|
Grip sonrası geçmeyen Baş Dönmesi Halsizlik |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
berlev ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 14 Şub 2013 Durum: Aktif Değil Puanlar: 153 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 29 Ara 2023 Saat 20:53 |
Değerli hocam, Yakın zamanda grip geçirdikten sonra (3 Hafta önce) hastalık tablosu ilerleyen bir arkadaşım için yazıyorum bunu. Arkadaşım hastalığın 3. gününde şiddetli bir baş dönmesiyle uyanmış ve bundan sonra da bu dönme tablosu artarak devam etmiştir. Şimdi biraz hafifler gibi olsa da sürmekte, bu tabloya kamaşan gözler ve bulanık görme de eklenmiş bulunmaktadır. Ne yazıkki çabuk yorulma, halsizlik gibi sıkıntıları da mevcut. Bazı tahliller yaptırdı. Bunu size sunsak bize yol gösterebilir misiniz? Doktorlar Vertigo, Epilepsi gibi (Epilepsi abisinde varmış) hikayeleri elemiş ama neden elediğini bilmiyoruz. Henüz Mr çekilmedi. Bize yol göstermenizi ve konuyla ilgili önerebileceğiniz vitamin, ilaç tavsiyesi varsa onları rica ederiz. Saygılarımızla. (Ben aşağıya tahlillerini eklemeye çalışacağım hocam) Kendisi de şöyle özetlemiş durumunu; "Hocam el ve ayaklarda üşüme buda son zamanlarda çok arttı birden elim ayağım buz gibi oluyor bide baş donmelerim öncesinde tam baş donmesiyken şimdi kafamda bı ağırlık oluşuyor daha sonra sanki bı dalga gibi bu kısmı anlatamıyorum çok belirsiz bı durum" |
|
![]() |
|
berlev ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 14 Şub 2013 Durum: Aktif Değil Puanlar: 153 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
asdasdsa ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118109 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
O; 3 gunluk Grip suresince, NE ilaclar almis??
|
|
![]() |
|
Hocam öncelikle teşekkür ederiz yanıtınız için. Hiç bir ilaç almamış. Şu an doktorunun verdiklerini kullanıyor. Ben size önce arkadaşımın yazdıklarını kopyalayayim;
Hocam grip olup omadigimi bile tam hatırlamıyorum o dönemde, belki de aslında bu şikayetlerin başlangıç asamasiydi ama zatrn normalde parol dışında ilaç kullanmam eğer başım çok agrirsa oda migrenim var ama migren ilacı bile hiç kullanmam ağırlar diye. Dünden beri ayaga kalkamıyorum bide gözlerim artık hiç netlesmiyor hep bulanık ışık ve ses beni çok rahatsız ediyor dünkü baş dönemden sonra sakaklarimda acayip bı ağrı var son durum bu şekilde. Ama başımdaki ağrı migren ağrısı değil. Bide hocam önemli mi bilmiyorum ama bu bas donmelerimden sonra uykuda anı sıçramalarim oluyur ama böyle normal değil mesela birden çenem çarpıyor işte omuzum da anı bı çekilme oluyor yada hani olur ya da ki bı yerden dusecekmis gibi. Hocam böyle yazmış arkadasim. Ben kullandığı ilaçları da atayım size, bu şikayetlerinden sonra doktor vermis; Sefal Fort 75 gram ( 1 kere kullanmış sersemlik yaptığı icin) Nootropil 800 mg (3 gün kullanmiş) Dramamine 50 mg (Bu bitmis) Vasoserc Bid 24 mg (1 haftadan fazla kullanmıs) Hocam görüş, öneri ve yönlendirmesiyle içten ihtiyacımız var. Tüm tabloyu özetledi. Abisini epilepsiden kaybetmişler. (Uykuda nöbet gecirmis) Lütfen her olasılığı gözden geçirerek 2 küçük çocuk sahibi olan arkadaşıma yardımınızı içtenlikle rica ederim. Var olun hocam Allah c.c. afiyet versin. Saygilarimla |
|
![]() |
|
Mr da çektirmiş hocam bugün arkadaşım, temiz çıkmış. Bu da ilaveten eklemek istediğim bilgidir.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118109 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Tansiyon bakilmis mi? Tansiyon da normal ise, bir Noroloji doktoru gorsun.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|