|
Hamileyken toxoplasma |
Yanıt Yaz
|
| Yazar | |
Oykum95
Üye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Konu: Hamileyken toxoplasmaGönderim Zamanı: 04 Eki 2023 Saat 12:49 |
|
Merhaba hocam. Sizi yeni yeni takip ediyorum. Bütün çabalarınız için çok çok teşekkürler. Ben 14 haftalık gebeyim. Bir de 14 aylık bebeğim var. Plansız bir gebelik olduğu için biraz geç haberim oldu hamileliğimden. :( 5 gün önce devlet hastanesinde rutin kan tahlili yapıldı. Her şey güzel gözüküyordu ta ki şu toksoplazma değerine kadar :( igm 1.45 pozitif yazıyor. İgg de negatif şu an 0.250. Ben aynı zamanda emziren bir anne olduğum için antibiyotik kullanırsam emziremeyeceğim bu bir, ikincisi korkunç senaryolar yazıyor internette bebeğin sakat ya da göz problemleri ile doğabileceği gibi gibi. Sanırım şu an gitsem spiramisine başlatacaklar beni. Öyle demişlerdi. Çoğunlukla igg pozitif çıkarmış benim negatif. Kedileri de çok severim ama kovidden bu yana biraz temizliğe fazla düştüm. Yeşillikleri mutlaka karbonatlı suda bekletirim. Çiğ etle temasım olup da elimi ağzıma götürdüğümü sanmıyorum ama olmuş da olabilir herhangi bir yerden. Nasıl bir yol izlemeliyim yardımcı olur musunuz? Farklı bir yerde kan tahlili mi vereyim. Bu değerlerde yalancı pozitiflik durumu olur mu?
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 04 Eki 2023 Saat 19:51 |
|
Sakin telasa kapilmayin.
1- BASKA, farkli bir yerdeki laboratuvarda, tekrar Toksolasma IgG ve IgM baktirin. 2- Spiramisin; Ancak gebeligin 18. haftasinda once kullanilabilir. Siz zaten bu sureyi gecirmissiniz. 3- Turk kadinlari genellikte ocukluk caginda Kedi ve cig et elleyerek bu mikrobu alip, bagisiklik kazanirlar. Sizin hasta olmaniz cok zor. 4- Bu sahtekarlik: 80'li yillarda cok moda idi. Bakalim sizde ne cikacak. En kisa zamanda bu testi yaptirip bana yazin. |
|
![]() |
|
Yanıt Yaz
|
|
|
Tweet
|
| Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|