Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - hamileyken emzirmek, folik asit
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumhamileyken emzirmek, folik asit

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
azranınannesi Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 145
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı azranınannesi Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: hamileyken emzirmek, folik asit
    Gönderim Zamanı: 29 May 2014 Saat 09:53
hocam merhaba.
tam 2 yaşında kızım var(14.400 ağırlık  95 cm boy) ve halen emziriyorum.
yeni hamile olduğumu öğrendim. malum hamileyken emzirmek konusunda söylenti çok..
tabiki memeden kesicem artık ama gebeliği 7. haftada öğrendiğim için emzirmemn bir zararı olmuş mudur? siz ne diyorsunuz hocam alıştıra alıştıra kesmeyi düşünüyordum birden mi keseyim artık?

diğer bir sorumda gebeliği geç öğrendiğim için folik asit kullanamadım.
bir doktorda 7. haftadan sonra folik asit takviyesinin gerekmediğini söylemiş..
kullanamamış olmamın bir eksi'si oldumu, yada hala kullanma imkanım var mı?

hocam birde 2 yaş aşısını doktor kolundan yaptı.. bacak diye okumuştum hep bir sorun olurmu
teşekkürler hocam sevgiler..

Düzenleyen azranınannesi - 29 May 2014 Saat 11:32
cennet kokulu kızım sana emanet ALLAH'IM
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119003
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 May 2014 Saat 11:44
1- Hamile iken emzirmenin, HICBIR zarari yoktur. Devam edebilirsiniz..Bu konu tamamen size kalmistir.
2- Folik asit, illaki ilaclardan alinir diye bir sey yoktur, ispanak, Marul, Semizotu gibi sebzeleri yemeniz yeterlidir
3- Dogrudur, bu saatten sonar, Folik asit yuklenmesinin bir faydasi olmaz,bu is seneler boyu olan bir durumdur..Merak etmeyin, aylarca, hic sebze meyva, almayanda gorulur.
4- Hepatit-B asisiniz, mutlaka omuz adelesi icine yapilma mecburiyeti vardir. ASLA, Bacaktan veya Deri altindan yapilmaz. Ayricada, Illede, "-Asilar bacaktan yapilir-", diye bir sey yok..Ben 40 seneden fazla bir zaman, HICBIR asiyi, bacaktan yapmadim... Bilen; kalcadan yapar, bilmeyen bacaktan yapar..
Yukarı Dön
azranınannesi Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 145
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı azranınannesi Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Haz 2014 Saat 16:42
hocam yeni konu açmamak için burdan devam etmek istedim..
son adet tarihime göre geçen cuma dr. kontrolünde 8  haftalık gebe olmam gerekirken 5+4 çıkmıştı.
boş gebelik olabileceği düşüncesiyle bgn tekrar kontrolüm vardı ve kese 6+2 haftalık gözüküp içinde bebek olmadığı için dr. kesin boş gebelik dedi ve birkaç gün sonrası için kürtaj olmam gerektiğini söyledi.
bu durumda kızımı halen emziriyor olmamın bir sakıncası var mı?
(bu hafta size konu açmış ve kızımın domuz gribi olduğunu öğrenince sütten kesmeyi ertelemiştim hastalık bitene kadar) kürtaj öncesine kadar emzirmemin bir sakıncası var mı daha doğrusu? sonrası ilaç kullanmam gerekeceği için zaten emziremem diye düşünüyorum.. :(
saygılar sevgiler hocam

cennet kokulu kızım sana emanet ALLAH'IM
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119003
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Haz 2014 Saat 20:55
Emzirmemeniz icin, hicbir sebep YOK... Kurtaj oncesindede, sonrasindada emzirin.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.