|
Hepatit c |
Yanıt Yaz
|
Sayfa 12> |
| Yazar | |
Doğa
Üye
Kayıt Tarihi: 23 Şub 2024 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Puanlar: 145 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Konu: Hepatit cGönderim Zamanı: 06 Haz 2024 Saat 17:15 |
|
Hocam 1 sene önce yapılan anti hcv normal iken şimdi h(0-0,999) 1. 47 çıktı. Ast alt normal. Hocam acaba yanlışlık mı oldu? Nasıkl hepatit c hastası olabilirim
|
|
![]() |
|
Doğa
Üye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 06 Haz 2024 Saat 17:50 |
|
Hocam ast alt biluribin normal iken aktif hepatit c virüsü taşıyabilir miyim 1 sene önce hepsi temizdi anlamadım. Hocam yarın tekrar kan tahlili yaptıracağım ama çok korkuyorum pozitif çıkacak diye bişeyler söyleyin lütfen.
Düzenleyen Doğa - 06 Haz 2024 Saat 18:59 |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 06 Haz 2024 Saat 20:12 |
|
anti-hCv : C hepatitine karşı oluşmuş antikorları gösterir. Hasta olduğunuzu göstermez.
Eğer hatalı bakılmadı ise; bir vakit (??) Hepatit-C almış ve bağışıklık kazanmışsınız anlamına gelir. Bir şey gerekmez.
|
|
![]() |
|
Doğa
Üye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 06 Haz 2024 Saat 20:40 |
|
Hocam İnternette bunu okuduğum için korkmuştum
Anti hcv yüksek olursa ne olur? Anti hcv yüksekliği, testin pozitif sonuç vermesi demektir. Pozitif sonuç da 0.9 IU/mL değerinin üstü kabul edilir. Bu durum da hepatit c virüsüne karşı vücudun antikor ürettiği veya aktif bir virüs taşıdığının işaretidir O zaman ben hasta değil miyim şu an yani aktif virüs taşımıyor muyum |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 07 Haz 2024 Saat 08:39 |
|
anti-HCV; bu virüse karşı antikor (bağışıklık) geliştiğini gösterir...
Virus mevcudiyetini göstermek için; HCV RNA testi (PCR) gerekir. Hepatit-A: RNA Hepatit-B: DNA Hepatit-C: RNA dır!!!
|
|
![]() |
|
Doğa
Üye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 07 Haz 2024 Saat 09:57 |
|
Hocam o zaman şu an hastalığı taşıyor muyum diye o testi yaptırmam gerekir. Yani şu an hastalığı atlatıp atlatamadığım belli değil
|
|
![]() |
|
Doğa
Üye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 10 Haz 2024 Saat 16:42 |
|
Güncelleme yapayım Anti hcv değerim 1.48 çıkmıştı. Hepatit c virüsünü taşıyor olabilirsiniz dendi. Testi tekrarlattım cuma günü ama haftasonuna denk geldi e nabıza düşmedi 2 günüm zehir gibi geçti test sonucu nasıl çıkacak diye. Eşime çocuğuma bulaştırdım onları da mahvettim kesin diye kafamda kurmak ile geçti. Ama bugünkü sonucum anti hcv 0,06 çıktı yani yanlış bakmışlar koskoca eğitim ve araştırma hastanesi yanlış baktı ve bana 2 gün o stresi çektirdi. Anti hcv değeriniz yüksek çıkar ise sakın inanmayın bir kez daha başka hastanede tekrarlattırın. Bu da bana ders oldu.
Düzenleyen Doğa - 10 Haz 2024 Saat 20:53 |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 10 Haz 2024 Saat 20:34 |
|
İlk defa sizin başınıza gelmiyor!!! Günüzde sağlık çalışanlarını toplumun en alt tabakasından seçiliyor!
Onların yaptıkları iş de ancak bu kadar olur. Sadece antiHCV değil en fazla hatalı test; Strep-A Testi.. Ayrıca da, siz Hepatit-C'nin Hepatit-A gibi ağız yolu ile bulaştığını filan mı sanıyorsunuz??
|
|
![]() |
|
Yanıt Yaz
|
Sayfa 12> |
|
Tweet
|
| Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|