Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Grip,Öksürük,Alerji ve İlaç Kullanımı
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumGrip,Öksürük,Alerji ve İlaç Kullanımı

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
erencan Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 48
Mesajın Direkt Linki Konu: Grip,Öksürük,Alerji ve İlaç Kullanımı
    Gönderim Zamanı: 12 Ara 2013 Saat 11:09
Merhaba Kadir Bey,

3,5 yaşındaki oğlum 6 aydır kreşe gidiyor. Yazın da hasta olurdu ama şimdi hastalıkları arttı. Yaklaşık 15 gun once bir kere hafif ateşlendi, gribi atlattık derken oksurugu siddetlenmeye başladı. 3 aydır oksurugu aralıklarla devam ediyor. Bogazındada bezeler iyice buydu. Hep boyle kısır donguyle devam ediyor hastalığı. İyileşir gibi olurken yine hastalanmaya başlıyor. Bazen kulağınada vuruyor . Bu zaman kadar oksuruk şurubu vermemiştim ama kusturmaya baslayınca bitkisel prospan isimli bir ilacı vermeye balşadım.

Bununla birlikte doktor gecmeyen okruk için zirtec isimli alerji şurubunu da önerdi.Doktor ilaçları veriyor ama ben her ilacı kullanmak istemiyorum. İlaç kullanmadığım için de eşimle problem yaşıyorum. Sadece eşim degil annemlede:)

Öksürügünün ve geçmeyn gribinin alerjiye bağlı oldugunu nasıl anlayabilirim. İlla alerji şurubu vermem gerekirmi.Ne yapmamı onerirsiniz.
Teşekkürler
Saygı ve Selamlarımla
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 119346
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Ara 2013 Saat 19:45
Birkere; 3.5 yasinda, ne Allerjisi olacak??

" Öksürügünün ve geçmeyn gribinin alerjiye bağlı oldugunu nasıl anlayabilirim "..Grip, griptir, Allerji, allerjidir..
Allerji oldugunda; ya dokuntu olacaktir, YADA:
Saman nezlesi, Asim krizi, gibi tablolar olacak. Bazi sahtekarlar, artik "Her oksurene" Astim dedikleri icin, sizler boyle korkar oldunuz.
Prospan'in %30'u Alkol(Etanol) dur. Bazi saraplardan daha fazla Alkol ihtiva eder. Ayricada; her bir olcegi(5ml);2 gram seker (Sorbitol)intiva eder.
Etki mekanizmasi; Limonlu bal gibidir.Limon yerine alkol, bal yerine; Sorbitol.. Gerisi, yok bitkiselmis, yok bilmem ne imis, hikayedir...
Zaten bu tur ilaclara bir bakin....
EGER: Alman mali ise ve Saglik Bakanligindan ruhsatli degilse, kesin sarlatan ilacidir, sakin para vermeyin...

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 12 Ara 2013 Saat 19:46
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.