| Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
ÜLKÜ
Katılımcı Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 292
|
Konu: grip mi Gönderim Zamanı: 11 Tem 2012 Saat 21:33 |
Kadir Bey merhaba,
Kızım 4.5 yaşında.Yaklaşık 5 gün önce burnu almaya başladı.Ateş olmadı.Ancak 2 gün önce kulagım acıyor dedi.Ben de sizden bildiklerim doğrultusunda illiadin damla kullandım.Gece hiç Uyumadı neredeyse.Sabah uyandığında agrısı geçmişti ama ateş başları 39 derece.Avşa adasında tatilde olduğumuz için buradaki aile doktoruna götürdüm.Kulak ve boğaz enfeksiyonu dedi.Denizden kapmıştır dedi.Antibiyorik verdi.Ben de denizden olmadıgını bildiğim için sadece calpol verdim.Bugün ateşi 37 nin altına indi ancak akşam üstü tekrar 39 a yaklaştı.Keyfi genele iyi ama ateşi çıkınca uyuyor.Dilinin arka kısmı hafif beyaz ön kısmı pembe ve koku yok.Burnu akmaya devam ediyor.Biraz da öksürük var.Sanırım grip.Kendi doktorumuz iki gün daha bekleyin dedi.Geçmezse tekrar baktırmamız gerektiğini söyldi.Başka bir öneriniz olur mu ?
teşekkürler
|
|
http://www.ulkuakcam.com
|
 |
ÜLKÜ
Katılımcı Üye
|
Gönderim Zamanı: 12 Tem 2012 Saat 08:01 |
Gece iyi uyudu ancak az önce öksürerek uyandı ver ardından kustu.Ates 38.6.
Ne öneririsiniz?
|
|
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 120100
|
Gönderim Zamanı: 12 Tem 2012 Saat 09:33 |
|
Evet, Grip geçiriyor, bildiklerinizi uygulayın, ateşi 4-5 gun kadar akşamları olabilir, normaldir. Sakın antibiyotik vermeyin. Denizden hastalık bulaştı diyen doktordan da uzak durun. Öksürük için sadece "Limonlu bal" verin.
|
 |
zehra_80
Katılımcı Üye
Puanlar: 175
|
Gönderim Zamanı: 12 Tem 2012 Saat 19:07 |
hocam deniz demişken bende bişey sormak istiyorum.normalde deniz burnu tıkalı,akan v.s gribe ve kulak sorunlarına iyi geliyor evet test ettik onayladık..ama geçen hafta c.tesi 5.5. yaşındaki kızımın ateşi çıktı ve ertesi sabaha düşmüştü herhangi bi grip arazı da yoktu.havalardan sanırım belirtisiz bi grip geçirdik..neyse pazar günü akşam üstü saat 16:00 gibi yine çıktı ve saat 17:00 de denize soktuk denizden çıktığında ateşide yoktu..ve bir daha da çıkmadı..benim merak ettiğim gripli çocuğa kulağında sorun olan çocuğa deniz iyi gelir ama ya ateşli çocuğa iyi gelir mi?yani ateşi olan çocuğu denizeya da havuza sokmak zararlı mıdır?ya da iyi mi gelir ateşi olan çocuğa..
not:2.5 senedir sizi tanıyorum ve ondan önce her ateşlendiğinde 4-6 arası süren ateş sizi tanıdığımızdan beri en fazla 2 gün sürüyor ve hep ayakta atlatıyor hastalıklarını...zira 2.5 senedr ateş düşürücü sadece toplamda 3 defa fitil olak vermişimdir o kadar..oda çok mızmız olduğunda verdim..babası ile bu kadar çabuk iyileştiğine inanamıyoruz dediğim gibi en az 4-6 sürerdi ateşimiz çünkü..etrafımdakiler gaddar anne olarak görselerde ve ateş düşürücü vermediğimi gördüklerinde şaşrısalarda ben çok memnumun keşke hayatının ilk 3 yılındada sizi tanısaydım da kurban etmeseydim kızımı bu kendini dr sananlara
Düzenleyen zehra_80 - 12 Tem 2012 Saat 19:10
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 12 Tem 2012 Saat 23:43 |
|
Deniz birşey yapmazda, ateşli çocuk güneş etkisi ile daha rahatsız olabilir. Ateşli iken evde oturmanızı tercih ederim. Veya (şartları zorlarsak) sıkı tedbir alırsınız, deniz kenarında,devamlı şemsiye altında ve ESİNTİLİ bir yerde tutabilirsiniz.
|
 |
ÜLKÜ
Katılımcı Üye
|
Gönderim Zamanı: 14 Tem 2012 Saat 16:02 |
Kadir Bey merhaba,
Bugün 5. gün ancak ateşimiz gün içinde tekrar 39 un üzerine çıktı.Adada oldugumuz için kan tahlili yaptırma şansım yok.Buradaki dr Klamoks fort 400 vermişti.Ona başlasam mı ?
|
|
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 14 Tem 2012 Saat 17:48 |
Hayır, zaten sonuna geldiniz. Bunun arkasından, biraz burun akıntısı ve öksürük gelecek ama havalar sıcak olduğundan, bu devreyi de cok hafif atlatır.
|
 |
ÜLKÜ
Katılımcı Üye
|
Gönderim Zamanı: 15 Tem 2012 Saat 21:34 |
Tam dediğiniz gibi oldu.İlk defa bu kadar ateşli girp geçirdik.
Desteğiniz için teşekkür ederim.
|
|
|
 |