|
|
Yanıt Yaz
|
| Yazar | |
Yasminal
Katılımcı Üye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Konu: grip asisi ve havaleGönderim Zamanı: 06 Ağu 2014 Saat 15:28 |
|
hocam iyi gunler
sizin tavsiye ettiginiz sitelerden cocuk hastaliklariyla ilgili ingilizce makalaleri okumaya basladim cok yararli tesekkur ederim .kizimi ilgilendiren bir konu hakkinda okuduklarimi sizinle paylasip gorusunuzu almak istedim . kizimin 3 kez havale gecmisi var o yuzden bu konuyla ilgili makaleleri okurken grip asilarinin bazi markalarinda boyle bir yan etki gorulebildigi yaziyordu . ben bu yil ilk defa 2.5 yasindaki kizima asi yaptirmayi dusunuyordum.en azindan 3 atesli gripten korumus olurum diye ama okuduktan sonra emin olamadim. sizin gorusunuzu almak istedim .grip asilari bazi cocuklarda havale yaparmi ki benim kizimin zaten yatkinligi var |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 06 Ağu 2014 Saat 18:35 |
|
Ates ve havale vucudun , kendini savunma mekanizmalaridir. Zararli degillerdir. Ayrica benim yazarlar kismindaki; Ates ve havale ile ilgili 2 makalemi de okuyun.
Grip asilarini yaptirin. |
|
![]() |
|
Yasminal
Katılımcı Üye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 08 Ağu 2014 Saat 16:20 |
|
hocam cdc gibi sizin onerdiginiz sayfalardaki makalelerde havele ikiye ayrilir falan diye birsey yazmiyor ama diger internet sitelerinde ingilizce olanlarda dahil basit ve komplike diye ayirmis ben sizin gorusunuzu biliyorum ama hemen hemen her makalede havale ayni hastalik icinden 1 kez yasanir birden fazla olursa bu durumda basit bir durum degildir diyor.benim kizim 24 saat icinde iki kez gecirdi ve ikisindede atesi aniden yukselmisti mudahale bile edemeden gecirdi .bu sayi sinirlamasi gercekten dogrumu 24 saat icinde 1 den fazla havale gecirdiginde endiselenmelimiyiz ?
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 08 Ağu 2014 Saat 19:14 |
|
O sinirlama; "Menenjit"i ekarte etmek icindir. Ya ates ve ona bagli havale Menenjit yuzunden oluyorsa!!! Zira bu yazilari Turk doktorlar okumazlar ama, Afrikanin en ucra kosesindeki doktorlar bile okudugu icin, bu sekilde yazmak zorundadirlar. Bizde ise, butun cocuklar 5li karma asisi icindeki: ActHib ve, Verem, Pnomoni asilari yapilmis oldugundan, menenjit olmalari nerede ise imkansizdir. Meningok asilari bizim memleketteki Meningokok B tipi menenjiti onlemez. Allahtan, bu menenjit seklide, 30-50 senede bir bir memleketi ziyaret eder. Sadece; Hac ve Umre'ye gidecek olanlara Meningokok A,C,Y ve W135 asilari yapilmalidir.
Bu sebeple, sizin korkmaniza gerek yok, zira cocugunuzda Menenjit olmadigindan eminiz... Ben "havale ikiye ayrilir" diye bir sey demedim... O Turk doktorlarinin sacmaliklarindan biridir. Tabii, Havale baska sey, Sara nobeti (Epilepsi) baska sey... Doktor oldugunu iddia eden sahislarda bir zahmet ikisini ayird etmesini ogrensinler..Sara nobetinde, nobet oncesinde, esnasinda veya sonrasinda ATES olmaz. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 08 Ağu 2014 Saat 19:17 |
|
![]() |
|
Yasminal
Katılımcı Üye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 08 Ağu 2014 Saat 19:57 |
|
hocam allah size uzun omur versin cunku sizin gibi bilgili doktorlar cok azaldi siz olmasaniz cocugumun basina gelmeyen kalmazdi .cok resekkurler
|
|
![]() |
|
Yanıt Yaz
|
|
|
Tweet
|
| Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|