|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Nibo ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 06 Şub 2015 Durum: Aktif Değil Puanlar: 4 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 07 Şub 2015 Saat 00:31 |
Hocam merhabalar,
Kızımın 31 ocakta sabah burun akıntısı başladı akşama ateşi çıktı ilk başta müdahale etmedim ama ateş 39.2 görünce gece iyi uyuyabilmesi için 1 ölçek calpol verdim. Bütün gece 38 civarındaydı pazar günü de ateş böyle devam etti kendi kendine akşama ateşimiz geçti... 2 şubatta burun akıntımıza öksürük dahil oldu, doktora gitmedik, bütün hafta coldmix, bolca meyve takviyesi buhar banyosu ile bugün burun akıntısı kesildi ancak öksürük oldukça balgamlı ve hırıltılı... Gündüz çok az öksürüyor akşam 5 ten sonra artıyor.. Bu arada günden güne iştahımız neredeyse kapandı... Sabah normal kahvaltı öğlen çok az çorba akşam neredeyse hiç birşey yemiyor... Kasım ayından beri haftada 3 gün oyun grubuna gidiyor, sanırım orada hasta olduk... Kızım şu an 31 aylık boyu 93 cm kilosu grip öncesi 11.5kg idi bu gripten sonra şimdi 10.9 kiloya düştü. Bu arada kızım 19.06.2012 doğumlu 38. Haftada artık karnımda kilo almadığı için normal doğumla 2300kg olarak doğdu hastaneden çıktığımızda 1930kg kadar düştük... Genel yapı itibariyle minyon ilk yıl çok güzel kilo aldı sonra 1 yaşında geçirdiği 6. Hastalık ve 16 aylıkken geçirdiği ishalden dolayı çok kilo kaybetmiştik... Ve kilo seyri hep çok yavaş ilerledi... Şimdi bu griple kilomuz 10.9a düşünce başka bir sıkıntımı var acaba diye düşünmekten uyuyamıyorum. Genel itibariyle çok hareketlidir, herhangi bir sağlık sıkıntımız da yok ama bu kilo alamama beni korkutuyor. Bu ay rutin kontrolümüzde doktorumuz 3 ay bol karbonhidratla besleyin kilo aldırmaya çalışın 3 ay sonra göreyim eğer hala kilo almadıysa buğday içerisinde bir maddeye alerjisi varsa ona bakalım tahlil yapalım dedi... Normalde bu şeyler bana komik gelir hiç düşünmemiştim ama şimdi bu hastalık ile de iştahı kapanınca sizce tahlil yaptırmalı mıyım? Bu arada 25 aylıkken kilosu 10300 boyu 88cm imiş 31 aylık kontrolde 11.5a çıktı boyu 93 sizce bu kilo seyri yavaş mı? Öksürük için dediklerinizi uyguluyorum ama yine de bunun için doktora gitmeli miyiz? Çok uzun oldu kusuruma bakmayın, iyi çalışmalar |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118971 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Soylenenlerin hicbir ilmi tarafi yok, sadece basiniza daha cok corap orebilmenin gayreti icindeler...
Dogumda; 1200gram olan eksik, su anda, 1000grama gerilemis. Sizin cocuk 3.5kg dogmadiki o cocuklarin performansini gostersin!! O doktorun ya kafasi hic calismiyor, yada art niyetli, basiniza corap orecek.. SAKIN: karbonhidratli beslemeyin, gunde en az 600ml sut /sutlu gida aldigindan emin olun. Ust sinir yok.. Gunde;1 kuru kofte kadar etli gida alsa yeterlidir. Birde az bir meyva, oldu-bitti. Gerisini isterse yer, istemezse yemez. ZATEN; Ortada, bir problem YOK!!! Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 07 Şub 2015 Saat 00:49 |
|
![]() |
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hocam sizden allah razı olsun bu gece rahat uyuyacağım...
Kızımı yedirmek için zorlamıyorum o zaman nasılsa iyileşince iştahı yerine gelecektir. Doktor kontrolüne gittiğimizden beri kızımı nasıl daha fazla yedireceğim diye zorlamaktan sanırım onu da mutsuz ettim, yemekten soğudu zavallım hastalıkla birlikte. Neden durduk yere doktorlarımız gereksiz tahliller istiyor anlam veremiyorum, sağlığı ve aklı yerinde... Durduk yerde huzurumuzu kaçıracaklardı iyi ki varsınız hocam... Öksürük için dediklerinizi uyguluyorum kızıma gereksiz tahliller yaptırmayacağım, içime su serptiniz. Zaten yoğurt delisi... Bol kalsiyum takviyesine devam! |
|
![]() |
|
Hocam ateş 38.1e çıktı
Böyle 1 hafta sonra tekrar yükselen ateş neden olur? Öksürük çok arttı, oldukça hırıltı balgamlı... Nefes alma sıklığı dakikada 28 uyurken... Artık doktora gitmeli mi? |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118971 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
SAKIN HA!!! Bu sekilde, bagisikilik olusuyor.. Ates cikmadan bagisiklik olusmaz... Sabirli olun.
Benim; "kullanmayin" dedigim ilaclari kullanmadiginiz surece, tehlikeli bir durum olmaz. Oksurugu keserseniz, bronslari genisletirseniz, Kortizonlu igne (Prednol) ve sprey (Nasocort, Flixotide gibi) kullanirsaniz, basiniz daima beleya girer. Hastaneler hep bu ilac kurbanlari ile dolu.. Bakalin bu sahtekarlik nezaman son bulacak, bizim milletin gozu ne zaman acilacak.. |
|
![]() |
|
FRK ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 11 Oca 2011 Durum: Aktif Değil Puanlar: 224 |
"Ates cikmadan bagisiklik olusmaz"
Hocam kizim 6 yasinda. Grip oldugunda cogunlukla atesi cikmaz. Yani 10 gripten 2 si ancak ates yapar. Bu durumda bagisiklik gec mi kazanacak? |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Yooo, oyle bir sey soylemedim..Her virus bir degildir, bazisi ates cikarmayabiliyor. Bu olay; vucudun, o virusu nasil gordugune gore degisir. Bazende kasten, bagisikligi calistirmaz ve o virusun uzun sure vucutta kalmasini ister, zira vurusler bir sahsa bulastiklarinda, hucrelerinden salgilanan; "Interferon" maddesi sayesinde, vucuda ikinci bir virus giremez. Vucut busekilde, zararsiz Grip viruslerini uzun sure vucutta tutarak, zararli ve agir hastalik yapan Grip viruslerinin girmesini onler.
|
|
![]() |
|
Hocam dün siz bana Sakın ha! demeseniz belki dayanamayıp bugün erkenden acilde soluğu alacaktık... Dün gece son durumumuz şöyle gelişti: bilmiyorum nasıl oldu ama ateş dün gece bir çıktı bir indi (ömrümden ömür gitti ama yine de calpol dahil hiç birşey vermedim) baya bir öksürük krizlerine girdi ve sabahı ettik... Öğlen kendine gelmesi için dışarı çıkardık gezdirdik açık havada ve öğleden sonra iştahı birden yerine geldi, keyfimiz de yerindeydi... Tabii ki öksürük boğazını tahriş etmiş acısı var onun için de ballı ıhlamur veriyorum... Sanırım ilaçsız atlattık hastalığımızı... İyi ki varsınız daha ne diyebilirim ki... Çok büyüksünüz...
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|