31 |
|
![]() |
|
L1 ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 23 Tem 2017 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Puanlar: 182 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hocam bilginizle gülümsettiğiniz cevaplardandı :)
Malum gülüyoruz ağlanacak halimize. Çok çok teşekkürler |
|
![]() |
|
Hocam yeni konu açmak istemedim, cevabı da eski maillerde ve prospektüste bulamadım. Daha doğrusu prospektüste doktorunuza sorun diyor.
Aşıyı yarın olacağız ailece ancak ben ağır gribim. Ateşli kısmı geçtim. Grip için ilaç kullanmıyorum fakat diş tedavimden dolayı (implant) antibiyotik kullanıyorum. Aşıya etkisi var mıdır? Saygılar sevgiler |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118425 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
HIC bir ilac, hicbir asiya etki etmez.. Istisnasi: Agizdan alinan Tifo asilari, antibiyotik kullanilirken verilmez.
|
|
![]() |
|
Hocam sağlık ocağından geliyorum. Resmen zorla aşı olduk. Önce doktor gördü. Siz gripsiniz bir işe yaramaz dedi. Doktorumla konuştum ben influenza değilim bu dörtlü aşı gibi bilgilendirdim kendisini !!! Pek bilgim yok dedi ! İnanamadım.
Sonra hemşire surat beş karış, zorlarına gidiyor herhalde aşı vurmak, gripsiniz dedi. Ona da anlattım. Güldü ! Doktora sordunuz mu dedi. Ben de oradaki doktorun bilgisi olmadığını kendi doktoruma sorduğumu söyledim. Kim senin doktorun dedi. Sizi söyledim. Tanımıyorum dedi. Baktım artık tersleşiyor, bilginiz tanımadığınız doktordan belli dedim. Sonra sağlık personeline neden saldırı var bu ülkede? Resmen kötü davrandı. Zorla vurulduk aşımızı. Buralarda bu durumdayız hocam. Çok sinirli olmam haricinde çok da üzgünüm. Umarım kadının ahı tutmaz da influenza olmayız :) Artık bu hallerdeyiz. Resmen rezillik. Düzenleyen L1 - 20 Kas 2019 Saat 13:00 |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Emin olun, Saglik calisanlarinin asilarla ilgili en ufak bir bilgileri dahi yoktur. Sadece; Emir-Komuta zinciri ile, Saglik bakanligindaki ahmak ne derse, onu uygularlar. Birakin kitap okumayi, yaptiklarin asinin Prospektusunu bile okuyup anlamaktan acizdirler. Boyle Saglik bakanliginin, boyle Saglik ocaklari ve calisanlari olur.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|