Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Grip, halsizlik
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumGrip, halsizlik

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Hilal öz Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 21
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Hilal öz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Grip, halsizlik
    Gönderim Zamanı: 07 Oca 2017 Saat 20:58
Selamlar,18 aylık bir oğlum var,4 gün önce salı akşamı huzursuzlandı ateşi vardı calpol verdim bu durum 4 gündür devam ediyor..Ara ara atesleniyor,balgamlı öksürüğü var,dili beyaz,istahsız halsiz...
Büyük oğlum daha önce pazartesi aşağı yukarı aynı şikayetleri atlattı,şimdi ben de rahatsızım..Fakat kücüğümüz için endişeleniyorum..Benden tekrar geçer mi ve neden uzun sürdü halsizlik durumu
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118343
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Oca 2017 Saat 05:32
Viruslar, bir defa hastalik yaptiklarinda, tekrar hastalik yapamazlar.. Grip viruslerinin yapilarini
degistirebilmeleri; 1-3 sene alir.
Limonlu bal, Serum fiz ve ColdMix ile rahatlatin.

Yukarı Dön
Hilal öz Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Hilal öz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Oca 2017 Saat 08:33
Dün gece 2 civarında calpol verdim,şu anda huzursuz uyukluyor ve solunum sayısı 40 civarı...Rabbim şaştım kaldım evde grip havası olunca griptir diye düşünüyorum ama zatürre falan olmasın ne yapalım biz
Yukarı Dön
Hilal öz Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Hilal öz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Oca 2017 Saat 14:40
Selamlar yaşadığım endişe sebebiyle sürekli yazma okuma isteği duyuyorum.Su anda yine keyifsiz 1olcek calpol verdim biraz gözü açıldı gibi ..3 Ocak akşamı başlayan hastalığımız devam ediyor,acaba gözden kaçırdığımız birşeyler mı var?Bu arada 3 Ocak gününden beri 7 defa calpol verdim degerlendirir misiniz

Düzenleyen Hilal öz - 08 Oca 2017 Saat 15:26
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Oca 2017 Saat 18:46
18 aylik; 11,5kilo oldugunu farzetsek, ( Lutfen ilac sorarken, mutlaka yasi ile birlikte kilosunu da yazin)..
Calpol gunde:4x1 olcek alabilir.. Bu dozun ustu zararli olabilir.  Sure onemli degildir.
Siz bu kadarcik hastalik icin, "endise" duyuyorsaniz,  cocugunuz okula basladiginda ne yapacaksiniz???
O devre; 2 seneniz hep boyle hastalikli gececek..
Eski mailleri okuyun.

Yukarı Dön
Hilal öz Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Hilal öz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Oca 2017 Saat 18:17
Öncelikle sabırla cevaplarınız için teşekkürler,salı günü başlayan rahatsızlığında oğlum 2 gündür daha rahat ancak dilinin üzerinde beyazlık görüyorum ve iştahı yok nasıl değerlendirilmeli?Dilinin durumu ayrıca balgamlı öksürüğü devam ediyor.

Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Oca 2017 Saat 22:40
Tek basina; "dil ustundeki bayazlik" hic onemli degildir.
Oncelikle: ATES olacak, ondan sonra, silme butun dili kaplayan pas tabakasi olacak ve agizda pis bir koku
olacak.. Ancak bu durumda, antibiyotik gerekir.
Dil ustunde pas:
 -Aclik durumunda.
 - Kusma ile VE,
 - Ishalli hastaliklarda olabilir.

Yukarı Dön
Hilal öz Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Hilal öz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Oca 2017 Saat 16:58
Selamlar,18 aylık oğlumun burnu yine şeffaf akmaya başladı bu yeni bir grip başladığını mı gösteriyor.
Bu arada ben de neredeyse bir haftadır grip ile mücadele ediyorum ama  2 gündür başım çok ağrıyor her hareketimde başım zonkluyor sanırım sinüzit oldum(kendi kendime teşhis ediyorum ama)Soğuk algınlığı ilaçlarına yaklasmıyoruz ama bu durumda kullanabileceğim bir ilaç var mı bu arada emziriyorum...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.