|
Hepatit B Aşısı |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
ellaa ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 10 Mar 2022 Durum: Aktif Değil Puanlar: 8 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 10 Mar 2022 Saat 23:27 |
Merhaba
Kadir Hocam, Ben Kanada’da
diş hekimi asistanı olarak çalışıyorum. 4 Mart’ta hastada kullanılmış olan bir
aletle elimi yaraladım. Bulaşı riski nedeni ile bir kliniğe gittim. Hastanın
sağlık geçmişinde Hepatit B, C veya HIV yoktu. 7 Mart’ta kan testi verdim. Sonucunu
aşağıya yazıyorum. Bir sonraki kan testini kaç ay sonra vermeliyim? Test sonucuna
göre Hepatit B aşısını baştan 3 tam doz mu almalıyım yoksa 1 doz pekiştirme
dozu mu vurulmalıyım? Ve bu dozu ne zaman almalıyım? 20 yıl kadar önce Türkiye’de
Hepatit B aşılarımı olmuştum. Hatırladığım kadarıyla koldan 3 dozdu. Hocam ek
olarak da 26 Eylül 2020’deki Hepatitis B kan testi sonucumu da belirtmek
istiyorum. Bu testte HBs Antibody değeri 11.9 U/L. Burada 10’un üzerinde iken
şimdi 10’un altına düşmesinin nedeni ne olabilir sizce? Teşekkürler.
Kan testinin
alındığı tarih: 7 Mart 2022 Hepatitis B Surface Antigen Non-Reactive Hepatitis B Virus Interpretation No
detectable Hepatitis B surface Antigen
Hepatitis B Surface Antibody 7.90 mIU/mL Hepatitis B
Immune Status No
evidence of immunity Hepatits C Antibody Non-Reactive Hepatitis C Virus Interpretation No evidence of Anti-HCV
Antibody
HIV1/2 Ag/Ab Combo Screen Non-Reactive HIV Final Interpretation No HIV p24
antigen and no HIV1/HIV2 antibodies detected
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117645 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Gecmis olsun, hastadan bu hastaliklar bulasmamis.
Hic asi olmamis gibi asi olun. Hepatit-B asisi; "Genetik asi" olup, mutlaka omuz adelesi gibi UFAK bir adeleye ve mutlaka Adele icine yapilmasi sarttir. Turkiye'de ise, sanki bu asi klasik asi imis gibi, deri altina yapildigi icin, TUTMAZ!
|
|
![]() |
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Teşekkür ederim hocam yanıtınız için.
|
|
![]() |
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hocam merhaba. Ben 12 Mart'ta Hepatit B aşısının birinci dozunu oldum. 12 Nisan'da da ikinci dozun randevusu vardı. Ama 5 Nisan'da kovid oldum. Şimdi doktor ikinci dozu 12 Nisan'da yapmayalım, dört hafta bekleyelim dedi. Sizin fikrinizi de almak istedim. Ikinci dozu geciktirmeli miyim sizce de? Araya bir aydan daha uzun bir süre girince aşının koruyuculuğu azalmış olur mu? Bir de ikinci dozu olduğum gün HIV aşısının (Gardasil) birinci dozunu da olmak istiyorum. Bunda bir sakınca var mı? Bu iki aşıyı aynı gün olabilir miyim?
Düzenleyen ellaa - 09 Nis 2022 Saat 02:11 |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117645 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
1- Atesin dusmesini beklemek yeterlidir. 4 hafta da NE oluyor!!! AMA, gecikmenin de bir zarari yok,
2- Gardasil; HIV asisi DEGILDIR!! HPV asisidir! Simdilik, HIV asisi yok. Iki asiyi ya ayni gun, ya da en az 1 ay ara ile olun.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|