|
Hayvansal süt |
Yanıt Yaz
|
| Yazar | |
Deriko
Üye
Kayıt Tarihi: 02 Eki 2021 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Puanlar: 55 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Konu: Hayvansal sütGönderim Zamanı: 15 Ara 2023 Saat 16:05 |
|
Merhaba Kadir Bey,
Hayvansal sütün, fermente olmadan süt formunda tüketildiğinde, bağırsak duvarına zarar verdiği için bağışıklığı zayıflattığı, uzun süre sütle beslenen çocukların ileride kronik hastalıklara yakalandığı belirtiliyor. Bu konudaki düşüncelerinizi öğrenmek istiyorum hocam. Teşekkürler.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 15 Ara 2023 Saat 20:04 |
|
Bunu soyleyen assagilik doktorlarin tamami mama firmalarinin maasli soytarilaridir!
1- Insanlik tarihinde, ilk caglarda tarim ve hayvanciligin baslamasi ile sut tuketimi de baslamistir! Bu asamayi erken yapan "akilli ve gelismis toplumlarda", bu yuzden Laktoz entoleransi YOKTUR ve o insanlar ileri yaslarda bile sut tuketebilirler. 2- Hayvanciliga gec gecebilmis geri ve fakir ulke insanlari da, anne sutunden sonra sut icmedikleri icin, Laktaz enzimi salgisi korelmis oldugundan bu gibi kiytirik ulkelerde Laktoz entoleransi yaygindir! 3- Bebeklikte ilk 4 ay icinde; CIG sut icilirse, barsaklarda mikroskopik kanamalar olabilir. Bu kanamalardan olan demir tekrar barsaklardan emildigi icin, boyle bir durum olsa bile Turk doktorlari'nin zannettikleri gibi bir anemi olusmuyor! 4- Sut; degil barsak duvarlarina zarar vermek, gastritlerde bilhassa koruyucu olmaktadir! Sakin bu assagilik doktorlara kanmayin. Turkiye gibi sutun EN AZ tuketildigi kiytirik ulkelerde, bilakis kansizlik fazladir, sutun cok tuketildigi gelismis ve gelismekte olan ulkelerde ise anemi son derecede nadirdir! Sut tuketimi o yuzden, bir "Gelismislik" olcusudur! Sut dusmalari yazimi okuyun.. Ekonomik kriz yuzunden, halkin alim gucu dusunce eski simarik AILELER gorduler analarinin ebesini!! Simdi de, mama satislari dusunce, zorda kalan bu assagilik mama firmalari bu assagilik doktorlara boyle yalanlar soyletip, satislarini arttirabileceklerini saniyorlar!! Don't be a FOOL!! |
|
![]() |
|
Deriko
Üye
Kayıt Tarihi: 02 Eki 2021 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Puanlar: 55 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 21 Ara 2023 Saat 00:31 |
|
https://hizliresim.com/qo8z48h
Merhaba Hocam, Karşıma çıkan yazı buydu. Ekran görüntüsünün linkini ekledim. Daha önce sut ile ilgili yazınızı okumuştum. Yazılarınızın tamamına yakınını okudum. Bazılarında İngilizce makaleler var onları anlayamıyorum ne yazık ki. Paylaştiginiz bilgiler için teşekkürler.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 21 Ara 2023 Saat 01:53 |
|
Verilen kaynaklari da okuyun!!
1- Cok enteresan, 1. referans; hic bebeklerden veya cocuklardan bahsetmiyor. Eriskinlerde barsak hastaligi olanlardaki durumu anlatiyor. 2- Ikinci referans, tamemen benim anlattigim; Laktaz enzimini evolusyon (gelisim) sonucu sebat etmesinin mekanizmasini anlatiyor! O salak doktor; herkesi aptal, elalemi kor mu zannediyor? O salak acsinda ONCE o verdigi referanslari okusun.. Allahin geri-zekalisi! |
|
![]() |
|
Yanıt Yaz
|
|
|
Tweet
|
| Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|