Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Hişburg sendromu
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Hişburg sendromu

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
asaspi Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 4
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı asaspi Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Hişburg sendromu
    Gönderim Zamanı: 09 Tem 2018 Saat 17:34
Iyi günler hocam benim 4 aylık oğlum var 36 hafta 4 günlük doğdu gazlı bir bebek bir aydır 4 veya 5 günde bir kaka yapıyor bazen 7,8 günde oluyor hırıltı için doktora götürdüm gazdan dedi doktor ciğerler temiz ama karnı çok şiş dedi röntgen istedi ve bağırsakları çok geniş dedi. Çocuk cerrahisi gördü kilo alımı ve gelişimı iyi ama bağırsaklar biraz geniş dedi debritat şurup verdi yinede kalasını 7 günde yapıyor gazı olduğu zaman rahatsız kaka yapamadığı için rahatsızda değil hişburg olma ihtimalide korkutuyor beni ne yapmalıyım çok endişeliyiz 4 aylık 8400 kilosu 62cm boyu anne sütü alıyor sadece
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118362
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Tem 2018 Saat 19:17
Kim soyledi bu DANGALAKCA teshisi????? 
1- Hastaligin adi : Hirschsprung hastaligi.... 
2- Bu hastalikta; bebeklerde; barsak (henuz) GENIS DEGILDIR...  Sinir dokusu olmayan bir barsak segmenti vardir.. Diski, bu
barsak kismini gecemedigi icin, ustte birikme olur ve SENELER SONRA, barsakta genisleme olur... 
Yani o gorunumun (megakolon'un) olusabilmesi icin, seneler gecmesi gerekir. 
Zaten, bu yuzden: Ameliyat ile barsagin tamami degil, sadece o sinirsiz kisim alinir ve genislemis olan barsak kisa surede eski halini alir.

Ilk sayfada; makalelerim arasindaki : "Yeni Doganin Ozellikleri" makalemi okuyun...
Bu yasta bebekler, eriskinler gibi HER GUN kaka yapmazlar..
Siz bu keriz cocuk doktorlarina inandiginiz surece, size cok kazik atarlar.. 
Bu arada; 9 aylik cesametinde!!!!

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 09 Tem 2018 Saat 19:22
Yukarı Dön
asaspi Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 4
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı asaspi Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Tem 2018 Saat 01:16
Kusura bakmayın hocam iki kez mesaj göndermişim cevabı bulmakta zorlandım .Cevapladığınız için çok teşekkür ederim.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.