Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - grip ve yara enfeksiyon
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

grip ve yara enfeksiyon

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
mayalisa Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 63
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı mayalisa Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: grip ve yara enfeksiyon
    Gönderim Zamanı: 22 Ara 2023 Saat 21:47

Hocam merhabalar,

Size danismak istedigim iki konu var. Umarim donus yaparsiniz.

Kiz cocugum icin yaziyorum, 23 kg-1.31 cm boy, Agustos 2016 dogumlu. 7 yas 4 ay su anda.

Ingiltere`de ikamet ediyoruz Hocam bu arada.

1.sorum; Carsamba gunu aksami baslayan ates (38.6 civari), sonrasinda oksuruk balgamli ancak burun tikali ve geniz akintisi gibiydi. Burunu sizin yontemlerinizle sf ve iliadin ile actim sonrasinda ve burun akiyor. Ancak oksuruk gene var, ozellikle dun gece cok yogundu. Ancak dun gece burun hala tikaliydi, bugun yogun akinti var, oksuruk te bir tik rahatladi. Bugun doctor gordu ve viral ancak ates devam ederse ve Christmas tatili dolayisiyla cogu yer 3-4 gun kapali olacagi icin antibiyotik verdi tedbir amacli. Ates bugun 3.gun ve surekli yuksek ates degil ancak ara ara cikiyor. Burada cok antibiyotik verilmedigi icin cok antibitiyotik alarak buyutmedik. Su anda henuz antibiyotik baslamadim. Sadece sf, sicak uzun buhar banyosu, bal-limon, coldmix muadili bir urun, bol sivi vs ile idare ediyorum. Siz ates+pas+dilde beyazlik olursa baslayin derseniz hep. Pas yok, ates var, ekte dil fotosu mevcut Hocam. Yorumunuzu rica ederim. Su durumda antibiyotik gereksiz bence.

Gecen hafta buyuk cocugum benzer bir tablo ile geldi okuldan, 11 yas 6 aylik. Daha direncli haliyle. 2 gun ates, oksuruk balgamli ve gecip gitti cok sukur. Calpol bile cok az verdim. Ayni durum oldugu icin viral olduguna eminim Hocam. Ancak onun burun tikanikligi hic olmadigi icin oksuruk daha kisa surdu.

2.sorum ise Hocam, gene kucuk kizim icin, 2 hafta kadar okulda bahcede dusmus, eve gelince Baticon surdum, TR den ilac aliyoruz her sene. 2 dizide kotu gibiydi. Cok ellettirmiyordu, banyo sirasinda vs de cok fark etmedim ancak bugun baktigimizda bir dizindeki yara tamamen iyilesmis iken, oteki ici sari sivi dolu gibiydi, enfekte olmus gibiydi. Sonra banyo sirasinda sanki o icindeki sivi akti ancak gene doktora gosterdik ve yarin icin bize baska bir klinikte randevu verdiler.  Fotolar ektedir. Sizin maillerinize baktim, batticon surdum tekrar. Arada kanadi yarasi. Ne onerirsiniz Hocam ?

Cok tesekkur ederim simdiden cevabiniz icin.

https://r.resimlink.com/jm9eA.jpg

https://r.resimlink.com/nMg0i7.jpg

https://r.resimlink.com/6VCisdc.jpg

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118326
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Ara 2023 Saat 02:56
1- Antibiyotik GEREKMIYOR! 
2- Ates+koku+Pas takibi yapin.
3- Dizdeki iltihap degil, "doku sivisi' akmis. O yarayi, HEMEN sabunlu sicak su ile yikayin, Batticon surun 
(bir kerelik) ve antibiyotikli bir krem surup sarin. 

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 23 Ara 2023 Saat 02:57
Yukarı Dön
mayalisa Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı mayalisa Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Ara 2023 Saat 17:29
Tesekkur ederim Hocam, yara icin soylediklerinizi hemen yaptim. Sadece yaradaki bu dokudan sivi akmasi ates yapar mi tek basina Hocam ? Bir ilave zarari olur mu acaba ? 

Yoksa atesin sebebi viral enfeksiyon mudur ? Halihazirda asiri burun akintisi ve oksuruk devam ediyor. Ates de en sin 1 saat once 38.6 idi.

Sormamin sebebi bugun sadece yara icin ayri bir klinike sevk etmislerdinbizi, doktor yara icin antibiotics verdi penisilin turu oral yoldan. 

