Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
defnecik
Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 79
|
Konu: grip mi Gönderim Zamanı: 15 Haz 2010 Saat 04:30 |
Merhaba Doktor Bey,6 aylık kızımda önce hapşırık ardından şeffaf burun akıntısı başlamıştı.Gün içerisinde ara ara sarı mukus geldi.tavsiyelerinizdeki gibi sık sık burna serum fizyolojik uyguladım.Uyuduktan sonra ateşi yükselmeye başladı.Müdahale etmedim.Şu an 38 derece ateşi.Solunumu da dakikada 30 .Uyandıkça emziriyorum.Benim merak ettiğim,su da vermeli miyim?Anne sütü alan çocukta grip olmaz diye duymuştum doğru mu?Ateş kaçı bulursa müdahale gerekir?Cevabınız için teşekkür ederim.
|
 |
defnecik
Üye
|
Gönderim Zamanı: 15 Haz 2010 Saat 12:03 |
Doktor Bey,sabah cold-mix bulamadım eczanede,yerine vicks vapo rub aldım ama prospektüsünde 2 yaştan küçük çocuklara kullanmayın yazıyor.okumadan küçük bir parça sürdüm.cold mixe alternatif ne yapabilirim?
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 117222
|
Gönderim Zamanı: 15 Haz 2010 Saat 13:24 |
Anne sütü alan çocukta grip olmaz diye bir şey yok, bal gibide olur... Vics'i, fındık kadar bir miktarını mendil içine koyup elbisesinin içine veya başucuna koyun, doğrudan cilde sürmeyin..Ateşden korkmayın, Ateş ile ilgili makaleyi okuyun.
|
 |
defnecik
Üye
|
Gönderim Zamanı: 15 Haz 2010 Saat 14:02 |
çok teşekkür ederim.Zaten makaleniz sayesinde ilaçsız ateşin düşmesini gözlemlemiş oldum.bugün de ilaç vermediğim için olsa gerek ateşi çıkmadı.Sürekli terliyor.Galiba atlatıyoruz.
|
 |
defnecik
Üye
|
Gönderim Zamanı: 18 Haz 2010 Saat 09:10 |
Tekrar merhaba,
Sayenizde ilaç kullanmadan burun akıntısı ve ateşten kurtulduk.Ancak burun tıkanıklığımız devam ediyor.tonimerle sık sık açıyorum.sanki defne 10 dakika sonra yine ağızdan nefes almaya çalışıyor gibi.Nazal aspiratörle de çekiyorum.aspiratörü her spreyde kullanmalı mıyım?Bir de bu sabah boğazı bal-limon verince yanmış olacak ki ağladı,öksürmeye başladı .yutkunmakta da zorluk çekiyor emerken.çişini da daha az yapıyor ve rengi koyu sarı.ne yapmalıyım?
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 18 Haz 2010 Saat 10:08 |
Çok terlediği için koyu idrar yapıyor, bol su içirin. Bu safhada kısa süreli sıcak buhar işe yarar..
|
 |
defnecik
Üye
|
Gönderim Zamanı: 07 Tem 2010 Saat 11:00 |
Öncelikle hoşgeldiniz Doktor Bey,gribal durumu atlattık derken boğazda hırıltılı öksürük başladı.Boğazında balgam var gibi.Doktora götürdüm hydrlyn şurup verdi.Sizin konuyla ilgili maillerinizi okuduğum için şurubu kullanmadım.Ancak öksürük gittikçe artıyor.Bu iyileşme yolunda olduğunu mu gösteriyor.Bir de balgamı 7 aylık bebek nasıl atabilir ki?bal limon bu aşamada da işe yarar mı?Teşekkürler
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 08 Tem 2010 Saat 10:43 |
Balgam, öksürük ile atılır.. Bu sebeple, öksürüğü ilaçlarla kesmeye çalışmak pek iyi sonuç vermez. Kötüye giderse, ateşi çıkar. "Limonlu balı" az bi su ile karıştırıp, limonata gibi verebilirsiniz...Öksürdükçe 2-3 yudum kadar.
|
 |