Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - hangisi doğru ???
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumhangisi doğru ???

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
muhterem Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 53
Mesajın Direkt Linki Konu: hangisi doğru ???
    Gönderim Zamanı: 17 Nis 2011 Saat 22:41
İyi geceler Hocam , yazdıklarınız ve bizlere yardımcı olmanız sayesinde  bu kış oğlumu ilaçsız, serum fizyolojikle tedavi etmeyi başardım Allah sizden razı olsun .

Bizim uzun zamandır sorunumuz süt içmemekti daha önce çok yazdım . 25 aylık ve hala süte alıştıramadım anne sütüde dahil ...
Her sabah ve akşam sırf bünyesi süt alsın diye süt ile muhallebi yapıp yediriyordum ama artık bıraktım çünkü yemek yeme işi savaşa dönmüştü ve reddedip  kusmaları oluyordu. Şimdi hiç sütlü bir öğün hazırlamıyoruz yalnız günde 2 su bardağı ölçüsünde yoğurt yediriyoruz ve artık sabahları bizimle kahvaltı yapıyor az da olsa yiyor ... Hergün olmasa da kesinlikle günaşırı bir şekilde et yiyor . Yavaş yavaş bizim yediğimiz yemeklerden de yemeye başladı .

Ara ara değişik kap ve şekillerde süt veriyorum ama reddediyor , renginden bile anlayıp içmiyor. zorla kaşıkla içirdiğimde ise öğürerek kusuyor . Laktozsuz süt görüp onu aldım yine aynı :(( 

Şimdi size sorum bu şekilde devam mı edeyim yoksa sütlü gıdalar alacak diye sabah-akşam muhallebiye devammı edeyim ??? 

25 aylık 12.5 kilo ve 88 cm . Ben bu persentile güvenip zaten zayıf değil diyip kendi haline bıraktım doğru yoldamıyım ???

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 120797
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Nis 2011 Saat 11:37
Boyu, kilosu iyi.. Süt içiremiyorsanız, yemeklerin üstüne "tatlı" niyetine dondurma verin.. Sade, olması tercihimiz. Buna alıştıktan sonra, o görmeden üstüne şekerli süt ( azdan başlamak şartı ile ) ilave ederiz..Dondurmayı bitirince, dipte kalanı başına dikerek içer..
Yukarı Dön
muhterem Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 53
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Nis 2011 Saat 12:19
bu dondurma yöntemini de denemiştim defalarca yine anlayıp içmedi :((
 günlük 2 su bardağı yoğurrta aynı görevi görüyor değil mi?
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 120797
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Nis 2011 Saat 12:58
Tabi görür, hiç yoktan iyidir..
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2026 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.