Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Grip ve sık idrar
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumGrip ve sık idrar

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
zeynep.ipek Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 260
Mesajın Direkt Linki Konu: Grip ve sık idrar
    Gönderim Zamanı: 25 Eki 2011 Saat 19:04
İyi günler Hocam
3,5 yaşındaki kızım bu sene kreşe gidiyor hastalıklara hazırlıklıyız.
geçen perşembe ateşlendi ama keyifsizlik yoktu.sadece ateşi çenesine vurdu ve çokça konuştu o gece makattan 39,2 dereceyi gördük kötü rüyalar gördü,bu durum 3 gün devam etti,beraberinde sadece gözlerinin yaşlanması durumu vardı ateş geçtikten sonra sesi kısıldı grip olduğunu düşündüğüm için evde sizin önerdiğiniz şekilde bakımını yaptık ateş düşürücü dahi vermedim.
şu anda da sadece hafif ses kısıklığı var ama 20 dakikada bir çişim geldi deyim 4-5 damla yapıyor ki eskiden yalvararak tuvalete götürürdüm çok tutardı. okuldan da tahlil yaptırmamızı istediler bu akşam acile gidip yaptıracağız.eğer nitrit negatif çıkarsa bu sık tuvalete çıkma sebebimiz ne olabilir yapabileceğim birşey var mı.eğer iye olsaydı ateşi devam etmez miydi.
birde siz iye ise bactrim antibiyotikmi öneriyordunuz  benmi yanlış hatırlıyorum sanki idrarla atıldığı için kültürde dayanıklı bile çıksa faydası olur dediğiniz hatırlıyorum ama o cevabı verdiğiniz soruyu bulamadım.şüphe içinde kaldım
çok oldu ne olur kusura bakmayın.
Allah başımızdan eksik etmesin sizi.

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118572
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Eki 2011 Saat 21:51
Nitrit "pozitif" çıkarsa, Bactrim susp; günde 2x1 ölçek 1 hafta verin. Beraberinde bol su içirin.
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Eki 2011 Saat 11:56
hocam nitrit negatif çıktı hatta nasıl olduysa lökosit bile 1 -2 tane görülmüş.
o zaman bu sık idrarın sebebi ne olabilir.
Teşekkürler
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Eki 2011 Saat 11:58
birde biz akşam idrarı hastaneye götürdük doktor çocuğu görmedi,eşim sık idra yapıyor deyince tahlilde temiz çıkınca getirin bir boğazlarına bakayım demiş bi alakası olduğunu sanmıyorum ama birde size sorayım dedim.

Düzenleyen zeynep.ipek - 26 Eki 2011 Saat 11:59
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118572
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Eki 2011 Saat 09:33
Biraz sinirsel olabilir, birde siz bu mevzuyu, onun yanında çok dillendirdi iseniz, bunu marifet zannederek işin cılkını çıkarabilir. Fazla üstünde durmayın.  
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.