Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Testler & Tahliller & Teşhisler
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Hem wwbc hem crp yüksek???
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumHem wwbc hem crp yüksek???

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
ceydadefne Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 08 Kas 2008
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 150
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı ceydadefne Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Hem wwbc hem crp yüksek???
    Gönderim Zamanı: 06 Ara 2015 Saat 02:06
Kadir bey,kızım 3.5 yaşında onbeş gündür ara ara 37.5 gibi kısa süreli ateş öksürük burun akıntısı vardı ilaç kullanmadım dün gece idrar yaptığı yeri gösterip sabaha kadar ağladı ama idrarınıbrshatvysptı rahatlayarakbyanmacyokmuş.ben de evham yapıp idrar tahlili yaptırdı nitrit negatif keton pozitif çıktı doktor kan tahlili istedi wwbc 21 crp 78 çıktı sol kulak kızarık sağ kulakta eskiden kalma kızarıklık var idrar yolu iltihabı yok bademcikkerde sıkıntı yok fakat siz tam iyileşirken bir bakteri kapmışssınız muhtemelen bu gece yüksek ateş başlayacak dedi dirseğine 1 gramlık iğne başlayalım şuruplar olmaz dedi üç gün sonra kan tahlili istedi. Şu znda ateşimiz var 39 .. Kafam karıştı keton idrarda mebuslar ne demek bu tablo?
***
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman


Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 118660
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Ara 2015 Saat 02:49
".. Kafam karıştı keton idrarda mebuslar ne demek .."

Acemi olsam, benimde kafam karisir!!!

Bazi enfeksiyonlarda ve kusan cocuklarda, Keton:(+) olabilir ve hic onemi yoktur..
1- WBC: 21 olmasi, (eger dogru ise) antibiyotik gerektiren bir durumu isaret eder.
2- Igne gerekmez, Amoklavin 400, gunde:2x1 olcek(5ml) verin.
3- Testlerin tekrarina gerek yok...
4-  Idrarda, "Mebzul lokosit" olur, acaba onumu demek istediniz.. Eger oyle ise, bile hic onemli degildir.
Eski mailleri okuyun.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

  | İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.