Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - GRİP
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumGRİP

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
dhurnali Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 210
Mesajın Direkt Linki Konu: GRİP
    Gönderim Zamanı: 08 Kas 2012 Saat 21:38
Merhabalar Kadir bey,
     5,5 aylık bir kızım var,2 gün önce ateşlendi,calpol verdik ateşi düştü,fakat şimdi de burun akması ve arada bir öksürük başladı,galiba grip geçiriyoruz..:( burnu tıkandığında serum fizyolojik damlatıyorum,bir de colt-mix kullanıyoruz,ek gıdaya henüz geçmedik halen emziriyorum.bunların dışında yapmamız gereken bir şey varmıdır???
      Bir de Kadir bey bir sorum daha olacak,bir de 3,5 yaşında bir kızım var,bir hafta öncesinde de size yine sormuştum,o da grip geçirdi,6 gün boyunca ara ara ateşlenmişti,dilde pas ve ağız kokusu da var demiştim,siz de antibiyotik kullanabilirsiniz demiştiniz,daha sonra doktora götürdük kan değerlerini istedi,o da antibiyotiğe başlayın dedi,şuan 6.günündeyiz ve halen kullanıyoruz.AUGMENTİN 400mg,SEKROL(geniz akıntısını önlemek içinmiş) ve bir de DOLVEN...Kadir bey size sonuçları yazıyorum bir de siz değerlendirirseniz çok sevinirim.

BİYOKİMYA
Aspartat transaminaz(AST)    32        U/L      0-31
Alkalen fosfataz                    338       U/L     60-275
CRP                                     8,8       mg/dl   0-5
Demir(serum)                       21        ug/dl     50-170
Fosfor(P)                              5,5       mg/dl    2,7-4,5

HEMOGRAM
HCT           34,1       %          35-50
MCV           78,4       fL           80-97
MCH           26          Pg          26,5-33,5
MON%        14,9         %          4-10
EO%           0,2           %          0,5-11

Bir de kadir bey,doktor 1 hafta sonra tekrara gelin dedi,ateş düşdükten sonra 1 aylık demir tedavisine başlayacağız dedi,sizce de gerek var mıdır??bir de SEKROL şurubu önce kullanmamıştım fakat geniz akıntısı geçmek bilmeyince bugün 2 ölçek kullandık,sizce napayım kesmelimiyim acaba?
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117630
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Kas 2012 Saat 00:58
1- Atesli bir hastalik sirasinda; "Kan kimyasi"  normalden biraz farkli cikar. Buradaki degerleri dikkate almayin.
2- Kan sayiminda ; demir tedavisini hakli gosterecek bir durum yok, sacmaliyorlar, sakin demir vermeyin.
3- Sekrol'un fayda yerine zarari olacak.
Yukarı Dön
dhurnali Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Kas 2012 Saat 07:03
Günaydın Kadir bey,öncelikle çok teşekkür ediyorum...Bir de Kadir bey,
5,5 aylık kızım var demiştimya gribi  dün gece daha fenalaştı,öksürük çok arttı,sürekli haşırıyor ve burnu çıkıyor,ve bizim bile nefes alıp verirken duyabildiğimiz bir hırıltı var,gece yatarken bir ara tıkandı gibi oldu,arkasına durmadan öksürük öksürük,sanki boğazında bişey var da dışarı atamıyormuş gibi,çok korkuttu bizi...Daha da çok küçük,ne zaman daha böyle sürer Kadir bey,başka onu rahatlatacak bir ilaç falan yokmudur ya da ilaç  kulllanmalımıyız? Emzirmeye çalışıyorum fakat,emme de de isteksizliği var...
Yukarı Dön
dhurnali Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Kas 2012 Saat 23:38
merhabalar kadir bey,sabahleyin 5,5 aylık kızım için soru sormuştum,nete giremediniz galiba henüz cevabınızı göremedim.benim çok sorum oluyor biliyorum ama  size güvendiğim için oluyor kusuruma bakmayın ...
  bir de büyük kızım vardı ya 3,5 yaşında olan sizden yanıt aldıktan sonra sekrol şurubu vermedim,ama öksürük ve geniz akıntısı halen devam ediyor,bir de iyice zayıfladı 1kg kadar verdi,13,5 olmuş....hiçbir şey yediremiyoruz,sabah biraz yedi diye sevinmiştim,onu da öksürükle beraber geri çıkardı...yarın başka doktordan yine randevu aldık,fakat çocuğumu ilaçlara boğmak istemiyorum,sizce ne yapmalıyız...???
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Kas 2012 Saat 02:38
Ikiside Grip geciriyor, sakin oksuruk veya soguk alginligi ilaclarindan vermeyin. Sicak su buhari her ikisine de iyi gelecektir. Ilac verirlerse, bana yazin.
Yukarı Dön
dhurnali Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Kas 2012 Saat 09:17
Merhabalar kadir bey,size güzel haber vermek için yazıyorum bu defa...küçük kızım daha da iyi oldu,dediğiniz gibi hiçbir ilaç kullanmadık,sıcak su buharı,colt mix,serum fizyolojik,ılık banyo...Smile
   büyük kızım için ise doktora gitmekten vazgeçtik,bir süre daha beklemeye karar verdik,bugün biraz daha iyi,öksürüğü devam ediyor fakat önceki günler gibi değil,yemesi de birazcık düzeldi...çok teşekkür ediyorum size Kadir bey,iyi ki sizi tanımışım ve sizi  bütün bebeği olan arkadaşlarıma da tavsiye ediyorum...Clap
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Kas 2012 Saat 18:36
Cok sagolun, tabiiki tavsiye edin de; gunluk sorulan sual sayisi; 30'u gecti. Yeni uyeler eski mailleri biraz okurlarsa, hep ayni sualler sorulmamis olur. Eski mailleri bulmada da yeni uyelere yardimci  olursaniz cok sevinirim. KizBebek
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.