Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Hala Beta virusu??
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Hala Beta virusu??

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 120888
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Hala Beta virusu??
    Gönderim Zamanı: 10 May 2019 Saat 23:17
10 Mayis 2019 Sozcu Gazetesi:
Gergedan virusundan sonra bir ahmaklik daha!!!

Beta virüsü bulaşıcı mıdır? Beta virüsü nedir?

Çocuklu annelerin kabuslarından biri de Beta virüsüdür. Neden kabusudur? Çünkü 7-14 yaş arası çocuklarda daha sık olarak görülen bulaşıcı bir hastalıktır. Peki, Beta virüsü ya da halk arasında bilinen tabiriyle Beta mikrobu nedir? Virüs çocukları nasıl etkiler? Beta virüsünde belirtiler nelerdir? Beta virüsü nasıl tedavi edilir? Evet anneler ve babalar sizler için derlediğimiz haberimizde aklınıza takılan tüm soruların cevaplarını kolaylıkla bulabileceksiniz...

Goruyorsunuz.. Kendini otorite zanneden bazi ahmaklar hala streptokoklari virus zannediyorlar.. 
Yapilacak bir sey yok, zira bu ahmaklara Tip Fakultelerinde bu sekilde ogretiliyor.
Bunlari adam yerine koymayin.. 

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 10 May 2019 Saat 23:18
Yukarı Dön
pervindashdamir Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 72
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı pervindashdamir Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 May 2019 Saat 00:08
Merhaba hocam bu beta virusunu gecenlerde ogluma tahsis koyuldu augumentin verdiler 10gun soyledi doktor ama ben 7,8gun verdim iyilesti zaten 3gun sonra .doktor 10gun vermezsen kalbine bobreklerine zarar verir dedi.ben aslinda vucudunda kizariklik cikti diye erken biraktim bisey isirmisdi sonra anladim.simdi erken biraktim diye sorun ciksaydi simdiye kadar cikardi dogrumu?
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 120888
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 May 2019 Saat 03:52
Bu Bakterinin  ismi: "A Grubu, Beta Hemolitik Streptokok" tur.. Aptal Turk doktorlari gibi "beta" demekten
 vazgecin.. Hele, bu bakteriye; "Beta Virusu" diyen salaklari hic dikkate almayin. 

O doktor; teshisi nasil koydu??? 
1- ates+Agizda pis koku+Dilin tamaminda Pas tabakasi+Bulanti/kusma olmasi sarttir.
veya;
2- Strep-A Testi ile: (+) bulunmasi gerekir..
3- Bogaz kulturleri, hastalik yapmayan strepkoklari da urettigi icin, hic guvenilir degildir. 
Bu konuyu iyi okuyun.
Tedaviyi erken kesmenizin bir anlami yok, zira (eger hakikaten Streptokok vardi ise) ilacin en az 20 gun
 verilmesi sarttir.
Boyle uzun verilmesi mikrop ölsün diye degil, 1 ay sure ile yeni Streptokok almasin diyedir..Bu sebeple,
 1 ay sure ile Streptokok almazsa, zaten bir hasar olusmayacak..
Cevaplari ve ilgili makalemi mutlaka okuyun.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 11 May 2019 Saat 19:06
Yukarı Dön
pervindashdamir Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 72
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı pervindashdamir Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 May 2019 Saat 11:33
Cok tesekkurler
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2026 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.