Bu arada Turkiye de yasamadigimizi tekrar belirtmek isterim Hocam. Ingilteredeyiz.

Tesekkur ederim simdiden cok.

Saygilarimla

Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Ara 2023 Saat 19:11
Ates; gecirdigi Gribe bagli! Sakin Ilac/antibiyotik VERMEYIN, ates dusurmeyin. 
Sakin bu doktorlarin dedikleri hicbir seye inanmayin, hicbir sey yapmayin. Kasten pireyi deve yapar sizi
 dolandirirlar! Ben 1971 yilinda, Coventry'de Walsgrave hastanesinde calistim, nasil kactigimi bilemedim! 
Asistanlarin tamami Pakistanli idi ve bir hemsireye bu durumu sordugumda, "-Bizim doktorlar Amerika'da"
 demisti!! 
Bizde simdi uygulanan "Saglik Reformlari" orada baslamisti ve butun doktorlar, Amerika'ya kacmisti. 
Simdi ayni durum Turkiye'nin basina geldi. Salakligin bir tedavisi yok maalesef!! Salak, her mevkide 
salaktir! 
Butun dava, Saglik hizmetlerini, doktorlara DAHA AZ para vererek ucuzlatmakti, ama bu durum; halka 
daha pahaliya maloldu! 
Gunumuzde Ingiltere'den Turkiye'ye hasta geiyor, bakalim ilerde Turk hastalar nerelere gidecekler.

Yukarı Dön
mayalisa Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı mayalisa Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Ara 2023 Saat 14:27
Tesekkur ederim Hocam. Antibiyotik baslamadim.

Gece oksuruk kesildi, burun yogun akiyor ancak sulu degil sari daha yapiskan kivamda. Burun akintisi olmasi sanirim viral oldugunu teyid ediyor. 

Ates Carsamba geceden beri devam ediyor. Takip ediyorum soylediginiz gibi. Ates duzenli araliklarla cikmiyor. Arada cok yukseldiginde mecburen Calpol verdim. Istahsiz, su iciyor bol. 

Yara icin ise antibiyotikli krem surup sardik. Banyo yapabilir mi ? Yara sarili ama islanmasi sorun olur mu Hocam ?

Tesekkur ederim.

.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Ara 2023 Saat 20:15
Sargiyi acip, yikayin, banyodan sonra kurulayip ayni sekilde sakin. 
Yukarı Dön
mayalisa Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı mayalisa Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Ara 2023 Saat 14:17

Tesekkur ederim Hocam.

Son olarak bir sorum daha olacak, ates ile ilgili tum yazilarinizi okudum. Her viral enfeksiyonda farkli olabiliyor surec demistiniz. Surekli arada okuyoruz tum sorulari ve cevaplari bu arada.

Kizim 7 yasinda. 20 Aralik Carsamba gecesi baslayan ates araliklarla devam ediyor. Cok rahatsizlik verdiginde arada Calpol verdim. En son dun sabah 10:00 da Calpol verdim, sonrasinda kendi haline biraktim. Yani bugun itibariyla 24 saat oldu aslinda. Ancak dun gun boyu 37.3 – 37.8 arasindaydi sabah 10:00 da verdigim Calpole ragmen. Su anda tekrar 37.6 civarinda, herhangi birsey yapmadim, takip ediyorum, dil pembe, pas yok. Ates daha da cikacak diye endiseleniyoruz. Bu arada dun kendini iyi hissettigi icin ogleden sonra normal kosup oynamaya (evde tabi) basladi. Yani fiziksel aktivite artis oldu.

Bu arada yogun burun akintisi var, ilave olarak hapsirik basladi yogun. Gece oksuruk olmuyor, gunduz de pek oksuruk yok artik.

Bizi tek endiselendiren sey ates neden hala 37.6 civarinda geziyor ? Normalde vucut isisi hep 36.6 civarindadir.  Bugun ates 5.gun.

Cok tesekkur ederim Hocam.

Saygilarimizla.

Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Ara 2023 Saat 00:28
NIYE endiseleniyorsunuz?? Ates ve Havale ile ilgili makalemi okumadiniz mi!!!!
Viral bir enfeksiyon geciriyor. Hele hele Enfeksiyoz Mononukleoz ise, 1 hafta atesi olabilir. 
Yazilarimi ve ilk sayfadaki yazarlar kismindaki listeden, ilginizi cekenleri okuyun. 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.