|
Hişburg sendromu |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
asaspi ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25 Tem 2013 Durum: Aktif Değil Puanlar: 4 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 09 Tem 2018 Saat 17:34 |
Iyi günler hocam benim 4 aylık oğlum var 36 hafta 4 günlük doğdu gazlı bir bebek bir aydır 4 veya 5 günde bir kaka yapıyor bazen 7,8 günde oluyor hırıltı için doktora götürdüm gazdan dedi doktor ciğerler temiz ama karnı çok şiş dedi röntgen istedi ve bağırsakları çok geniş dedi. Çocuk cerrahisi gördü kilo alımı ve gelişimı iyi ama bağırsaklar biraz geniş dedi debritat şurup verdi yinede kalasını 7 günde yapıyor gazı olduğu zaman rahatsız kaka yapamadığı için rahatsızda değil hişburg olma ihtimalide korkutuyor beni ne yapmalıyım çok endişeliyiz 4 aylık 8400 kilosu 62cm boyu anne sütü alıyor sadece
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118362 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Kim soyledi bu DANGALAKCA teshisi????? 1- Hastaligin adi : Hirschsprung hastaligi.... 2- Bu hastalikta; bebeklerde; barsak (henuz) GENIS DEGILDIR... Sinir dokusu olmayan bir barsak segmenti vardir.. Diski, bu barsak kismini gecemedigi icin, ustte birikme olur ve SENELER SONRA, barsakta genisleme olur... Yani o gorunumun (megakolon'un) olusabilmesi icin, seneler gecmesi gerekir. Zaten, bu yuzden: Ameliyat ile barsagin tamami degil, sadece o sinirsiz kisim alinir ve genislemis olan barsak kisa surede eski halini alir. Ilk sayfada; makalelerim arasindaki : "Yeni Doganin Ozellikleri" makalemi okuyun... Bu yasta bebekler, eriskinler gibi HER GUN kaka yapmazlar.. Siz bu keriz cocuk doktorlarina inandiginiz surece, size cok kazik atarlar.. Bu arada; 9 aylik cesametinde!!!!
Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 09 Tem 2018 Saat 19:22 |
|
![]() |
|
asaspi ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25 Tem 2013 Durum: Aktif Değil Puanlar: 4 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Kusura bakmayın hocam iki kez mesaj göndermişim cevabı bulmakta zorlandım .Cevapladığınız için çok teşekkür ederim.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|