Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - grip
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumgrip

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
kıvanç Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 870
Mesajın Direkt Linki Konu: grip
    Gönderim Zamanı: 15 Ara 2013 Saat 09:28
                merhabalar hocam;
                     43aylik oglum cuma gunu kisa kisa balgamli oksurukle basladi,gecesinde ates kolalti 38 derece sabahinda BASAGRİSİ ile uyandi.kafasinin ustun gostererek, gun icinde ates inip cikti oksuruk artarak balgamli devam ediyor, burun da akiyor ,cts gecesi de ates ve balgamli oksuruk devam.gece yine atesli ve oksuruk ,kusarak balgam cikarma ,ates,horlama ile geceyi gecirdik.sabah yine BAŞIM  agiriyor diye uyandi.serum fiz ve coldmix kullaniyorum.oksurukten sanirim bogazi tahris oldu acidigini soyluyor.bal+limon asla veremiyorum.tukuruyor.basagrisi ile ilgili iki tane mesajinizi bulabildim.ilk defa cocukta basagrisi ile karsilastigim icin fitil varmem gerekirmi bilemedim.
                    sorum=griplerdeki basagrilari(gozllerde yanmada var)ilaç 
kullanmak gerektirir mi?
                not=kivanç a grip asisi yaptirmistim.
                       sevgi ve saygilarla cok tesekkur ederim.

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 120447
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Ara 2013 Saat 18:48
Bas agrilari hep oluyordu da, cocuk ancak bu yasta, agrinin yerini ve derecesini tarif edebiliyor..Cok rahatsiz olursa, herhangi bir "ates dusurucu" ilaci verin. Butun ates dusuruculer, ayni zamanda, agri kesicidirler.. Bu devrede; cocuklarda(buyuklerde de) gunese bakamama, aydinliktan hoslanmama vardir, normaldir.
Yukarı Dön
kıvanç Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Ara 2013 Saat 00:26
        Kolay gelsin hocam,
        Gripte 3. Gündeyız ,suan gece 24 uyurken ateş çıktı ama yüksek değil ,fakat ayaklar buz gibi oluyor ve sayıklıyor ,sonra terleyerek düşüyor .burun akıntısı, horlama, bağlamalı öksürük devam. Sadece serum fiz uyguluyorum.bu çocuk ne damlalara ne bal limona alışamadı (kusuyor) Allah'tan bu yaşa kadar ilaçlık olmadı olursa herhalde iğneden başka çare kalmayacak! Bildiğiniz bir formül varmı.? Hocam ilaç içirmek için?

Uyurken odasına buhar yapıyorum .
         Dil pembe, koku yok Dr. Gerektiren bir durumumuz var mı?
         Ateş 38lerde ölçtürmüyor ama SAyıklaması ve ayaklarının soğuk olması(ateş çıkarken)endişelendiriyor. 
          Saygılar çok sağolun.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 120447
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Ara 2013 Saat 00:48
Oturun, oturdugunuz yerde... Sadece; ColdMix veya Vicks kullanin yeter. Gerisini yaptirmazsa yaptirmasin. Kulak agrisi olmadigi surece onemli degil..
Yukarı Dön
kıvanç Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Ara 2013 Saat 00:58
KizBebek
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2026 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.