|
Grip mi |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
Maria Güven ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 09 Eki 2022 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Puanlar: 185 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Maria Güven
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 08 Haz 2024 Saat 08:35 |
Hocam merhaba
7 yaşındaki oğlum Çarşamba akşamı boğaz ağrısı şikayeti vardı, ateş yoktu. Gargara yaptık hafiflemisti, Perşembe okula gitti, orada dondurma yemis eve gelince de akşama üstü ateşi çıktı öksürük eklendi. Cuma günü okula gitmedi çünkü sabaha karşı ateşi düştü 38di, ben düşürmedim.Ama halsizlik var diye hattı, sonra kahvaltı yapınca 2 kere kustu.Kustuktan sonra bir kaç saat yattı, sonra kalktı oynadı iyilesti, hatta dışarı çıkıp geldik , dışarıda ateşi çıktığını fark ettim, eve gelince 39di. Ateşi hiç düşürmedim, ama hala ateşi var.Gece boyunca öksürdu. Hocam, bu grip mi ? Ateş düştü çıktı tekrar,+ kusma vardı P..s ( Salı günü okul ile şile tarafına geziye gittiler,acaba oradan mi.kapti çok sıcaktı ve sınıfta boğaz agirsi ve ateş ile şikayeti olan başka çocuklar var )
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 119003 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
![]() ![]() ![]() ![]() |
Gerek gezi,gerek dondurma doğrudan hastalık yapamazlar. Ama bağışıklığı düşürerek mevcut hastalığın
ortaya çıkmasınına sebep olurlar. Dili pembe olduğu sürece Antibiyotik gerekmez. Pembe ise; Griptir.
|
|
![]() |
|
Maria Güven ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 09 Eki 2022 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Puanlar: 185 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Maria Güven
Dili yarısına kadar beyaz kalanı pembe
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 119003 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
İshal/kusma bu şekilde dil görünümü yapabilir. Gene antibiyotik gerkmez.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Maria Güven
Hocam bu akşam da yine yükseldi 39.3
Gündüz ateşi 37.8-38.3 civarında değişiyordu Kusma ishal şuan yok sadece ateş ve özellikle gece öksürüğü gündüz fazla öksürük olmadı Genel olarak durumu kötü değil, halsizlik var diye yatıyor sonra kalkıyor. Antibiyotikli durum da olsaydı halsizlik mutlaka olurmu ?
Düzenleyen Maria Güven - 08 Haz 2024 Saat 22:35 |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Tam düzelme olmadan, ishal/kusma durursa, mikroplar atılamadığı için, ateş çıkar!
Bir şeyler yemesi şart. Ağzı neyi severse onu yesin. Antibiyotik için: ateş+Koku+Pas olması şart. Teferruat için eski cevapları okuyun.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Maria Güven
Hocam, eski yazılarınızı okuyoruz, sizin kitabınızı da aldım okudum çevreme tavsiye ediyorum.
Allah sizden razı olsun. Sizi tanıdıktan sonra ates düşürmeden 2_3 günde iyileşiyordu, ama bu sefer 4.gun ateş 38,5-39 arasında devam ettiği için endişe etmeye başladım. Bugun günü iyi geçti, dünkü gibi ateş aynı ama halsizlik yoktu .Sorum şu : kaç gün ateş olması normal mı?
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Griplerin belli süreleri vardır.
Hiç ateş yapmayanlar olduğu gibi; 1-2 gün ateş yapanlar vardır. Sıklıkla 3-5 gün ateş yaparlar. Enfeksiyöz Mononükleoz, en uzun süre ateş yapabilen bir virüstür! Türkiye'deki Tıp fakültelerinde, asla Grip ile ilgili hiçbir şey anlatılmaz ve öğretilmez. O yüzden, ne Grip teşhis edilir ne de Grip hastalığındaki klinik arazlar ve kan tablosundaki farklı durumlar bilinir. Ondan sonra WBC düştü diye Lösemi ararlar!
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|