|
Grip |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 123> |
Yazar | |
denijj ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 09 Nis 2013 Durum: Aktif Değil Puanlar: 317 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 11 Kas 2018 Saat 21:30 |
Hocam merhaba 16 aylık kızım 15 gündür üst solunum yolu enfeksiyonu geçiriyor ve hala geçmedi doktorada götürmek istemiyorum çünkü verecekleri ilaç antibiyotik her halta hep antibiyotik sizin yazılarınızı okuyarak bir çok şey uyguladım ama hala burun tıkanıklığı akıntısı ve bazen öksürüğü kuru bazende balgamlı olur inatçı virüs kızımın bedeninden bir türlü çıkmıyor bu kadar uzun sürmesi normal mi sadece bu üç şey var iştahsızlık ateş halsizlik huzursuzluk yok aksine keyfi baya iyi ve ben hala doktora götürmemkten yanayım ama bir yandanda uzun sürmesi beni korkutuyor ne yapmam gerek kızıma kendim ilaç hazırladım sürekli ondan veriyorum karışımım bal taze zencefil çubuk tarçın limon vir kavanoza koyup dolaba koydum bir yemek kaşığı ya suya yada ıhlamurla karıştırıp içiriyorum elimden başkada bişey gelmiyor illiadin damla kullandım üç gün serum fizyolojik uyguluyorum daha ne yapabilirim bilmiyorum tek derdim 15 gün sürmesi normal mı yoksa o yalancı ezbercilere gitmem gerek (kesin bunu yazdığım için kızmışsınızdır hem inanmayım hem gitmem mi gerek diye sorduğum içim)ama başka ne yapabilirim bilmiyorum iyi akşamlar
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Puanlar: 118693 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Gripler, zaten EN AZ: 2-3 hafta surerler…. Sabirli olun.. Once; su gibi olan burun akintisi, sirasi ile Beyaz ve Sari (Bally gibi) olur. Sadece; Limonlu bal verin, gerisini karistirmayin, cocuklarda yan etkileri olabiliyor (miktara bagli)!!!!
|
|
![]() |
|
denijj ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 09 Nis 2013 Durum: Aktif Değil Puanlar: 317 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hocam kızım tam iyi oldu derken bugünde kuru bir öksürük ve saf su renginde burun akıntısı var bu kuru öksürük için bal ve limonlu su dışında başka ne yapabilirim
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Puanlar: 118693 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Ilaveten; ColdMix ve ara ara sicak su Buhari uygulayin.
|
|
![]() |
|
Hocam çok yorgun ve kafası artık ağrıyan biriyim artık nedeni kızımdaki geçmeyen inatçı grip en son yazdığım kuru öksürükten sonra şimdidi bir haftadır balgamlı olarak var tabi yanında burun akıntısı ve tıkanıklığıda devm ediyor sürekli hastalığı tekrarlıyor canımı sıktıkça bu durum açıp yazılarınızı okuyorum rahatlıyorum biraz böyle uzun sürmesi çok can sıkıcı üzücü tam bir ay oldu geçmiyor geçmiyor ne yapsamda eşimin baskısı sonucu üçkağıtçı doktorlra götürmek zorunda kaldım vazgeçilmezleri olan antibiyotik baş reçetede tabi akabinde balgam sökücü fitil içinden mecburen balgam sökücü olanı aldım bir hafta yarım ölçek verdim ama onuda baskı üzerine allahtan kızım döktüde vermedim faydasınıda görmedim ama ne olacak böyle hocam nasıl geçirtecem bu gribi bilemiyorum sizin yaptıklarınızı yapıyorum olmuyor daha ne kadar sabırlı olmalıyım ha kzım şükür keyifsiz değil sadece inatçı öksürük burun akıntısı var başka bir hastalığın habercisi olabilir mi böyle uzun olması kötüye yormaya sebeb oluyor biraz uzun oldu bir nevi dertleştim bu saatte şuan saat 5.16 sabahın körü ve uyuyamıyorum :( baba mışıl mışıl uyuyor anne uyuyamıyor düşünmekten:)
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bazi viruslar bu sekilde enfeksiyon yaparlar.. Bunlar genellikle ZAYIF viruslar oldugundan, vucut KASTEN bunlari yok etmez… ZIRA; vucutta boyle zayif bir virus varken, ikinci bir virus(cok zarar verici olsa bile) GIREMEZ... Koyluk yerlerde, bu yas cocuklari sumuklu-sumuklu ortaliklarda dolasirlar.. Hicbir sey de olmaz.. Siz de misil-misl uyuyun!! Kus mu konduracaksiniz sanki??? Bu kadar ugrastiniz da ne oldu?? Aldiniz sonunda antibiyotik recetesini.. Allahtan kullanmamissiniz. Bir daha giderseniz, KESIN, Allerji deyip, "Sahtekarligin 1. safhasi" ilaclari dayarlar. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 02 Ara 2018 Saat 05:29 |
|
![]() |
|
Hocam biliyorum saçma ama yapacam bu saçmalığı şansımı deneyecem Evlilik nedeniyle Bursada yaşıyorum havası en pis yer galiba sürekli puslu can sıkıcı bir havası var ve ben buraya geldiğimden beri ısınamadım diyebilirim yaz aylarıda dahil alışmışım sıcak memlekete ondan mı bilemedim(Antalyadan geldim bu arada) evimde güneş görmeyen bir yerde yazın sadece arkadan iki odam güneş alıyor o da kısa süreli boşuna demiyorlar eskiler güneş girmeyen eve doktor girer diye acaba bu pis havada dolaşan mikroplardan mı kızım iğleşmiyor bilmiyorum doktora götürsek hayır olmaz diyip vazgeçiyorum direniyorum ama bir yandan da araştırıyorum acaba iyi bir doktor varmı her halta ilaç yazmayan dinleyen teselli eden diye ama bulamadım sorduklarımda genelde bursa sağlık ve eğitim açısından çok geride olduğunu söylüyorlar burda da yaşamak zorunda olduğum için yapacak bişey yok gibi asıl soruma gelirsem belki bildiğiniz tanıdığınız bir çocuk doktoru var mı inşallah vardır en azından gönül rahatlığıyla gidebilirim
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Ev ile, oda ile alakasi yok.. Doktorlarla muhatap bile olmayin, Yoksa caniniza okurlar.. Siz hic bu pustlarin Grip teshis ettiklerini gordunuz veya duydunuzmu?? Onlara gore butun oksurenler; Astim, her burnu veya geniz akintisi olanlar; Allerji.. Pustlar, baska hastalik ismi bilmiyorlar ki!! Tek kurtulusunuz, yazilarimi okumaniz…
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 123> |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|