Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Gripalmi
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumGripalmi

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
kıvanç Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 870
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı kıvanç Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Gripalmi
    Gönderim Zamanı: 25 Ara 2016 Saat 07:54
hocam merhabalar.1.sınıfa giden oğlum dünderberi kısa kısa öksürükle boğaz acısı var ,resimde ağzını iyi açtıramadım. gece ateşli ,ağızda koku yok, karnının ağırdığını söylüyor ama kusmadı dünde göğsüm ağırıyor diyordu(grip aşımızı yaptırmıştık)
İlaç gereklimi ? Diğer teferruatları biliyorum .Sağolun.

Düzenleyen kıvanç - 25 Ara 2016 Saat 07:55
Allahım yavrularımızı daima iyilerle karşılaştır .
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 118049
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Ara 2016 Saat 19:35
Dili pespembe... Antibiyotik gerekmiyor...
Gripal enfeksiyon. 2009'dan beri ayni asi yapiliyor. Bu zaman zarfinda, muhtemelen Virus yapi degistirdi..
Zannediyorum, seneye yapilacak Grip asilarinda farkli bir  "Domuz Gribi virusu" kullanilacak.

Yukarı Dön
kıvanç Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı kıvanç Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Ara 2016 Saat 17:10
Hocam dün gece ateşi çıkmadığı için okula götürdüm aslında gitmek istemiyordu "heryerim ağırıyor ,karnım ağırıyor,başım ağırıyor "demişti inanmadım evde kalmak için uyduruyor sandım. fakat erken almak zorunda kaldım keyifsizmiş öğretmeni dinlensin dedi.
1-Hocam ağrı konusunda çocuklar yalan söyler mi? Yoksa kulak vermek gerekirmi?1.sınıf 6+ yaşında
2-Öksürük yoğun değil ama var.Başağrısından gözleri kızardı ateş yok ama hızlı soluyor ,keyifsiz yatıyor ,uyurken arada inliyor son hali böyle.Burundaki ödemin başağrısı ile ilgisi varmı?
Ağrı kesici içmiyor dayanıyor.Sanırım Rambo gibi olacak(sizin deyiminizle) oğlum.
3-Birde yaklaşık 1 yıldır ırmak gibi akan burnu 10 gündür iyice azaldı ama dokulardaki tamirat safhasından dolayı ağız açık uyurken DİLİNİN UCUNU ÜST DAMAĞA YAPIŞTIRIYOR RESİMDEKİ GİBİ bazan nefes almakta zorlanıyor bu geçici midir hocam ne dersiniz?
Sağolun emeğinize sağlık.

Düzenleyen kıvanç - 26 Ara 2016 Saat 20:13
Yukarı Dön
kıvanç Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı kıvanç Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Ara 2016 Saat 20:54
   Hocam ilaveten şuan akşam dokuz 4 saattir yatıyor bir boğazım diyor bir başım nesi var anlamadım.ateş yok uyurken terlemiş genel hali kötü.
    Gece saat 3 e kadar uyudu ateşide çıktı hala ateş,baş ve boğaz ağrısı ile uyanık olduğu saatlerde öksürük devam ediyor .ağızda koku var.

Düzenleyen kıvanç - 27 Ara 2016 Saat 03:49
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Ara 2016 Saat 05:02
Bogaz agrisi devam ederse, Tantum Verde Sprey kullanin. Eski mailleri okuyun.
Yukarı Dön
kıvanç Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı kıvanç Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Oca 2017 Saat 19:06
    Hocam oğlum 26 aralıktanberi bşr türlü düzelemedi .Hep kendini iyi hissetmiyor okula gitmek istemiyor içimde kötü hisler var deyip ağlıyor rehber öğretmenimiz ikna edip alıyor sınıfa. baş karın ağrısı ara ara öksürük burun akıntısı oldukça koyu şikayetlerine birde hafif kulak ağrısı eklendi İLİADİN BAŞLADIM YARIN sabah son dozu damlatıp okyanus suyuna devam edecem.Okulda ve heryerde herkes hasta .
Okul çıkışı karnım ağırıyor dedi ve yolda arabada kustu gerçektende kötü hissetmesi normalmiş cocuğa inanmadım
Öğretmenimizin ısrarıyla sırf onların gönlü olsun diye dün çocuk doktoruna götürmüştüm.Hem tipik nezle deyip hemde azro bricanly otrivine parol yazdı almadım.Üstelik 1974 cerrahpaşa.mezunu ve ilaç ant. Vermeyen doktormuş .
   Hocam sorum şu oğluma BACTRİM başlasak mı? İmmunomodulator etkisi için?6+ yaşnda.

Düzenleyen kıvanç - 03 Oca 2017 Saat 19:10
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Oca 2017 Saat 20:10
Bactrim denenebilir.. Gunde; 2x2 olcek verin.
Bir de "Ilac veren"  olsa ne olacakki!!!
Goruyorsunuz Turk doktorlarinin halini. Okumaktan baska careniz yok..
Yukarı Dön
kıvanç Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı kıvanç Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Oca 2017 Saat 20:53
    .Evet hocam Abartmıyorum Türkiyede kesin dünyada eşiniz yoktur herhalde.Hepsi fabrikasyon çalışıyor.Genç yaşlı herkes perişan hastanelerde .Düşünüyorumda 1974 yılında sözümona bronşitten(annemin iğne vurulur vurulmaz çığlık atıp öldü dediği) 6 aylık kardeşim.sonra iki kardeşim 10 ar günlük ölmüşler ama bunlar doktora götürülmemiş .en son doğan kardeşimede bir damla annesütü verdirmemişler sarılıktan dolayı . Diğer kardeşim 3 yaşında nefrit geçirmiş kış günü dağları aşıp trabzona götürmüşler vücudu şişmiş ağzından kan geliyormuş kalp büyümeside varmış.10 yaşa kadar penicilin iğne kullanıldı şimdi 40 yaşında olurda birgün penicilin vurulursa birşey olurmu hocam?
hala merak ederim acaba neydi hastalığı? Ben 9 ve diğer kardeşim 7 yaşındaydı acaba biZ okuldan ona Beta mı bulaştırdık diye düşünüp dururum şimdilerde!

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.