Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Hamileyim evde iki çocuk ve eşimde belirtiler var
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Hamileyim evde iki çocuk ve eşimde belirtiler var

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
balkongülü Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 144
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı balkongülü Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Hamileyim evde iki çocuk ve eşimde belirtiler var
    Gönderim Zamanı: 19 Eyl 2020 Saat 04:13
Eşim dün iş yerinden geldiğinden beri halsizdi ve ciddi ağrıları var di bugün burnu tıkandı ve ateşi de cıktı hastaneye gitmek istemiyorum ateşini düşürecekler diye ama biz de risk altındayız ne yapalım benim hamileliğim de riskli cocuklar 3,5 ve 5,5 yaslarinda cok endiseliyim. 
Sizin dediğiniz gibi sarıp sarmalanıp yatıyor. Parasetamol dahi vermedim
Bende de belirtiler başlarsa gideyim mi hamileler risk grubunda mı?
Ne zaman hastaneye gitmek gerekir
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118980
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (1) Teşekkürler(1)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Eyl 2020 Saat 08:47
Grip enfeksiyonlarının, anne karnındaki bebeğe etkileri görülmedi.
Ayen devam edin.
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı balkongülü Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Eyl 2020 Saat 04:14
Kadir bey 5,5 yaşında oğlumun da ateşi çıkmaya başladı covid den endişeleniyorum. Benim de felaket başım ağrıyor ama ateşim olabilir diye ilaç da alamıyorum 28. Haftadayim ben de. Eşimin ateşi hala devam ediyor 39 38,5 arası. Hiç bir yere çıkmıyoruz parka dahi gitmiyoruz ben izne ayrıldım devlet mecbur tutuyor ama eşim ise gidip geliyordu daha önce iş yerlerinde vaka görülmüştü ama şimdi yokmuş 
Ne tavsiye edersiniz evde gribal enfeksiyon gibi davranıp sizin her zaman tavsiye ettiklerinizi mi yapalım hastaneye ailece gidelım mi?
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (1) Teşekkürler(1)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Eyl 2020 Saat 08:14
Evde oturun ve istirahat edin. İlaç kullanmayın.
Sıcak bir şeyler için, sıcak su buharı uygulayın.
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı balkongülü Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Eyl 2020 Saat 04:32
Eşim rapor almak için bugün hastaneye gitti tahlil yapmışlar
Lökosit 10.89
Neu 8.36
Mono 1.3 
Mov 10.8 bunlar referans aralığına göre yüksek çıkanlar
Trombosit  113
Eos 0,01
Eos% 0,1 bunlar da düşük çıkanlar diğer değerler normal aralıklarda
Doktor antibiyotik vermiş bir de trombosit in çok düşük olduğunu 4 gün sonra tekrar gelip ileri inceleme yapılması gerektiğini söylemiş 
Trombosit tehlikeli sınırlarda mi 
Eşim 34 yaşında bu arada
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (1) Teşekkürler(1)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Eyl 2020 Saat 09:34
Tipik VİRAL enfeksiyon..
Türk doktorları, viral hastalıklardaki kan tablosunu bilmezler...
1- Lökosit:10.89 düşük .. Viral hastalık belirtisi.
2- Neu oranı düşük, LYM oranı yüksek... Viral enfeksiyon.
3- Trombosit sayısı düşük... Viral hastalık belirtisi.
Virüslerin kemik iliğine yaptıkları baskı sonucu, kamik iliğinde yapılan hücrelerde azalma olur.
Buna mukabil, viruslara karşı antikor imal eden Lenfositlerin yani "B-hücrelerinin" yapımı artar.
Virus etkisi kaybolunca da, ilk önce Trombosit imalatı hızlanır ve anormal YÜKSEK Trombosit değerleri
 görülür. Arkasından, Lenfosit imalatı azalır ve Nötrofiller hakimiyet kazanırlar.
Bunlara ilaveten, bakterilerin ve viral enfeksiyonlarda, içinde virus replikasyonu olan hücrelerin
işini zorlaştırmak için vucut, kandaki demiri depolara çeker, nisbi bir anemi görülür, bu da normaldir.

SAKIN bu cahillerin hiçbir önerilerine inanıpta ellerine düşmeyin, paranız ile rezil olursunuz.
"İleri tetkik" miş !!!  Canım benim...

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 21 Eyl 2020 Saat 09:35
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı balkongülü Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Eyl 2020 Saat 16:33
Sayenizde artık wbc ye bakıp antibiyotik kullanmamamız gerektiğini öğrendik sadece boğaz spreyini kullanıyor. Ama trombositi bilmiyordum kafama takılmıştı onu da öğrenmiş oldum. Teşekkür ederim Kadir Bey
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.